Thursday, 11 August 2011

Lag & ordning!

 Tydligen är det lag på att man måste ha en sådan här! Det här är en bild från vår toa där vi nu hyr. Det är en takfläkt som är kopplad till lysknappen. Så när man går på toa och vill ha lyset på går så även reamotorn igång, ja förlåt jag menar fläkten förstås.
När vi gick igenom vår elektriska plan för några månader sedan sa vi att vi inte ville ha någon fläkt på vår toa i ensuiten. Behöver man det finns en toa till i huset med ett fönster! När vi så träffade elektrikern för några veckor sedan undrade han över just denna fläkt och vi sa att vi inte ville ha en. Samma dag hade Denis pratat med flera på jobbet och fått redan på att om vi inte har någon fläkt så kommer vi inte att klara bobesiktningen, alltså huset skulle inte anses "beboeligt" typ. Några dagar senare när vi var i huset och tittade så fanns ett utrymme för fläkt i taket samt elledning dragen till strömbrytaren för fläkt. Så vi antog att elektrikern trots allt satt in en.
Antar att om det hänger på att vi ska få bo i huset eller ej så finns inget att göra i saken. Dock skulle vi vilja att man har två knappar en för lyset och en för fläkten. Nu borde ju vår nya fläkt vara tystgående men ändå. Går man upp på natten när den andra sover  så låter ju det rätt ordentligt när man tänder lyset för att se, när fläkten också går igång. Jag kan inte påminna mig att jag varit någonstans och det har funnits en tystgående toalettfläkt. Nu ska vi försöka få till det så att vi har en lampknapp och en knapp som tänder både lampan och fläkten.

Så den som ibland suckar över att Sverige har regler skulle bara veta vilka tokiga regler det finns här och många fler ibland kan jag tycka.

Någon som vet om det finns regler för toafläkt i Sverige?

Tjingeling från ett regningt Melbourne!PS. Dessutom så blir fläkten så äcklig och dammig. Förstora bilden om du vågar!

9 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

Låter som en konstig regel.. Men fattar nog vad du menar för på hotell finns det ju ofta sådana fläktar och det väcker ju alla! Men smart att ha olika knappar.. Kan inte vara så svårt !
Kan trösta dej att här regnar oxå... Men det behövs..
Kraam
Sanne

Christina said...

Vi har precis renoverat vårt badrum! Vi glömde sätta in fläkt!! Nu villviverkligen ha fläkt för vi har bastu!!Så nu får vi borra nytt hål i väggen(Kakel)för vi har världens dimma när vi duschar och badar! Vi trodde det räckte med återvinningsfläkten!!(Haha! Min man är elingenjör) Ingen lag på detta i Sverige)!!/Christina

Anonymous said...

Sån himla tur att Ni förblev laglydiga.
Så bra jag vet var garderoben är.
KramM

Jenny said...

Oj, vad petigt;) Vilken tur att det blir en fläkt trots allt så att huset blir godkänt:)


Kraam Jenny

Pia said...

Just så, toaregler där också! Mamma ringde från landet och sa, att det aldrig funnist mer flugor på dasset än nu - när det är gjort enligt EU-direktiv (nå väl, kan hända en eller annan ventil inte är som den skall, ännu...?)

Tänk, att någon får BETALT för att hitta på dylika vansinniga regler!!!

Kramis!

-Pia-

Anette Ryan said...

Hej Sanne! Till saken är att vi verkligen inte behöver mer regn här. Det svämmar över när det regnar numera för marken är helt mättad på regn efter allt regnande vi haft detta år. Så jag delar gärna med er. Man undrar lite hur ett möte för "galna regler" går till coh hur dana dessa människor är? ;)
HA det gött!

Anette Ryan said...

Pia, kanske EU skickar sina regler hit ner också? Eller snarare säljer dem för att få råd att finansiera alla länder som inte har några pengar kvar?!?! ;)

Christina, Du vet väll att om man är gift med en bagare har man aldrig bröd hemma och en byggare....ja så är det ;)
Ha det bra tjejer!

Framgångsbyran said...

Är jag den enda som inte VILL tända lampan när jag går på toa mitt i natten? :)

Anette Ryan said...

Inger, jag vill inte heller tända lämpan mitt i natten men OM man skulle behöva någon gång och den andre sover precis intill i sovrummet så kanske det låter så förskräckligt. Mannen kanske behöver lyset på natten & då vill inte jag höra fläkten?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...