Saturday, 23 March 2013

Påskpyntad julgran

I dag tog jag fram lite påskpynt som jag har och som har hängt med ett tag. Har sett så myckeet fint och inspirerande hos alla bloggare men ni bor ju på andra sidan jorden. Här hos mig finns inte mycket påskpynt alls. Det som finns är väldigt...hur ska jag säga det...färgglatt och syntetiskt/plastigt. Mitt påskpynt har kommit från Sverige, när jag bodde där för 10 år sedan.
Förutom dessa ägg. Dem målade jag för flera år sedan efter att jag hittat frigolitägg i en pysselaffär, fjädrar har jag fått skicat till mig men några kom också med mitt flyttlass. 
 Att hitta "passande" ris att hänga dem i har varit lite pyssel i sig. På vår gamla tomt fanns ett märkligt träd där jag brukade klippa av gamla döa grenar och formklippa riset så det passade perfekt. Förra året fick jag dessa grenar av floristen jag känner. De är torra och har stått i vas sedan förra påsken. I julas hängde jag julkulor i det men resten av året står de bara där utan något alls. Till påsk fungerar det som påskris.
 För mig är påsk färger som gult, lila, rosa och lite grönt.
 Men jag börjar bli sugen på en liten annan färgskala efter att ha sett så mycket snyggt hos flera bloggare den senaste veckan.  Så där det färdiga påskriset står i vårt TV-rum just nu. Tjejerna var mycket imponerade och blev så glada över att jag fixat iordning det. Barnens glädje räcker oftast som måttstock. 
Men nu vill de också ha ett ris i sitt rum, precis som de i julas hade en lite pyttegran att hänga sina egna dekorationer i. Tror att jag måste försöka iallafall för min äldsta sa att vi kan väll ta fram våra minijulgranar och hänga våra ägg i. Visst är det en lösning men jag känner inte att det är rätt, ja ni fattar. Visst varar julen ända in till påska i sången men det får väll räcka. Så imorgon är det jag som tar fram sekatören och ger mig ut på jakt.
Önska mig lycka till med risjakten. Återkommer med rapport om hur den utföll.

Trevlig helg mina vänner!9 comments:

Lotta i USA said...

Helt underbara färger! Jag blir alldeles lycklig av att se hur fint du pyntat. Påskkänsla!

Tycker det är gulligt att flickorna vill ha eget ris ;) Vi har också haft små julgranar uppe i barnrummen. Jättefint och mysigt!

KRAM och ha en fin söndag

Lotta

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Härliga färger och jätte fina kulor!
Ja men mina barn är oxå förtjusta i allt man tar fram och ska ju ha likadant på sitt rum med:) Lycka till med grenletandet.
Kram Jennie

svart vitt och rött said...

Egentligen är ju de färgerna de "ursprungliga" påskiga färgerna :-) Härligt att barnen blev glada!! Då är det ju kul att pynta! Ska bli härligt med några lediga dagar!! Ha det gott!

Bodil Brink Morse said...

Vad färgglatt och härligt du har gjort det. Jag gillar det jätte mycket.
Klart flickorna vill ha ris på sina rum. Jag var ute och klippte ner ris till mig och Matilda igår. Vi har inte jätte många björkar häromkring fast man behöver ju bara en, haha.
Matilda pyntade sitt själv och det blev himla färgglatt.
Det finns inte mycket fint påskpynt här i USA heller mest plastigt och väldigt färgglatt inte som i Sverige inte, synd.
Kram Bodil.

Melody Shih tzu said...

Här hänger jag påskäggen i trollhassel, men det finns kanske inte hos er! Jag har en del glas- och porslinsägg och björkriset är för svagt för de tyngre äggen!
Vanliga äggskal är ju vackert i riset!
Kram
Melodys matte

Fröken Tindra said...

Fint pynt! Tyvärr vågar jag inte ta fram vare sig fjädrar eller små ulliga kycklingar här. Har en vit kattherre här som fullkomligt älskar att demolera fjädrar och annat liknande pynt. Lite trist men, men...
De ägg jag pyntat är vanliga tvådelade "pappägg" som jag målat vita och dekorerat.
Hoppas att du fått tag i fler lämpliga kvistar så att tjejerna kunnat få eget påskris.
Kram!

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Härligt med påsken som närmar sig med stormsteg! Idag har jag påskpyntat vårt växthus och vi åt årets första fika därute. Solen sken och det var varmt och ombonat därinne. Mysigt! Härligt med ditt påskpynt också, visst blir man glad och lycklig när barnen uppskattar det man gjort!
Nu tea här!
Önskar er en fin start på veckan!
Kram Anna

A House With A View said...

Heja dig som visar påskfärger i alla valörer!! Jag blir glad att kika in här, gillar liksom du färg till påsk!!!!

Kraaaaaam aka

Ewa`s Galleri said...

Fina färger. Blev ju jätte bra i de grenarna
Ha en skön vecka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...