Tuesday, 20 November 2012

En söndagstur

Om man svänger av från den stora motorvägen och åker de små bakvägarna där vi bor förändras landskapet snabbt till något ljuvligt. Det är kuperat och för årstiden väldigt grönt. Vägarna går genom åkermarker och bondgårdar, ja inte direkt men vid sidan av liksom. Inte många bilar möter man heller. Älskar dessa omvägar då man susar upp och ner för branta backar för att åka som genom en sal av eucalyptusträd (& gum trees) som sträcker sina grenar mot varandra och skapar detta tak över vägen.

Denna gång mötte vi ett gäng cyklister som också susa fram som galningar.

En del hus sticker ut mer än andra och detta är ett av dem, egen sjö och litet båthus har de.
Dagens mål.

Dagens utsikt!

Mycket fint att titta på och vilja ha.


Inte ofta vi ser skridskor på våra breddgrader inte. Denna pimpade skridsko fick mig att för en stund ångra att jag inte tagit med mig mina. Tjejerna hade iallafall kunnat måla dem istället för att som nu, då de ligger i någon sopphög och fylle upp marken.

Hemlagade Christmas pudding (Plum pudding) fanns förståss att köpa. Jo då den håller sig länge då den är väl indränkt i alkohol.
Vackra saker i långa rader som lätt fångar små prinsessors ögon och önskningar. Här tyllkjolar i långa rader och fina diadem och hårspännen.

Ta en kaka till! Fast vid närmare anblick, kanske inte. Detta är nämligen tvål. Lite kul tycker jag, men skulle någon verkligen använda den eller ens fatta om man ställde fram den vid handfatet i badrummet? 


Ekologiskt odlade äpplen.
Man kan köpa hela scenografier för att ställa upp i trädgården och dekorera inför julen. Fanns hur mycket olika som helst att beställa.
Kolla in deras hawaiiskjortor!!
Mycket folk och alla var hungriga. Det fanns faktiskt inte så mycket att välja på just idag men en Kebab fick duga och det var riktigt gott och länge sedan.


Till efterrätt blev det nykokta munkar av den bästa sorten, med kanelsmak.


Köpte jättegott rågbröd fast jag måste säga att det påminde lite mer om en skogaholmslimpa fast med mycket mera smak. Men den var vansinnigt god hur som. Vi hittade också killen som säljer världens godaste pesto så det fick vi till middag. Spenat, fetaost och soltorkadetomarepesto. Helt ok på en macka också.

En härlig söndagstur med andra ord. 

Nu ska här sättas upp extrasäng, bäddas och fixa iordning vårt arbetsrum så att det antar mera av ett gästrum. Vi får nämligen långväga besök på tisdagkväll. Alla vänta så kan jag lova.

Ha en skön dag!


4 comments:

Lotta said...

En sån där utflykt som jag älskar ;) Vill ju hoppa in där, vara med! Underbart. Så fint du fångat det vackra landskapet och allt på marknaden. Munkarna - oj, så gott. Kanelmunkar som är min favorit!

Ni har det härligt och fantastiskt fint omkring er! Längtar efter mer bilder.

KRAM

Lotta

tinajo said...

Ser så härligt ut och vad mycket fint du visar - det är det jag älskar med bloggar; att få se sådant jag inte skulle sett annars!

TIDSOPTIMISTEN said...

Va kul att få följa med på Craft Markets ;) Jag gillar att du fotar mycket när ni ger er ut på äventyr det är ju verkligen så spännande och annorlunda att se hur ni har det och vad ni äter ;)

Kram Ullis

Svart, vitt & rött said...

I love Australia :-) Vilken natur! Ni ser ut att ha haft en toppendag med massor av kul att göra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...