Tuesday, 19 February 2013

Ram, ram på väggen där säg mig...

...vilket som bäst är!!

Nu har jag dragit igång ett litet projekt som stått och drällt runt huset ett bra tag. Jag har en längre tid vetat att det ska upp något på väggen men inte riktigt vad. Så köpte vi tavelramar under ett IKEA besök förra året, kanske i oktober eller så. Mer hände inte, ja förutom att vi beslutat att vi ska sätta foton från Gotland i dem...men inte exakt vilka.
Här i vår mathörna i köket så är det väldigt tomt på väggen. Det har varit svårt att "styla" själva buffèskåpet för allt ser så "fjuttigt ut" när väggen ändå gapar tom. Nu ska det bli ändring och ramar ska upp där. Men hur?

Har klipt ut mallar i vitt papper i exakt samma storlek som ramarna som jag satt upp på väggen. Här är en variant med tre ramar på rad.


En annan variant är att sätta ihop tavlorna i en stor kvadrat ovanför buffèskåpet. Får väll tillägga att det inte är några exakta mått på mellanrummen mellan mallarna, höftade lite men på det stora hela kunde det se ut så här. Eller borde de komma ner på den över raden mera i höjd med gardinstången?

Det här är ramarna som ska upp. Ett litet aber är dock att vi bara köpte tre när vi var på IKEA. Idèn om att ha eventuellt fyra stycken föddes på väg hem därifrån. Jag vet välplanerat! Men det går ju alltid att kompletera om så skulle vara.


Så vad tror du, 3 eller 4 ramar?


Just nu gillar jag bägge och har svårt att välja när jag ser bilderna så lämna gärna en kommentar och säg vad du tycker. I skrivandets stund har min man ännu inte sett dem eller iallafall inte nämnt dem. Då ska tilläggas att han först var ensam hemma med äldsta dottern i runt en timme på eftermiddagen och att han då hade dukat bordet som står just där. När vi sedan äter mat är hans plats vid bordet så att han sitter med ansiktet mot väggen och ändå har han inget sett. Funderar på att inget säga utan vänta och se hur lång tid det tar. Tror inte han läser bloggen så ofta heller så det kan ta ett tag.

Ser fram emot att höra vad ni tycker.

Ha en härlig tisdag mina vänner!


11 comments:

Christina said...

Lite roligt det där med tavlor! Köpte bilder från Sydneys botaniska trädgård, när jag var där för 5 år sen! Köpte ramar på ikea för 2 år sen! Monterade tavlorna i ramarna för ett år sen!! Tror du jag har fått upp dom på väggen? Näääääää!!! Dom ligger så fint i garderoben!! Och väntar!! Tycker tre på rad verkar lagom!!/Lila-Christina

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Oj ja det är inte lätt att bestämma vilket som är finast, tror nog fyra stycken är fint. Ja hur är karlar egentligen, min är likadan, kan komma flera veckor senare och säga något att har du köpt nytt, ja för ca tre veckor sedan... :) verkar som de allra flesta är likadana ju hihi.
Ha en fin dag.
Kram Jennie

Fröken Tindra said...

Det där med karln som inte ser känns väldigt bekant. I vissa lägen. Annat ser han direkt. Konstigt?!
Jag röstar nog på fyra ramar. Ser fylligt och fint ut. Men det beror ju lite på om motiven matchar någorlunda eller ej. Är det väldigt olika Gotlandsmotiv får det kanske räcka med tre. =0)
Du får fundera vidare på det där.
Förresten, jag tror du frågade om maten jag visade foto på för ett tag sen. Det var en förrätt med mozarellasticks, någon potatisvariant och jaaa, vad då?! Minns inte den tredje saken. Kan ha varit med jalapeno eller nå´t. Och så dip och selleri till det. Selleri... Njae...
Kram!

Anonymous said...

Härligt att läsa om alla dina projekt.
Tja, visst är det märkligt att alla män är så lika :)
Har du testat med två ramar? Tänkte krångla till det för dig med ytterligare ett alternativ till ;)
Kram Jenny

Jenny said...

Hej Anette!
Hihi, märkligt det där med att männen har så svårt att se vissa saker;)

Tycker båda varianterna funkar..men kanske den med 4 st är snyggast?

Ha det gott!

Kraam Jenny

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Kul projekt! Här spikade vi upp ytterligare två IKEA ramar i förrgår med foton från Gran Canaria resan. Det blev så fint och det glädjer mig alltid mkt att ha semesterfoton omkring mig!
Jag tycker också att båda alternativen fungerar men tycker 4:an är strået vassare!! Dessutom får du då mer av Gotland i dit hem!! Nästa gång får ni komma förbi Skåne och fylla på med vallmofält, stränder och gröna kullar!!!
Må så gott!
Kram Anna

Min plats i solen said...

Spännande projekt som pågår hemma hos er just nu. :) Men jag förstår din vånda. Jag är själv en av de där som har svårt att bestämma mig och tavlor åker upp och ner och fram och tillbaka innan jag har bestämt mig. ;)

Jag tycker du ska följa magkänslan. Det som känns rätt för er och ert kök. Oavsett vilket kommer det att bli bra eftersom det är en bit kärlek som ni hänger upp där på väggen.

Lycka till och sköt om dig!

Kram Lotta

Maria said...

Jag går lite mot strömmen... jag är helt inne på tre ramar! Fyra i linje med skänken kändes lite ihoptryckt och högt, om du förstår hur jag menar? ;) Ramarna är ju ganska stora och hamnar för nära taket! Tyckte det var mycket snyggare med tre, det blev lagom högt och så gillar jag att de sticker ut utanför skänken. Blev liksom lite mer liv i det. Ja, jag vet konstiga förklaringar ;)
Snygg våg du har där också!
Ska bli kul att se bilderna på plats sen! Kanske mannen ser det när bilderna och ramarna är på plats i alla fall? ;) :)
Kram /Maria

P.S Kul att du också gillar mina kuddar och förkläden ;)

Så Vitt Jag Vet said...

Hej ! Ja jag vet hur det är då man skall hänga nåt på väggen... Frågar du mej så tycker jag att 4 tavlor ser tufft ut..
Men du finner säkert en lösning ..
Kraam
Sanne

Anonymous said...

Hej!
Jag håller på alternativet med 3 tavlor. Känns som att "alla" har 4 så då kan du sticka ut lite med "bara" 3 :)
Men som någon annan skrev här innan,följ magkänslan. Det kan ju även hända att karln ser något bra alternativ när han väl upptäcker projektet, hihi
Lycka till och kram Lena

tinajo said...

Jag tycker fyra faktiskt. :-) Och har en bokutlottning just nu som du kanske är intresserad av! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...