Saturday, 30 March 2013

Påskägg

Vi vann skolans påsklotteri i år, ja inte första pris utan 6:e och något extra pris. Men vad gör väll det när man vinner. Det var en korg med chokladharar och kycklingar och ett roligt diadem med kaniner på. Extrapriset bestod av ett paket med tio chokladägg. Två av kaninerna är redan borta samt några av äggen.Som ni ser så är chokladägg och harar i olika färgglada foliepapper stort här i Australien. Här äts det kopiösa mängder choklad vilket är den enda sorts godis som köps till påsk. Inte som i Sverige där det är blandad smågodis som gäller. Den här skålen ställde mannen och jag fram till oss och vårt kvällsfika igår. Alla chokladsorter som finns året runt i vanlig "kakform" hittar man till påsk i ägg och eller kaninform. 
Några vanliga ägg han vi med att måla också innan vår traditionsenliga sillunch på långfredagen. Att vi håller oss till fisk under långfredagen beror på att min man har katolskt bakgrund och där äter man fisk på långfredagen. Fisk just den dagen är stort här och köerna till affärerenas fiskdiskar var långa i torsdags, affärerna är stängda här på långfredagen.
Ja har man inte fått nog av små ägg finns det ju alltid något för de mer extremt lagda! Detta ägg är säkert över en halvmeter högt. Antar att man måste ha en yxa för att överhuvudtaget kunna ta sig en tugga.

I morgon, påskdagen, är vår stora dag under påsken. Det är då påskharen har varit här under natten och lämnat trädgården full med chokladägg som barnen ger sig ut med hink för att hitta. För oss väntar sedan familjelunch där barnen får sina påskägg av sina mostrar och fastrar. Jag lovar att vi brukar ha choklad i vårt skafferi som räcker fram tills in i juni månad då tjejerna mest äter det som lördagsgodis under kommande veckor.

Må påskharen komma till er alla mina vänner!


12 comments:

Melody Shih tzu said...

Så roligt att få titta in i din blogg och se hur det är hos er! Här firas det ju mest idag och barnbarnen är på väg hit för att leta upp sina påskägg! Choklad är de inte så intresserade av, utan lösviktsgodis och gärna en liten present ska det vara i äggen! Så finns ju lilla Collin (snart 3 mån) som får en pyjamas i sitt ägg!
I år är första året de vuxna barnen inte får påskägg av mig, men de tjatar ju om sin bantning och träning, så konsekvensen av det blir att de får bli utan stora godisägg! Blir nog förvånade miner!
Påskkramar från
Melodys matte

Lisa said...

Det var inget dåligt sjättepris :)
En riktigt Glad påsk till dig..
Kram Lisa

svart vitt och rött said...

En riktigt glad påsk önskar jag dig!

TIDSOPTIMISTEN said...

Va kul med en vinst oavsett placering förstås - det spelar ju ingen roll. Här är det massor med godis som gäller idag och mest lösgodis förstås men det slinker med något litet choklad ägg också även om de inte är lika intressanta för våra barn ;) Ha en riktigt mysig påsk!!!

Kram Ullis

Lotta i USA said...

Underbara ägg och en sådan härlig påskkänsla. Sitter här och ler och känner mig varm inombords.


Så glad att du bloggar och att vi hittat varandra.

GLAD PÅSK kära Anette! Önskar dig och familjen en skön helg

Lotta

Ps. Härlig konsert ni var på!!!

Maria said...

Oj, så mycket choklad!!!! Tack för att du alltid delar med dig så varmt och fint av din vardag "där borta" ! :) Så inspirerande!
Grattis till vinsten och ha nu en riktigt fin påskhelg!
Kram till er!
/Maria

A House With A View said...

Stooort grattis till vinsten, mums!! Men shit vilket stort ägg, jisses, haha :)) Nja, det vore inget för mig som har så dålig karaktär, funkar iiiinte riktigt med godis enbart på lördagar för mig, blir mest hela veckan tyvärr, suck...

Glad Påsk

Kraaaaaaaam aka

Meta said...

Låter som en helmysig Påsk Akta Magen bara
Kram Meta

Anonymous said...

Grattis till vinsten och Glad Påsk fina du : ) kul att höra om hur du och din man träffades : ) kram Sofia

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Vilken lycka att vinna lite godis!
Härligt att ha choklad fram till sommaren.
Hoppas ni haft en trevlig dag idag.
Kram Jennie

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Vilken lycka att vinna lite godis!
Härligt att ha choklad fram till sommaren.
Hoppas ni haft en trevlig dag idag.
Kram Jennie

tinajo said...

Menar du att det var ätbart det där stora? Oj jösses! :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...