Wednesday, 6 February 2013

Board vs. listor

Jag är en listmänniska och har alltid varit. Jag gillar listor. Jag gillar att stryka och se att jag gjort grejer och att det hänt något. Listor kan inspirera till att saker blir gjorda men ibland orkar man inte med att titta på en lista för det är för många saker så det kan stressa  istället. Men för det mesta funkar det toppen för mig.


 Så här ser det ut i ena hörnan av mitt nya TV-rum. Nej det är inte reahörnan i ramaffären utan hemma hos mig. Här hamnade alla tavlor och toma ramar när vi flyttade in och där har de flesta blivit kvar. Visst har det kommit upp saker på väggarna men det går trögt minst sagt. Men det står på min lista att städa hörnan, sortera ramar och ta tag i projekten som faktiskt ligger i denna hög. Det är minst två projekt i denna röra.

 Här står två andra projekt som indirekt står på listan då den ena kräver att jag först ringer elektrikern och det står på listan
 Dessa ramar finns på ett annat ställe än "reahörnan". Jag vet vart de ska hänga men jag måste bara bestämma vilka foton som ska sitta i ramarna och sådant tar tid.
 Denna fotälj finns i vårt sovrum som ju istort är klart men denna lilla fotölj behöver kläs om och få ny stoppning. Kan inte bestämma mig för vilken färg, mönstrat eller enfärgat osv.
Hittade ett mycket billigt nyckelskåp som behövde lite förändring innan det ska sättas upp. Knopparna var på tok för stora för att hänga nycklar på. Nu har mannen sågat/filat av dem så nu behöver jag bara skruva in skruvar och så kan vi sätta upp det.

Ja ni ser ju hur det ligger till. Inte verkar det som om listan funkar så värst vidare just nu. Men det är klart att det har ju varit sommarlov och allt som tillkommer med det och då hamnar ju lätt allt inomhusarbete i skymundan. Men så häromdagen såg jag att Anneli på bloggen svart, vitt & rött hade gjort en projekt board istället för en moadboard där hon samlade all inspiration inför sitt arbetsrumsprojekt. Så nu funderar jag på om jag inte ska ta och göra mina listor i bildform istället. Till exempel ta alla dessa bilder här ovan och sätta upp dem på en tavla ihop med bilder på av vad jag vill att slutresultatet ska bli.

Vad tror ni om det? 

Nu ska jag gå och kolla min lista och se vad jag behöver göra!!

Tjingeling!


9 comments:

tinajo said...

Haha, ja - jag gillar också listor, får mig att känna mig duktig när något är stryket och färdigt! :-)

Min plats i solen said...

Vad skönt att höra att det finns fler som är listtokiga. ;) Jag har varit en listskrivare hela mitt liv. Tror inte jag skulle klara mig utan. ;) Men numera har jag blivit duktigare på att inte göra dem för långa. Ge mig själv en rimlig chans att kunna bli färdig med en lista och känna mig nöjd istället för att se alt som inte blev gjort. Så korta listor är definitivt min melodi numera. :)

Lycka till med dina projekt Anette! Ett i taget så ska det nog gå. :)

Ta hand om dig!

Kram Lotta

Ps. Min väninna är infödd aussie. Från Adelaide från början men efter några år i Sydney numera bosatt i Melbourne.

Svart, vitt & rött said...

Åh, vilka härliga projekt du har att ta tag i! Jag lovar... du kommer att fastna i det när du väl har börjat :-) Vad roligt att jag inspirerade dig till en projectboard... det blir ju en perfekt reminder om vad och hur du ska göra! Jag gillar bilder och listor, så det matchar bra ihop :-) Ha det gott, down under!

Life's Silverlining and I said...

Jag är också en listmänniska särskilt i jobbet men när jag vill skapa nytt blir det med bilder. Tack för din fina kommentar hos mig. Kul att hitta till dig också.
Kram Nilla

Maria said...

Jag är också listmänniska!
Så fina projekt du har på listan, att ta tag i!
Jag återkommer till dig, med svar på dina frågor om min blogg, typsnitt, header m.m.
Behöver mer tid att förklara ;) :) Strax dax att gå till jobbet ;)
Kram till dig!
/Maria

Maria said...

Åh, vi skrev samtidigt hos varandra precis nu! ;) Ligger ni 10 timmar före oss?
Vinlådorna, har jag beställt med vin i, på nätet. De med lock via systembolaget och de andra från ett annat ställe (LAGLIGT! OBS!)
Kram igen ;)

Maria said...

Nu blir det "mail-konversation" här ;)
BBQ-mingel, så trevligt!
Så klart det måste vara lagligt att fixa lådor på det viset, speciellt om du menar tomma! ;) :)
Jag tänkte på att det går att handla olagligt på nätet också, vilket jag inte gjort ;) :)
Ha en fortsatt fin kväll då, nu börjar min dag ;) :)

Fröken Tindra said...

Tack för hälsningen via Jenny igår! Jättekul! Vi hade så trevligt så.
Oj, du har att ta tag i! Ja, ja, inte så att jag inte har det själv men du verkar ha så bra koll! Kanske en lista är något för mig. I helgen som gick blev inget alls gjort. Troligtvis för att jag inte visste var jag skulle börja och då blev det inget alls. Illa!
Du får visa dina bilder när de är på plats i ramarna.
Kram!

TIDSOPTIMISTEN said...

Ha ha ja vad skulle man göra utan alla dessa projekt och listor - leva livet kanske ;) men du .....skriv upp på projektlistan att du ska göra ett projektboard av listan...ha ha ha. Själv ska jag gå och sova lite både åt dig och mig, fast i natt sov jag faktiskt hos en kompis som har barn i dina barns ålder så 06:15 vaknade jag av att de satt och tittade på barnprogram på tv (men jag somnade om ;)

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...