Thursday 2 January 2014

Trerätters till nyår!

Vi brukar inte göra så himla stort tjohej kring nyårsafton. Ja iallafall inte sedan barnen kom. Men förra året och i år har vi piffat till middagen lite extra, barnen blir ju större, även om de inte äter allt. 
En annan anledning till att jag oftast inte heller orkat stå i köket just på nyår är att det alltid, så länge jag varit här i Australien, varit en av de varmaste dagarna på året. Runt + 40 är inte ovanligt. Förra året var varmt men inte så varmt. I år var det varmt men definitivt inte överdrivet utan snarare runt de låga +20 bara och då kan man ju husera i köket utan att dö av värmeslag.
Så i år blev det en förrätt a la Västerbottenpaj men utan västerbottenost. Tog två olika starka ostar och blanda, till detta stenbitsrom från Ikea med rödlök och gräddfil. Supersmarrigt. Barnen älskade ostpajen.
Till middag en repris från förra året, oxfile med en potatiskaka och god sås.
Till efterrätt en hallon cheescakeglass med honungskanderade mandlar och färska hallon. Även detta gick hem hos barnen.
Vi inledde förrätten med ett härligt glas bubbel av bästa australienska sorten och avslutade kvällen likaså med det samma framför TV:n tittandes på fyrverkerierna från Sydney. Jo då vi orkade fram till tolvslaget vilket ju inte är det egentliga problemet, att hålla sig vaken och så. Problemet för oss blir dagen efter när våra "prinsessor" vaknar i ottan före tuppen och aldrig tar sovmorgon. Det är då man känner att man var uppe för sent. Som tur är har jag en man som gärna låter mig sova lite längre och själv går upp till småfolket och serverar frukost till dem. Var inte oroliga han behöver inte gå upp hur tidigt som helst för de har tränat sig själva till att sätta på TV:n själva och navigera runt SVT.play och allt sådant så fram till 7.30 kan man i alla fall få ligga kvar och dra sig.

God fortsättning till er alla som kikar in här och lämnar en massa härliga kommentarer som alltid gör mig så glad och varm om hjärtat att läsa.

Tjingeling!


9 comments:

Bodil said...

Vilken härlig nyårsafton!
Mmmm, god mat, jag hade gärna kommit på besök.
Här blev det inte så fin mat och ingen champange heller, haha
Ha en god fortsättning på det nya året.
Kramar från ett snöigt Vermont.

Kia said...

God fortsättning! Låter som ni fick en lugn och skön nyårsafton. Det hade vi med och dagen efter vakna N tidigt för det var ju hennes födelsedag. En STOR dag! Hon kom ner och fråga om frukost några gånger och tillslut kom hon ner och fråga sin pappa om vi kom ihåg att hon fyllde år idag?? :)

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Villa Ell said...

Hujedamig så varmt för mig hade det blivit glass till både förrätt, huvudrätt och efterrätt hihi
Låter som ni hade en mysig nyårsafton! Pajen med starkare ostsmaker lät ju god, jag älskar ost!
Känner igen mig våran minsting tar ju inte direkt sovmorgon, på nyår var vi hos kompisar och han somnade i vagnen vid 20... Vi var hemma vid 2, han vaknade kvart i sex zzzzzznark! Jag upp med honom... På med kaffe och sen pusslade vi (pussel besatt är han) vid 8 vaknade mannen så jag gick och lade mig igen! Sov till halv elva så vi hade mer eller mindre skift gång på fm ;-) det var en trevlig nyår
Så lite trötthet får man ta dagen efter...

God fortsättning
Ska bli kul att se ditt 2014 också!
Kramar Sandra

åse said...

Tittar in och önskar dig en fin fortsättning på 2014. Kram Åse

åse said...

Tittar in och önskar dig en fin fortsättning på 2014. Kram Åse

Anonymous said...

Vilka härliga bildet, god fortsättning varm kram Sofia

Maria - Wikers Liv said...

Så mycket gott ni hade på nyårsafton! =)
Jo, nog är det så att det blir lite mysigare att "bjuda till" när barnen blir lite äldre, man kan umgås vid matbordet på ett annat sätt än när de är riktigt små ;)
Vi sa just det på nyårsdagen att förr var man så trött dagen efter, för att barnen ju behövde oss på morgonen ;) Nu kan man ju få sova. Fast vi var uppe kring 9, i alla fall :)
Kram och god fortsättning! Ser fram emot att titta in till dig under 2014!
/Maria

tinajo said...

Mums filibabba, maten ser så god ut! Ujuj, det är så trevligt med god mat... God fortsättning! :-)

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilken fin nyårsafton ni fick! Underbar meny! Här hemma åts det liknande mat som vi lagade ihop med grannarna. Det blev stenbitsrom, rödlök och cremefraiche snittar till förrätt till champagne, oxfile (lax för mig som inte äter kött) friterade pommes och sallad samt rotfrukter med bearnaise till samt chokladglass med varm hallonsås till efterrätt. Ja och vi höll oss till planen mannen och jag och somnade redan vid halv elva. Vaknade av världens fyrverkerier vid midnatt. Efter några nattmatningar fick vi sova rekordlänge. Nästan 7.30. Tack barnen! Smart system ni har med att de roar sig själva en stund!
Ja du Anette, nytt år! Spännande!
Önskar er ett fint 2014 och tack för bloggvänskapen under 2013!
Kramar Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...