Wednesday, 3 August 2011

Staket

Helt plötsligt så har vi ett staket. Virket har legat där i ur och skur i säkert en månad och vi har börjat undra lite smått om något skulle hända snart. Men så igår eftermiddag var hela staketet klart, förutom toppen, den höll de på att spika fast nu på eftermiddagen.


 Det är ett snyggt staket men lite högt för vi förlorade utsikten. Men området har regler som säger att alla ska ha samma utseende vilket jag trots allt gillar för det ger en enhetlig stil. Det finns alldeles för många olika typer, stilar och färger på staket som gör att det på vissa håll ser ut mer som kåkstäder än snygga bostadsområden.
 Vi hade egentligen inte behövt bygga ett staket på denna sidan av huset då bonden intill oss har taggtrådsstängsel som gränsar av hans betesmarker. Men med två små barn som älskar att vara ute och greja med allt de kommer över kände vi att det var lite osäkert med taggtråd. Nu med förlorad utsikt är vi lite tveksamma till vårt beslut.

Men det finns planer som säger att bonden ska sälja sin mark för att öppna upp fler tomter till försäljning. Dock vet vi inte när det kommer att ske, antagligen inte det närmaste året. Men när det händer blir det ändå ett staket där så det är som det är nu. En massa snygga växter, buskar och träd kommer att göra susen. Undrar förresten hur länge det dröjer innan byggfirman flyttar på sin skylt så att den blir synlig igen.

Ha en fin onsdag!

6 comments:

Christina said...

Bra med staket när man har barn! Och sen lite grönt som piffar upp det hela, så blir det jättefint!/Christina

Anette Ryan said...

Ja men visst är det så Christina. Svårt att ta in allt nu då det ser så stökigt ut men det kommer bli bra med lite svett & hårt arbete!
//Anette :-)

Fröken Tindra said...

Får man inte ha "titthål" i staketet? ;0) Trist att det blev lite högt men det blir säkert bra ändå när allt kommit i ordning. Som du skriver låter taggtråden på ena sidan inget vidare. Och då är det väl lika bra att ha ett likadant staket hela vägen runt?
Ha en skön helg!
Kram!

Pia said...

Ååh, så långt den här bloggvärlden kan föra en...?! Jag har aldrig varit i Australien, varken "live" eller så här.
Det är väldigt roligt att få följa med ert husbygge!
Jag har skummat din blogg från början och nog har ni ett arbetsfält! men det ser ju nästan färdigt ut nu, i jämföran med starten!

Hälsninger från Åbo, Finland.
-Pia-

Anette Ryan said...

Fröken Tindra, jag gillar din idè med titthål. Började spåna kring det och kom fram till att titthål med små luckor att stänga vore praktiskt och lite snyggt! Häng med så får du se vad som händer ;)
Kram Anette :-)

Anette Ryan said...

Men vad kul att du hitta hem till mig Pia. Välkommen till andra sidan jorden :-)Tänk vad man kan få vara med om när man "reser" i bloggvärlden.
Jodå visst har huset kommit en bra bit på väg men nu är det allt finlir som ska påbörjas. Vi har ju annu inga väggar inne men de ska visst börja nästa vecka har jag hört. Håll tummarna. Hoppas kunna blogga lite husbilder snart. HAr inte bloggat på en vecka nu, jag saknar det.
Vi ses här igen snart!
Anette :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...