Tuesday, 30 August 2011

Ser du stjärnan i det blåååå!

Jag har velat ha en stjärnlampa i så många år och nu med nytt hus på gång så har jag tänkt att det ska bli en till hallen. Men vilket letande det varit! Men så helt plötsligt i förra veckan hittade vi en, lite slumpmässigt så där, som såldes begagnad på e-bay för en ganska ringa summa men den skulle hämtas i andra änden av Australien, så det var ej möjligt. Men de angav försäljningsställe samt pris fem år tidigare. Vi hittade lampan men inget pris fanns utsatt utan man fick skicka en förfrågan. Då lampan på e-bay hade kostat $795 (c:a 5300kr) förstod jag att det skulle kosta en hel del.

Stjärnlampa från ECC Lighting & Furniture
Nu vet jag att den "mindre" storleken på 30cm diameter kostar omkring (intressant uttryck) $675 (c:a 4500kr) . Den måste bokas och affären måste ha ett visst antal bokningar innan en beställning går iväg och då tar det runt 12 veckor innan den kommer från Italien. Jag skulle behöva en som är runt 40 cm men den hade hon ingen prisuppgift på men skulle återkomma.


Modell nummer två "sprang" jag på även den på via internet och utan pris. Men ett e-mail kom tillbaka med svar på en gång. En 40 cm stor stjärna där man visserligen måste fixa med elanslutningen själv, men det kostar inga massor har jag kollat upp. Denna lampa kostar $140 (c:a 930 kr) plus frakt $30. Dessutom kan jag ha denna lampa på posten i slutet av denna vecka om jag skulle bestämma mig idag till skillnad mot 3-4 månaders väntan på den ovanstående. Denna är lite kopparfärgad i sin metall med frostat glas vilket gör att man slipper se glödlampan.
nejma star lights.jpg
Stjärnlampa från Hamini
Vi lär ju inte ha allt för lång tid kvar innan vi får flytta in så vi behöver ju en hallampa inom en snar framtid, inte nästa år. Dessutom är det svårt att rättfärdiga en lampa som kostar så mycket. Den billigare varianten kostar samma som "vilken lampa som helst" så att säga och om man skulle tröttna om några år känns det lättare att byta när man inte lagt ner en hel förmögenhet på en hallampa. Så lampa nummer två kommer alltså att se ut och hänga precis som lampan i bild nummer ett när allt är klart.

Ja som ni ser så lutar jag åt den nedersta lampan från Hamini. Skriv gärna vad du tycker om mitt resonemang och lampval.

Tjingeling!6 comments:

Anonymous said...

Å så idog Du är och det ger också resultat ser jag. Jag kan inte se den lampan från Hamini, men den över påminner mycket om den som Inger har.Det blir säkert mycket bra. Bökig att hålla ren kanske? KrM

Hildas hem - Sofia said...

Den översta lampan tycker jag är jättefin - den andra går inte att se.
Stjärnor ska vara i taket så det blir ju perfekt! :)

Jag önskar dig en fortsatt härlig tisdag!
Kram Sofia

Jenny said...

Hej Anette!
De är så fina de där stjärnlamporna! Jag kan tyvärr inte se den nedersta, verkar vara nått fel med bilden.

Ha det bra!

Kraam Jenny

Pia said...

Du vill verkligen ha den lampan och det kan jag förstå! Frågar du mig, tyr jag mig alltid till den billigaste om de annars ser likadana ut(jag vägrar betala extra, för det att det har ett "märke").
Och att vänta - det kan jag inte alls! Så jag röstar på Hamini!

Hur som hellst, hoppas du blir nöjd!

Kraamisar!
-Pia-

LinaBomb said...

Hej! Jag är själv väldigt sugen på en sådan stjärnlampa. Hur fina som helst. Jag undrar om vilken du slog till på? Jag skulle nog valt Hamimi lampan, tror frostat glas blir superfint! / L ina

Anonymous said...

Hej! Som jag har letat efter denna stjärnlampa!! Såg den för längesedan hos "House of Philia" men då jag inte fått svar från henna vart hon köpt den så har jag på egen hand letat och åter letat, men med utan lyckat resultat! Så av en slump hittade min syster den nu i din Blogg! Den är bara såååå snygg... men attans vilket pris!! Jag tycker absolut att Hamimi lampan är minst lika snygg och då till ett betydligt bättre pris. Så jag röstar på Hamimi... en sådan kommer det defenitivt bli nu även för mig! Jag tackar för tippset och förhoppningsvis är vi inom en snar framtid lyckliga stjärnlampsägare båda två!! Må väl / Jannica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...