Thursday, 15 March 2012

Canberra del 2

Så vad mer gör man när man är i huvudstaden, Canberra? Självklart måste man besöka parlamentet. Det har en väldigt häftig arkitektur så väl  huset som själva landskapsdesignen runt om är välgenomtänkt. Det är stort och rymligt och på så sätt väldigt barnvänligt att gå runt och titta på.

Bakom denna damm ligger entren.


 Inne i själva hallen möts man av en pelarsal i grå och vit marmor. Väldigt vackert och pampigt.
Här bedrivs själva politiken.

 Man kan ta hissen upp till taket och där finns gräsmatta och en enorm utsikt över staden. Gräsmattan kan man i teorin gå ner på och på så sätt komma ner till själva gatuplanet, det växer alltså gräs på taket.
I bakgrunden skymtas en vit stor byggnad, det är det gamla parlamentshuset och därefter syns en röd boulevard som sträcker sig upp till ett krigsmonument. Hela den röda boulevarden är också kantad av minnesplatser för de respektive krig som Australien deltagit i. Mycket pampigt och häftig design för dessa, här  mycket betydelsefulla monument.


 Efter all politik så återvände vi till lägenheten för ett svalkande dopp i polen och lunch innan det var dags för nästa aktivitet.

 Det blev ett besök på Questacon, en naturvetenskapligt museum av typ TomTits i Södertälje. Helt fantastiskt kul och spännande att få dra i alla spakar och annat. Sofia tyckte dock det var lite läskigt när det åskade och det simmulerades jordbävning.
Starka Sofia lyfter sig själv.

Matte är kul.


Vatten är ännu roligare!

Kanske en framtida veterinär?


Tisdagmorgon hade vi tid på ambassaden för att göra pass. Det tog lite tid med att fylla i en massa blanketter i tre upplagor och signaturer och annat. Så inte förrän kl 10 var vi klara och kunde lämna Canberra och bege oss hemåt. Konstigt nog så gick hemresan så mycket fortare!!

Nu väntar vi bara på att passen ska skickas tillbaka till Melbourn från Sverige via Canberra om cirka 3 veckor.

Tjingeling!

3 comments:

fianathome said...

Vilka fantastiska bilder! Jag tittade på de flera gånger. Så stort och så maffigt. Svårt nästan att föreställa sig det i verkligheten. Dina barn blev en riktig liten färgklick mot betongen.
Ha det så gott KRAM Fia

tinajo said...

Så härligt det ser ut! Jag hoppas jag och familjen får chansen att se detta i verkligheten en dag, skulle vilja se hela landet! :-)

Framgångsbyran said...

Härligt :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...