Thursday, 14 March 2013

Återvinning & återanvändande

I helgen när jag var och handlade kläder med äldsta dottern såg jag en bordslampa jag blev sugen på. Gick hem och funderade då jag dessutom fick en rabattkupong den dagen jag handlade som kunde användas senare under veckan. Så igår kväll så kom från ingenstanns en tanke. Jag har ju två gamla lampor som vi sparade när vi köpte nya till sovrummet. Dessa sovrumslampor hade svart fot och en vitaktig skärm, ja den i affären hade tryck i svart på sin skärm.
 Så ut i förrådet och leta efter kartongen. In med lampan för att testa och så fram med lite annat pynt som låg i lådorna eller stod på annat ställe i huset. Lampan är mer än ok, passar riktigt bra på sin nya plats och ger ett bra sken på kvällen i vardagsrummet. 


 Några ljusstakar fick flytta in på bänken också och så här ser det ut nu. Ovanför bänken hänger ett band med mina julkort kvar. Har inte velat ta ner dem för det blir så tomt på väggen då så de får hänga tills jag drar igång med nästa projekt., som nu känns som det behöver börja väldigt snart.
Före! 
Efter!
 Tänk så bra det blev och så sparade jag ett par hundra som jag kan använda till något annat. Återanvändning är grejen för gamla saker får liksom nytt liv när de flyttas till annat ställe. Det största bonuset är ändå att jag kan se bättre nu när det finns lite mer mysbelysning i detta rum. Längtar redan tills ikväll då jag får prova fullt ut om det blev bra.

Kul att ni gillade min positiva inställning till extrem hetta!! Tror nog att det var mer sarkasm som odlats fram i värmen och inte så mycket positivism men ändå. Nu har vi det så mycket mer behagligt här idag riktigt svalt med en morgon på bara +13 som nu stigit till runt härliga +24. Som någon skrev, lagom är bäst och när det är ens vardag blir det så tröttsamt i jämförelse med semester då det inget gör.ö

Tjingeling på er!12 comments:

Fröken Tindra said...

Det där gjorde du bra!! Hoppas att det blev precis som du tänkt även när du tände lampan.
Vad skönt att ni har lite svalare nu. Vi har -10 nu på morgonen. Misstänker att jag får skrapa rutorna idag också. Himla kul! Not... Men, men, vi går ju mot vår så det får jag ju vara nöjd med. =0)
Kram!

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Vad fin den blev lampan, blev så fint på byrån!
Så skönt för er att det är lite svalare hos er. Du skickade väl lite av värmen hitåt nu hoppas jag:)
Ha det så gott.
Kram Jennie

TIDSOPTIMISTEN said...

Vilken tur att du kom på lampan i förrådet, den var ju skitsnygg ju. Lätt att glömma när man stuvar undan saker - och du kan ju alltid göra lite svart tryck på skärmen, dina pyssliga döttrar hjälper säkert gärna till ;)

Kram Ullis

svart vitt och rött said...

Kanonfint!!! Så lätt det är att glömma saker i garderoberna :-) Ibland kommer jag knappt ihåg att jag hade vissa saker som jag hittar där :-) Ha det gott!

Lotta i USA said...

Älskar när man fyndar hemma, något man lagt undan och hittar igen och så blir så bra!

Ha en skön helg och förhoppnings fint väder med fortsatt lite svalare ;)

KRAM!!

Lotta

Åse said...

Så snyggt och mysigt det blev, härligt när man kan återanvända . Ha en fin helg.

Fröken Gredelin said...

Jag som är rätt nyfiken av mig undrar ju om det finns ett inlägg/kategori som berättar hur det kom sig att du hamnade i Australien och om du saknar nåt i Sverige? Har ni några planer på att någonsin flytta tillbaka hit? Ja lite sånt:) Jisses vilken värme ni har förresten, jag älskar ju vintern och kan ha snön kvar länge så jag är rätt nöjd med de nordiska temperaturerna:) //Tanja

Min plats i solen said...

Tjusigt Anette och vad härligt när man kan återanvända sådant som redan finns i hemmet. Det är så lätt att bli blind och bara se allt nytt som finns i affärerna istället för att göra som du och rota runt bland det som finns hemma och möblera om lite. Du inspirerar vännen. :)

Sköt om dig!

Kram Lotta

Anonymous said...

Åhhh så snyggt : ) kram från Hjo Sofia

Hemma på Sjuan said...

Fin lampa! Ibland kan det vara bra att leta bland det som redan finns ;) Blev jättefint på skåpet.
Kram Suss

A House With A View said...

Det blev ju huuuur bra som helst!! Jättefint!! Och jag liksom du gillar återanvändning, så bra att hitta användningsområden till ting man redan har!

Stööööörsta kraaaaamen aka

Maria said...

Kanonsmart! Snyggt blev det också! Nu kan du som sagt köpa något annat för pengarna du "tjänade" (ironi) ;) Gillar buren och fyrkantiga lyktan mycket!
Ha det gott!
Kram /Maria

P:S Visst minns jag snorrullen ;) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...