Friday, 24 January 2014

En liten titt på inte allt för exotiska djur!

På Phillip Island finns även ett litet zoo med australienska djur, Phillip Island Wildllife Park. Det är ett öppet zoo så tillvida att man kan gå runt bland vissa djur som rör sig fritt i parken, såsom emuer, kängurus och vissa fåglar. De andra finns som på de flesta andra zoon bakom staket. Vid entreen får man också en liten påse mat så att man kan komma riktigt nära, om man så önskar.
Detta blir ett långt bildrikt inlägg då det fanns många söta små och stora varelser att titta på.

 En ekidna!
 Här tillsammans med sin "rumskompis" Mr Wallaby.
Wallaby
Svarta svanar finns det gott om. Tycker de ser stiliga ut på något sätt. 

 Koala!
Som alltid så sover den lille krabaten, 23 timmar av dygnets 24 tillbringas i sömn.


Cassowarie 
Stilig men farlig har jag lärt mig. I norra Queensland har jag sett varningsskyltar längs skogsvägar för dessa fåglar och fått lära mig att de attackerar människor, "klubbar" dem med "kammen" de har på huvudet. Så jag skulle aldrig stoppa ut handen för att mata den. Men vi såg en hel familj med små barn som stod där och matade dem!?!

 Vi höll oss till säkra kort, små wallabys (små kängurus) som gick omkring fritt och gladeligen kom fram om man var tyst och stillsam.

 Roliga och annorlunda växter.En wombat!
Tyvärr så ser man oftast dessa längs med vägarna då de blivit överkörda. Det intressanta med dem är att de gör väldigt stor skada på bilen trots att de ser ut som små söta nallebjörnar. De är väldigt solida och om de blir påkörda så liksom "ramlar" de bara omkull med alla fyra benen i luften. De ser nästan alltid helt intakta ut, utan någon skråma.

Wallaby
 En skrattande kookaburra!
 De stora röda kängurusarna och emuerna hölls bakom en jättestor inhägnad där de också kunde ströva fritt. Men det var bara att öppna grinden för att kliva in på besök. Här inne gällde det dock att vara tuff och INTE prassla med sin matpåse för då kom emuerna med stora kliv för att få sitt godis. 
 Emuer är Australiens största fågel så det känns som de har lite av ett övertag. 
Kompisar!
 Gammelfarfar vilar i skuggan!
 Vi hörde prassel med påsar!

Dessa kängurus hitta vi längst bort i parken och dit gick nog inte alla besökare. Därav så var dessa djur väldigt sugna på att få något gott att äta. Många av de tidigare var nog rätt mätta kan jag tänka mig.Det var varmt och kanske fanns det något lite extra spännande ute på den holmen? Ingen av oss, inte ens min australienske man hade sett eller hört talas om en simmande känguru.

 Dingos!

 Denna krabat var svårfångad. Han rörde sig snabbt och man såg att den hade ett mål i siktet och det var att komma högst upp på klippan för att sova i solen. Väl där så tilläts jag ta ett bra kort!

Många meter blev det för små fötter så vi var nog alla lite trötta efter vår eftermiddag men definitivt gladare än bilden visar.
Angående rubriken och det där med att kalla alla dessa djur för "inte så exotiska" beror ju på att jag nu varit här i exakt 10 år och dessa djur har blivit ganska mycket vardagsmat. Inte så att man ser dem varje dag, för jag bor ju ändå i bebodd miljö, i en stad och precis som i Sverige där man inte ofta ser ekorrar och älgar varje dag så ser man inte koalor och kängurus där jag bor varje dag heller.
Men visst är det lite fascinerande att dessa exotiska djur nu blivit lite av min vardag kan jag tänka ibland. När jag reste runt landet som turist för 12 år sedan var ju allt detta så himla nytt och spännande och allt fastna på bild, både djuren och alla roliga varningsskyltar för dem.

Tack alla för era härliga kommentarer på mitt förra inlägg om marknaden. Blir så glad över allt kul och snällt ni skriver och att ni tar er tid. Har också sett att det är flera nya här och kikar. Hör gärna av dig så att jag kan hitta till din blogg om du har en.

Trevlig helg mina vänner!

Tjingeling!


6 comments:

Eva Lundberg said...

Tack för att jag fick följa med på turen, genom ditt inlägg! :-)
Måste ha varit en upplevelse att komma de för mig så exotiska djuren, så nära.
Önskar dig en skön helg!

Så Vitt Jag Vet said...

God morgon från ett kallt Finland... Här sitter vi med min brorson Daniel 9 år och tittar på din ljuvliga djurbilder... Tack för att du tar oss med på en fin djur upplevelse.
Kraam
Från Sanne o Daniel

A House With A View said...

Vilken härlig utflykt ni varit på! Så kul att strosa runt kring alla djur och dessutom få komma dem så nära, gissar att det var en höjdardag för tjejerna :) Ser härligt ut med shorts-väder, längtar till våren :)

Många helgkramizar aka

Villrose said...

Ganske eksotisk vil jeg si!
Flotte, svarte svaner.

Villa Ell said...

En koala skulle man vara ibland hehe så gott att få sova i 23 Tim eller inte?!
Vilken trevlig trip och kul att få se alla dessa djur (som för oss i norr blir exotiska) så var det när jag bodde i USA då trodde de att älgar vandrade omkring på gatorna ;-)
Härliga bilder från eran semester även från ön ni besökte!
Tack för din krya på hälsn! Jag är trött och har ont även idag lördag, jag är sjukskriven en vecka(tillbaka på onsdag) man får ju absolut inte lyfta något och det är ju lite svårt när man har en liten hemma men det är bara att låta bli... Han klappar mig på magen och säger aj :-)
Så en helg i soffan är ok till å från... Imorgon söndag spelar sonen hockey cup (en stor cup här på västkusten) så tidigt i säng ikväll så man har ork att heja på!
Ha en fortsatt fin helg
Kramar Sandra

fianathome said...

Jag bara älskar dina inlägg med massor av bilder där jag får följa med på utflykt och få veta så mycket. Underbara bilder!!
Det ser varmt och gott ut ..puh!!
Här är kallt så man lätt ledsen. Jobbigt vad man än ska göra för jag fryser konstant. Men det är väl snart "over the bump" och snart ser vi solen här med.
Den där wombat ser ju för go ut. och Kängurun som vilar middag..haha!
Ha det riktigt gott kära du
kram
Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...