Friday, 31 January 2014

Sol, värme och svalka!

Så här har det sett ut nästan hela veckan hos oss. Sol och badkläder. Badbollar som blåsts upp. Vi har det varmt och skönt nu lagom tills att skolan drar igång. Så brukar det vara, februari och mars är nästan varmare än januari.


Även dockor måste svalka sig dagar som dessa. 
 Är det varmt måste man dricka mycket. Ovanliga muggar, andra flaskor än de vanliga eller bara roliga isbitar gör susen och det går åt mer vatten än vanligt. Bästa är denna vattenbehållare som man själv trycker på knappen så rinner det ner i glaset. Tjejerna dricker som aldrig förr för att det är så roligt att hämta vatten.
 Några andra som också skulle behövt vatten. Förvisso fick de vatten när vi var borta men den då mycket heta luften gjorde att de bara torka ihop till sönderbrända blad. Alla luktärtor bara föll av från ena dagen till den andra!
Mina liljor som jag väntat på så länge och som stod i knopp redo att slå ut när vi var borta på semestern. Inte ens vattningshjälpen fick se dem slå ut för hettan tog dem först. Man ser verkligen vilka växter och blommor som ändå var skapade för att klara sig i ett klimat som vårt.
 Bara hortensian får stå i skuggan så går det bra. Den blir bara extremt hängig under heta dagar, ja precis som en annan då. Men får mig piggar det iallafall upp med en god iskaffe i skuggan.

 Mycket grejer överallt när man badar och leker med vatten blir det.
 Gott i värmen!
Så idag tog sommarlovet slut för dessa två tjejer. Skolan började. Den yngsta hade sin första skoldag och började i år Prep (6-års) och storasyster började klass 3. Den yngsta hade en fantastisk dag men var helt slut trots att de bara gick halvtid. På måndag blir det hela dagar, 8.45 - 15.15. Fast de små preppisarna är lediga på onsdagar, det är deras vilodag under de första fem veckorna.

Trevlig helg mina vänner!

Tjingeling!


6 comments:

Kia said...

Skönt med lite värme. Vi har snö som blåser runt ute. Blåst ganska bra i flera dagar. Men vi går mot sommaren!

Mycket att inhandla till skolstart. En gammal arbetskompis flytta till Australien och jag hörde från henne om kläder och allt som ska inhandlas. Sånt slipper ju vi.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Mycket annat & lite betong said...

Vilken härlig semester och vilken värme!
Roligt att se era vilda djur och så söta pingvinerna var. Såg så skönt ut där ni hyrde huset. Vilken fin strand!
Snyggt blev det också med nya utemöblerna.

Kul att du kände igen parken i Svartsjö. Bodde du i Stockholm?

Kram Agneta

HWIT BLOGG said...

Ja här sitter jag med dubbla raggsockor och massor av tjocka varma tröjor ha ha! Snön yr utanför fönstret och det är rena rama julstämningen ha ha! Fattas bara lite glögg och en jultomte så kunde det vara 24:e december!
Det ser härligt ut hos dig...njut vännen!
Ha en skön helg...
Kramis, Titti

Bodil Morse said...

Vad fina de är skol töserna. Spännande för den lilla att börja, nytt och spännande.
Bra att de dricker så mycket och fräck behållare för vattnet.
Vad trist att så mycket växter går bort i värmen.
Ha en fin helg!
Kram Bodil.

Fröken Tindra said...

Det ser varmt och svettigt ut! Men ganska skönt ändå tror jag. Här har regnat på snön och är ett par plusgrader så det är blött och slafsigt. Inget kul. Men solen skiner idag!
Hoppas att lilltjejen är nöjd med sin så hett efterlängtade skolstart!
Kram!

Anonymous said...

Sötisar : ) kram Sofia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...