Sunday, 4 March 2012

Nu blommar det igen!

Kommer ni ihåg den här? För knapt en månad sedan gav jag mina petunior en rejäl klippning. De hard dragit iväg och såg allmänt ledsna ut. Så är det varje år i slutet av januari att de behöver piffas till med lite näring och annat för att orka lite till.
 Titta här hur de ser ut nu. År de inte fina så säg. Jag blir lika förvånad varje gång att de kommer tillbaka och sedan brukar de hålla sig ända till efter påsk om inte längre.

I dag regnade vi inte alls bort. Det gick faktiskt att vara ute en hel del. Vi fick några skurar men solen dök straxt upp igen. Det var skönt att kunna vara ute lite och dessutom låta barnen härja runt ute. De blev av med all överskottsenergi de samlat på sig de senaste dagarna och vi lyckades bli av med en hel del ogräs då marken var lätt att bearbeta efter allt regn. Dock får vi nog snart ta fram lien och slå gräsmattan med om det inte hinner torka upp så att vi kan klippa gräset. Det har vuxit så högt nu i regnet och värmen.

Tänkte bara påminna alla er som så ofta skriver och pratar om hur ljust det blivit och att v åren är på väg. Här är hösten här kan jag meddela och det börjar bli mörkt tidigare på kvällarna. Men det är långt ifrån den höst som jag är van vid från norra halvklotet.

Ha en härlig söndag!

2 comments:

Pia said...

DET KAN INTE VARA SAMMA!!! Alltså betuniorna som du klippte??? Nu skall jag minsann göra det samma i sommar! Om de hinner växa ut i denna korta sommar här i Norden? Låter sååå konstigt att ni är på väg mot HÖST!!! Visst vet jag att jorden är rund och så, men när du sitter där, livslevande, med huvudet neråt(som ni alla gör där i Australien), så då blir det först verklighet, iaf för mig!
Tack jo, nu sitter jag vid min egen dator som äntligen funkar!!!! Så nu kan jag "hålla kontakten"!!!

Kraaaaam på dig och en rolig ny vecka!!!!
-Pia-

fianathome said...

Åh vilka blommor! Så fina. Jag vill också ha massor av blommande blommor nu. Allt är så brunt och tråkigt.
Hur är hösten hos dig! Berätta!!!!
kram Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...