Tuesday, 27 March 2012

En svensk liten (lek)stuga

Som det dragit ut på tiden med att måla lekstugan. Sist det begav sig var för en månad sedan i slutet av februari när temperatur och väder tillät målning. Då han jag bara med att måla knutarna och verandan vit. Så här har det sett ut nu i en månad men det har också haft sin fördel för jag har kunnat fundera kring vilken färg jag skulle välja.
 Så där ja, det blev en röd liten stuga till sist. I förra veckan dör lite sol upp och det passade i tid att måla. Fortsatte i helgen för att avsluta idag med det sista. Själva verandagolvet behöver sig en eller två strykningar till innan det är helklart. Sedan finns lite rosa fläckar här och var där färgerna kommit i kontakt med varandra men det är lätt fixat.

 Men så mycket färg man gör av med när man målar så grova plankor. Trät bara suger i sig och det gäller att riktigt "trycka" in färgen så att det täcker. Så med anledning av att det fanns rätt mycket röd färg kvar bestämde jag mig för att även dörren skulle bli röd. Hade tänkt svart men det skulle ha inneburit ytterligare en tur till färgaffären och mer utlägg. Det är ju faktiskt bara en lekstuga så därren fick bli röd.


 Mannen ville kika närmare på måleriarbetet eller så kanske han funderar på att flytta dit. Mer lugn och ro i den stugan skulle jag tro. Inget fel på ventilationen heller!
En liten postlåda, några blommor och kanske en svensk flagga samt en välkomstskylt så kan man väll säga att stugan är färdig och jag får se mig om efter ett nytt projekt.

Tjingeling på er alla!

7 comments:

Pia said...

O ja! En riktig och äkta "faluröd" svensk stuga, som också är myyycket bekant hos oss i Finland! I Finland talar vi om "mormors stuga", då vi menar en liten röd, gammal stuga, som har fått ett nytt liv som sommarstuga. De är mycket eftertraktade. Och så ser er lilla (lek, eller inte) stuga ut!!

Kraam på flitaga er!
-Pia-

fianathome said...

Åh vilken liten karamell det blev. Så fin!! Precis så som jag hade "tänkt" mig att en liten lekstuga skulle se ut. Supermys! Antar att barnen är jätteglada :)
kram Fia

Jenny said...

Vad fint det blev!! Alltid kul med det sista piffet på projekten!
Ha en fin vecka, kram Jenny

Hildas hem - Sofia said...

Men jisses så fint det blev. Det måste vara en dröm att få leka i den :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

Fiffiga Systrar said...

Så helt fantastiskt söt den blev!! Härligt att ni valde rött med vita knutar! Tack för dina fina kommentarer inne hos oss. vi blir så glada! kram emelie och elin

Vardagslyx said...

Vilken fin lekstuga! Jag målade vår gul för några år sen, men det behöver nog bättras på. Blev lite sugen att fixa med den nu när jag ser dina bilder:)

Kram Pernilla

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Vackert!!! Där ska det lekas i många år kan jag tro c",)

klem Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...