Monday, 4 February 2013

När man behöver rast

Ja ni vet hur det är man sitter i bilen och alla börjar bli gnälliga och hungriga och man tänker att snart så, bakom nästa krön så, och JAAAA vi är snart där svarar man för femtioelfte gången.
Jag pratar om rastplatserna, de mysiga som oftast är svårhittade och när man väl gett upp stannat bilen längs någon bullrig väg bara för att man måste äta. Väl klara kör man några meter runt kröken och DÄR finns den där mysiga rastplatsen. Känner du igen det? 
Sedan jag flyttade till Australien så tycker jag det ändrats lite. Här finns bra och mysiga rastplatser lite överallt.

För ett par veckor sedan när min mamma var här så gjorde vi en hel del utflykter. En dag besökte vi Port Albert och på väg hem åkte vi längs kusten. Där finns en hel del vindkraftverk som vi passade på att åka till för att studera på närmare håll. De är mäktiga dessa stora propellrar.

På ett ställe fanns det parkering framför ett vindkraftverk och där fanns infoskyltar om hur de fungerade samt några bord och stolar. Rastplats av det enklare slaget men ändå.

När vi sedan vände bilen hemmåt så körde vi genom ett mindre samhälle som heter Foster. Klockan hade blivit fikadags så vi stannade. Hittade ett litet fik som var öppet och stillade kofeintarmen. Vi parkerade bilen vid just en sådan rastplats som jag tänker på när jag säger att här i Australien finns det så många fina anlagda rastplatser, nästan som små parker.
Här fanns en staty och minnessten över några personer som upptäckt guld här för över 150 år sedan.

Vackra växter och rabatter.


En liten oas, med pilträd som hängde ner över ån som ringlade sig stilla genom samhället och en vacker bro som ledde till andra sidan. Man kan ta sig en promenad efter några timmars stillasittande i bilen, inhämta lugn och frisk luft för vidare färd.Man skulle kunna tro att man befann sig på någon annan plats här på jorden.
Det här fick mig att tänka på Monets trädgård i Frankrike! Ni vet näckrosmålningen.


Har man glömt påse till hunden fanns det att ta så man kunde hålla rent. Bra initiativ tycker jag. Borde finnas på fler ställen.
En grillplats med bord som fått utseendet av en gammal stuga från guldgrävartiden. Passande på en plats som denna. Toppentoaletter fanns det också och med papper som alltid. Dessutom är de alltid gratis här så man behöver inte knipa om man inge pengar har som i Sverige!


Tvärs över gatan låg "kommunhuset" där det fanns en massa konst på utsidan likväl som på insidan där det var en utställning öppen. Nu är det väll inte alls så många rastplatser som har egen konstutställning förståss men ändå.

Sedan hade de en tomte i trädet. Ja det var ju innan jul eller däromkring som vi åkte förbi Foster. Man kan ju undra om han sitter där än?

Tänk jag överlevde iallafall helgen som gick. Trippen till Melbourne med hela familjen i bilen samt nya jobbet gick strålande men oj så trött man blir av att undervisa, det hade jag glömt bort. När jag kom hem hade det varit skönt att kunna slänga sig i soffan men det var bara att ta tag i förberedelserna iför söndagens barnkalas. Ja det var inte många av er läsare som avundades mig direkt. Men det gick jättebra, tänk att två timmar kan gå så snabbt. Men jag var inte mindre trött efter den "föreställningen".  Nu är det måndag och ny vecka, dags att vila sig lite.

Ha en underbar vecka!
7 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

Sitter här vid morgonmålet och förbereder mej för en ny vecka..Då får jag se alla härliga foton du visar.. Vilket vackert land du bor i !
Önskar dej en ny fin vecka !
Kraam
Sanne

tinajo said...

Så fina bilder - och den med Tomten var ju för kul! :-)

Bokcaféet i byn said...

God morgon från Skåne!
Vilka fina rastplatser! Och så underbart med den blå himlen och sommarvärmen hos er! Skönt att ha kalas avklarat och kul att du är igång med nya arbetet!
Här är dagis stängt för planering idag och jag och lilleman ska ha en skön dag hemma.
Må så gott!
Kram Anna

Melody Shih tzu said...

Fina bilder du delar med dig av, som vanligt. Idag blev jag nästan lite full i skratt för det fanns ju vissa saker som påminner om Skåne! Vindkraftverk har vi gott om och tomtar i träden har vi också haft här i Ystad. De satt kvar länge däruppe i träden, men nu har de väl fått flytta in i någon bod till första advent!
Önskar dig en riktigt bra vecka!
Kram Melodys matte

Michaela said...

ahaha, love that santa there, hanging around..

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Vilken fin rundtur, och i Australien har man verkligen tänkt på dom som är ute efter vägarna. Så fin grillplats och vackra trädgårdar. Här i Svergie är det dåligt med sånt, Danmark är bättre.
Kramar
AnnaMaria

Svart, vitt & rött said...

Australien är verkligen riktigt riktigt vackert land!!! Det ser faktiskt ut som om det är den plats Monet valt för att måla näckrosorna!! Kanonfina bilder!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...