Friday, 19 August 2011

Kök & skafferi

Sådär ja då var blogger igång igen och jag kan visa er ett så gott som färdigt kök. Det är bara spisen, diskmaskinen och kranarna som saknas samt lister ovan köksskåpen. Ja självklart ska också kylskåpet flyttas hit men det kommer med oss. 

Jag är så jättenöjd och superlycklig över valen jag gjort, speciellt den svarta bänkskivan. Hade hört en del negativt om den men ännu så länge ser det helt fantastisk ut. Även Denis är mycket nöjd med valet. När han kom hem i onsdagskväll så hade han sett bänkskivan installerad och uttryckte sig på följande sätt:
"Du har iallafall gjort två bra val här i livet...gift dig med mig och sedan valde du svart bänksskiva den ser helt fantastisk ut." Ni kan ju gissa om jag ville åka på en gång och titta, fast det hade blivit för mörkt så det gick inte.
På denna sida av bänken har vi skåp med dörrar som öppnas med ett litet tryck. Tyckte det var bra så att man inte fastnar eller gör illa sig på handtag när man sitter på en barstol.
Rejält med överhäng så att stolar kan skjutas under och knän får plats när man sitter.Bänken är 320 cm x 120cm så det finns en massa utrymme för att förbereda maten och baka. Vi fick en pastamaskin i julklapp förra julen som vi inte hunnit med att använda ännu så den borde vi kunna inviga här snart. För att inte tala om allt pepparkaksbakande till julen.

Här ska diskmaskinen stå när den kommer. Skåpet intill har en haddukshängare som man kan dra ut. Även några skärbrädor kan nog få plats.
Kanske kan man förvara kökshanddukarna här till höger om hängaren?
Här blir det en inbyggd spis och ugn. Vi har valt elektrisk ugn och gasplattor. Sedan jag flyttade hit till Australien har ag lärt mig att uppskatta gasplattorna fördelar men elugn är lättare och lagar mat jämnare.
Plats för vårt kylskåp till höger i bild med förvaringsskåp ovanpå även dessa överskåp trycker man på för att öppna.
Vi har kastrullskåp runt spisen men vi tror båda att vi nog skulle ha valt att bara ha två stora lådor på var sida om spisen, för den översta lådan är verkligen inte alls speciellt djup. Men det är en hel del förvaring så vi hoppas och tror att det ska räcka.
För här har ni vårt skafferi och där finns det många hyllor. Lite mörkt i dagsläge för fotografering men jag tror att man får en blick trots allt. Alla hyllor är flyttbara, så även dem ine i hörnan och samma svarta marmorbänk här som i köket.
Nu vill jag bara flytta in och ställa iordning allt. Helst redan igår men det är väll inte på tal om. Håll ögonen öppna för snart kommer fler inlägg om tvättstugan och badrummen om hur det ser ut där.

Ha en fin fredag!


8 comments:

B is building a house said...

I wonder how I missed this post! :S

The kitchen looks amazing! You must be pleased :)

How wide is your island if you don't mind me asking? It must be 1.2m+?

I cannot wait to see it all finished now :)

B

B is building a house said...

Bänken must be the island? :)

If that's the case, I've found the answer to my question :)

Anonymous said...

Förstår att Du/Ni längtar in i detta kanonfina hus, det gör jag oxå!
Oj, oj så fint det är och kommer att bli när det står klart! kram M

Framgångsbyran said...

Wow! Grymt kök!! Supersnygga val, ja både Denis och skivan :)
Jag förstår ivern, det här är stort Anette!!
Kramar till er alla!
Inger

Anette Ryan said...

Yes B, bänken is the island bench. Your Swedish is coming along just fine :-)

Anette Ryan said...

Tak Inger för att du gillar mina val på alla plan ;)
Kramis tebax till dig!

Anette Ryan said...

*tack ska det vara!!!

fianathome said...

Åh vilket skafferi och vilken bänk!! Vill ha sån!! Lyllos för sånt fint kök och tvättstugan var ju praktisk.Det blir nog mycket pyssel va det lider :) kram
Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...