Thursday, 29 November 2012

När blir det make-up mamma?

Det är en fråga jag levt med i ett par dagar ja kanske veckor nu, minns inte så noga. Min yngsta har ju sett sin storasyster dansa och förbereda sig inför de stora konsererna i snart tre års tid nu och vet vad som gäller. Hon har vetat att hon ska dansa till jul (har länge kallat det för dansa på Christmas eve och the dark ballet) och då får/måste man ha make-up och gele i håret. Ni förstår att det är STORT!!
 Så igår var det äntligen dags för generalrepetition på sena eftermiddagen med hela utstyrseln och alla tillbehör. Jag har aldrig haft en mer tacksam och lättsam tjej att sminka än denna lilla unga dam. Hon satt blixtstilla och klaga inte en enda gång. Allt var så spännande med ögonskugga och gelen i håret.

 Samling för de små Angelinga Ballerina mössen för att få lite instruktioner och uppmuntrande ord av dansfröken.

 Man måste ta i för att hoppa högt!

 Så här såg alla mössen ut när de sprang av scenen.
 Emily som nu är van vid allt ståhej tog det lugnt. Hennes grupp var Princess Dolls.

 Efteråt ville ju mamma förståss få ett första foto tillsammans på de små söta ballerinorna som dansar i samma föreställning för första gången. Inte helt lätt att hitta en hörna som både var folktom och hade någelunda ljus insläpp. Men här utanför toaletten var det ganska bra men de flesta bilderna visade tjejerna som tittar åt olika håll på alla som gick förbi. Men en bra blev det iallafall.


Sedan kan man ju få sådanahär bilder också när man hållit på för länge och de tröttnat på att visa upp sig.
Medans jag tog tjejerna till repetitionen fixade mannen med vår middag så det var bara att sätta sig till dukat bord när vi kom hem. Det var två trötta tjejer som senare stupade i säng. 

Nu väntar vi på att helgen kommer för på fredag är det premiär och på söndag sitter jag bänkad på matineen för att ta del av alla häftiga dansare  från liten till stor. Om jag hinner få fram något adventspyssel undrar jag. Kanske borde jag göra det redan nu i kväll som jag sett att en del av er andra bloggare gjort, tjuvstartat alltså. Fast i utlovade +38 grader känns det så fångit att ta fram ljusstakar eller hur!?

Tjingeling!


7 comments:

Charlie sa ... said...

Alltså, så söta de är!!! Helt ljuvliga och balettklänningen är jättefin! Du har verkligen två prinsessor Anette!

Kram
Lotta

tinajo said...

Men gudars så söta, jag smäller av lite! :-)

fianathome said...

Varje liten flickas DRÖM att få lov att vara så söt!
Klart du kan ta fram stakarna, blir väl lite svettigt bara..puh. Den värmen hade jag inte klarat av. Hua!
Ha det så gott i hettan <3
Fia

Black Iris said...

Ojoj, så spännande för den lilla tjejen..
Så jättesöta de är..

Kram Maidi

TIDSOPTIMISTEN said...

Men gud vilka söta ballerinor du har och jag kan förstå att det är lite extra spännande med just sminkningen när man är så liten - hoppas det går bra nu på premiären i helgen. Ja du det där med +38 grader och adventspyssel känns väl kanske lite avigt iaf för oss nordbor ;)

Kram Ullis

Bokcaféet i byn said...

Hej Ánette!
Så fina de är dina flickor! Bra fotat av dig också, inte alltid helt okomplicerat under hopp och rörelse samt en massa andra föräldrar och syskon.
Det känns som din man och du verkligen stöttar era döttrar kring aktiviteter. Härligt att läsa om! Hur går det med svenska skolan? Hinns den med så här års? Fortfarande lika poppis hos tjejerna?
Önskar er en underbar sommardag i värmen!
Stor kram Anna

Anonymous said...

Hej!
Den andra bilden av Emily ensam, är hon otroligt lik Inger eller dig när vi var små. Jag får en snabb flashback men kan inte säga vem av er hon är mest lik där. Det är hur jag minns er som små :)
Det är alltid stort att uppträda på scen och ännu större när man är liten och det är första gången. Själv älskar jag att stå på scenen :)
Du får nog be mamma om lite hjälp med att få upp alla adventsgrejerna. Hälsa henne så gott.
Kramar till er alla!
Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...