Friday, 16 March 2012

Städa varje fredag åsså varje jul....

Möttes av detta imorse. En helt ny syn i detta hus. Ja inte att jag har stora fönster som leder ut till terassen men att solen faktiskt kommer in under taket och skiner in genom fönstren med ett obarmhärtligt sken. Vi går ju mot ny årstid här, höst och solen sjunker på vårt himlavalv och i ett nytt hus så upplever man städnigt nya saker när årstiderna skiftar.
 Först så tänkte jag att oj vad ljuvligt med sol idag och tänk så lågt den redan står och hur långt solen kommer in i köket nu på hösten och sedan såg jag fönstren. Huga kan jag bara säga. De är så smutsiga och skulle behöva tvättas pronto! Konstigt att man bara ser vissa saker i visst ljus eller det kanske är tur. Gick in till yngsta dotterns rum för hennes fönster har länge varit väldigt smutsigt då vädret ligger på där men idag låg solen inte på så fönstret så helt ok ut och gick inte att fota så smutsen syntes.
 Dörrarna blir ju lätt kladdiga när man har små barn som alltid tar i fönstret när de tittar ut men jag tänker mer på vad vädret gör med fönstrena.

Det sista fönstret är från matplatsen och det blev utbytt i ett tidigt stadium efter vår inflytt, men efter det att man städat huset och putsat fönstrena så jag tror att detta fönster har någon slags "hinna" på sig. Fast nu med mera dam, smuts och annat från naturens krafter så ser det verkligen inte roligt ut längre när solen skiner på det.

Men solen var förrädisk för redan en timme efter att dessa bilder tagits så vräkte regnet ner och vi blev totalt överraskade när vi varit och handlat och skulle tillbaka till bilen. Väl hemma och rejält blöta så har lusten och även möjligheten att tvätta fönstrena försvunnit. Det får helt enkelt bli en annan dag. Istället tar vi fram pysselmaterial och klistrar lite och lyssnar på regnets smatter mot taket.

Ha en härlig fredag!
 

7 comments:

Lotta said...

Vilka läckra fönster ni har, ut mot terrassen! Visst skiftar ljuset efter årstiden...ibland ser man som sagt saker man inte sett tidigare ;)

Tänk att ni går mot höst nu! Här är vi ju helt i gasen över våren :) Ska bli fint att se dina höstbilder.

Kram!

Fru Westman said...

Solen är otäck på det viset. :) Usch, fönsterputsning kan nog vara det tråkigaste jag vet...

Trevlig helg!

Jenny said...

Hej Anette!
Nu när vårsolen börjat lysa här hemma såg jag hur smutsiga våra fönster är..får ta en städdag någon dag framöver:)

Vad kul att få se bilder från er Canberraresa i de tidigare inläggen!


Ha en skön helg!

Kraam Jenny

Jenny said...

Åh, så mysigt det lät med lite pyssel! Klart bättre än fönstertvätt!!
Hihi, tack för den fina kommentaren, jag gillar min fina loppisfyndade smörkniv, men bilderna var inte så mycket från sovrummet... ;)Det var lite blandad kompott.
Kram Jenny

Jenny said...

Vilka fina bilder från resan! Vet du att jag bor i Södertälje och jobbar på Astra, bara precis ovanför backen från Tom Tits =) Har varit där några ggr när barnen var små, nu ska jag gå dit med systers döttrar, tänkte ta dit dem i sommar!
Kram igen ;)

Vardagslyx said...

Hej Anette!

Hmm...nu blev jag påmind om nåt jag egentligen tänkt på varje dag men sen "glömmer bort"... Måste tvätta fönster!!! Vi börjar ha lite sol här också och plötsligt ser man hur smutsiga de är. Kanske något att ägna lördagen åt!?

Ha det bra!

Kram Pernilla

kiwielin said...

Även våra fönster behöver tvättas, det går knappt att se ut genom dom just nu! Och när solen ligger på så här på våren blir man verkligen påmind. Ska genast skriva in en påminnelse i almanackan att jag måste ringa och boka fönstertvätt direkt i morgon bitti!

Jättefin TV-bänk ni har köpt, helt i min smak!

Hoppas att ni har en fin helg!
Elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...