Tuesday, 9 August 2011

Gipsskivor & gäster på plats!

På insidan har de börjat sätta upp gipsskivorna idag. När jag kom in i tvättstugan så fick jag genast en känsla av rum och det känns riktigt stort nu trots att bara ena väggen och taket var klart.

Hålet i taket blir en lucka där man kan ta sig upp för att fixa grejer under taket. Här i Australien går hålet under arbetsnamnet "the manhole". Gjorde som med takskägget i tidigare inlägg, jag googlade det. Tyvärr till ingen större hjälp. Manhole betyder brunn på svenska och faktiskt så också på engelska. Det var många bilder på avloppsbrunnar, inga takhål alls. Men som så ofta i australiensiskan har man egna ord för många saker, så jag kan bara anta att detta är ett av dessa fall.
Står i dörren till tvättstugan och tittar in över kök, matplats och vardagsrum. Mitt på golvet låg två jättehögar med gipsskivor.

Här är vårt TV-rum nästan färdigt bara fönsterväggen kvar att sätta upp gipsplattor på.

Här är vårt gästrum och vet ni vad. Vi har redan våra första gäster som provar hur det är att sova där. De ska stanna hela veckan ut för att testa, just va?! Ser ni de två tjusiga fåtöljerna och den ihoprullade gröna sovmadrassen (a swag) under fönstret samt värmeelementet? Tydligen fanns också en TV men den såg jag inte.
Så vem bor här undrar ni säkert? Jo våra två snickare, de som ska sätta upp gipsskivorna. När jag kom dit straxt före kl.17 i eftermiddags var de fortfarande kvar och jobbade. Jag undrade lite försiktigt om de inte skulle gå hem snart. Nej då vi tänker stanna över natten och jobba svarade den ena killen. Ja haru, kul kille tänkte jag. Han fortsatte och sa att de hade sina sovsäckar och värme och TV fixat bla bla. Nu blev jag lite fundersam och frågade om han inte skämta. Nej då inte alls! Vårt blivande gästrum var det rum de gjort klart först så att det var "varmt" och där skulle de sova veckan ut.
Till saken hör att han påstod att de var lite försenade för lasten med gipsskivor hade anlänt först vid 13-tiden idag och de hade då varit tvugna att hjälpa till att lasta av allt. Normalt sett skulle allt ha funnits där i morse och de hade kunnat börja jobba direkt. Båda killarna bodde drygt en timmes resa härifrån så med den resvägen i tanken och att de skulle behöva vara klara med alla väggar och spacklande på fredag, så att det hinner torka över helgen, gjorde att den tidsramen blev för snäv om de åkte hem. Så nu jobbar de undan genom att stanna hos oss veckan ut. De har till och med provat hur det är att ha två bilar på uppfarten och därefter stängt grinden om sig.
Ja hoppas att de sover gott där nere i kylan och regnet nu. Ja vi får ju verkligen hoppas att det inte regnar in!! Hur som så kan jag ju fråga dem om det imorgon :-). Ute är det just nu bara +4 och regnet vräker ner.

Tjingeling på er nu ska jag gå och sova på denna sidan jorden.

16 comments:

Christina said...

Här får du en förklaring: Svingel är där taken möts om man har vinkelhus! Alltså en slags ränna på taket! Som det inte finns något tegel på utan det ligger plåt där, så vattnet rinner ner i takrännan! Hoppas du förstår vad jag menar!! Tycker själv det är en urusel förklaring!!!!!/Christina

A House With A View said...

Seriösa killar, haha!! Men det går nog ingen nöd på dem gissar jag :)) Vad stor yta ni har till vardagsrum och kök, kommer bli öppet, ljust och fint tror jag!!!

kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Chateau de Ron said...

Hej
Igdag är det första besöket här oss dej:)

Härligt att följa detta!

Ha en underbar kväller!
Kramkram
Christina:))

Så Vitt Jag Vet said...

Nå men ni har ju hittat verkligt flitiga killar.. Det är ju pitoreskt att ha nattgäster i detta skede...
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Anette Ryan said...

Christina, tack för förklaringen. Tror jag fattar haha!

Anette Ryan said...

Välkommen hem till mig Christina (Chateau de Ron). Vad kul att du hittat hit och vill följa mitt lilla hus som håller på att ta form.
Vi ses igen!

Anette Ryan said...

Ja visst är det idoga killar vår byggfirma anlitar, sådant gillar vi. Bara de inte tror att de kan sova över där när vi flyttat in bara för att de liksom en gång gästat oss haha! Men idag passar det nog dem bra att vara "instängda" i huset. Ute är inge kul det ösregnar och är såå trist. Vet inte ens om jag vågar mig ner till huset för att störa dem i deras arbete nu när de bosatt sig där fniss.
Ha det gött!

Johanna Stålros said...

ojojoj det ser lovande ut, skönt att få det precis som man vill....kram Johanna

Anonymous said...

Jaha, vad det går undan. Har en fråga vad är det för "intag" i väggen i gästrummet på väggen emot tvättstugan som jag antar ligger där bakom?
Burr vad kallt Ni har! kram M

Jenny said...

Hej Anette!
Bra att snickarna vill hålla tiden och sover över för att hinna med, då vaktar de ju huset samtidigt:)

Måste vara spännade för er att följa arbetet!

Sov gott!

Kraam Jenny

Anette Ryan said...

Hej M! Intaget i väggen är garderoben, men utan dörrar i detta stadium.
Kramis ;)

Anette Ryan said...

Hej Johanna!
Väklommen hem till mig. Vad kul att du hitta hit. HOppas du ska trivas :-)
Vi ses igen!

Framgångsbyran said...

Jag gillar deras lösningsfokus! Låter seriöst som sjutton!

Framgångsbyran said...

Christina de Ron och Johanna, vad roligt att ni hittat min syster i Australien! :)

Anette Ryan said...

Men visst var de seriösa. Så seriösa att de låste dörren idag när de gick hem :( På måndag tar jag mig dit när de jobbar så att jag kan komma in.
Inger, att du hade någon conection med Christina de Ron hade jag gissat då jag kännde igen henne från FB men Johanna hade jag inte anat. Världen är bra liten :-)
Kramis!

B is building a house said...

Our man hole is so small Mr B is going to have to go on a strict diet if he has to climb up there :P

B

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...