Sunday, 7 August 2011

Vinterblommor

När inget hänt på husfronten tänkte jag visa lite vackra vinterblommor från mina breddgrader. Officiellt så har vi ju vinter här men det är ofta svårt att fatta när man tittar sig omkring, mer som vår eller höst. Det är stora variationer, i fredags hade vi sommarvärme med +24 grader och idag blev det bara +13 men solen skiner. Bilderna är från en eftermiddagspromenad idag söndag.
Assalea

PåskliljaJapanskt körsbärsträdMimosa

Mimosa

Mimosa
Fortsatt trevlig söndag, här lider den mot sitt slut och ny vecka väntar imorgon.

Tjingeling!

12 comments:

fianathome said...

Vilka fantastiska blommor! Synd man inte kan få lukta på dem. Mimosan skulle jag vilja sticka näsan i.
Var växer dessa? I närheten av ert hus..hmmm, jag blir avis! ;P
Sov gott då! Här är det regnigt och blött och +20 grader. vi sitter och väntar på att det ska sluta så man kan gå ut./kram från BlekingeFia

A House With A View said...

Vad häftigt!!! Märklig vinter hos dig!!! Det är ju inte annat är att man blir lite avis, tänk att ha så mycket vackert kring sig mitt i vintern!!!! Helt lovely!!!

Stooooooor kraaaaaaaaam aka

Framgångsbyran said...

Mmmmmm..mimosa känns ända hit! Vackert, vilken färgprakt!
Kram I

Lev Ditt Liv said...

Så vackert. Körsbärsträd har jag utanför på gården de är ju för vackra när de är i blom... Härliga gärger. Inte mycket vinter blommor inte...
Kramen.

B is building a house said...

Very nice!

Have an awesome week and hope to see lots of progress :)

B

Christina said...

Vilka fina blommor och det mitt i vintern!!/Christina

Så Vitt Jag Vet said...

Ja det kan man säga att är lyx med blommor mitt i vintern.. Japanska körsbärsträdet är ljuvligt 1
Kraam
Sanne

Anette Ryan said...

Hi B! It's been quiet all last week. To quiet for my liking ;). Late this afternoon I drove past and saw that some jobs has been done on the outside of the house but I'm not sure exactly what LOL. Think they are preparing for wood to go up above the portico, not sure. Will check in tomorrow . Keep fingers crossed.

Anette Ryan said...

Tack tjejer för alla härliga kommentarer om blommorna. Alla dessa blommor har jag hittat runtom i bostadsområdet där vi bor. De kantar gator, hus och skolor. Mimosan är väll den som är mest påtaglig så här års. Den finns precis överallt, från små buskar till stora träd. Mimosan eller Wattle som den kallas här är Australiens nationalblomma. Den hittas på nationalemblemet ihop med en känguru & en emu. Men som ni skriver så är de otroligt vackra och det luktar sååå gott när man passerar förbi dem. De har blommat i omkring en månad nu och håller på till in i september. En härlig tid!
Tjingeling på er.

Classic Style Blog said...

Vinterblommor..jo ja tackar jag..så exotiskt..det vore nåt här det..åå vad jag skulle bo i ett land som hade mindre vinter än här..kram

Jenny said...

Hej Anette!
Oj vad många vackra blommor, tänk om vi hade sånt här i Sverige på vintrarna, hihi:)

Ha en riktigt trevlig vecka!

Kraam Jenny

Fröken Tindra said...

Känns lite mysko att se vårblommor nu. =0) Men de är ju så himla söta! Och ger hopp om en sommar. Men ni kanske inte har samma "behov" som oss här? Vet inte hur årstiden/väderleken funkar hos dig?!
Ha det!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...