Tuesday, 14 January 2014

Solvarm pesto

Basilikan växer så det knakar och en del av buskarna har redan börjat gå i blom. Dags att göra slag i saken och skörda lite. Plockade en massa och knipsade av topparna på så många ställen som möjligt med hopp om att de grenar sig vidare.
Hade inte planerat att göra pesto just idag men rotade igenom skafferiet och hittade vad jag behövde. Ner med allt i matberedaren och så fullt ös på den.


Det är lite konstigt att en växt som är rätt så vacker att titta på och en slutprodukt som är så god faktiskt kan se så oaptitlig (nästan äcklig) ut.
Så bortsett utseendet smakade peston helt ljuvligt gott.

Tjingeling från ett mycket varmt Melbourne. Fast Australian Open pågår just nu och då är det alltid stekhet, så det är som sig bör.

Anette

10 comments:

Snäckskalsdalen. said...

Kan det vara därför jag har lite svårt att lära mig att äta pesto. Jag tycker det är jättegott, men det är något som tar emot...där hade vi det, det är geggafärgen som gör att man undrar.
Agneta kram

Villa Ell said...

Pesto är en favorit, gärna t fisk! Men jag har aldrig gjort det själv! Det luktar så gott med färsk basilika och det ser så härligt ut när man har färska kryddor i köket mina har en förmåga att dö rätt fort!
Här är kallt och blåsigt, det kom snö i måndags kväll sen på tisdag em så var den borta!
Lite värme hade varit fint nu!
Kramar Sandra

tinajo said...

Åh mums, älskar hemgjord pesto! :-)

Black Iris said...

Hemmagjord pesto är gott men många som finns på burk har en märklig bismak..
Låter lite märkligt att det är hett hos dig när snön yr runt knutarna här hos mig :)

Kram Maidi

Home2tiny said...

Nu blir jag avis, gud så härligt att kunna gå ut o skörda egen basilika o sen göra en ljuvlig hemmagjord pesto, dör så gott, ett bland det bästa jag vet. Vill också här värme, här är det så kyligt att jag går omkring o huttrar mest hela tiden, njuuut i värmen. Kramisar Tina

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Jag älskar pesto, framförallt hemmagjord! Basilikan ser så smarrig ut! Härligt med tennishetta hos er! 2001 var jag på Australian Open! Älskade det, vilken stämning! Stekhett var det även då!
Här är vi just hemkomna från en super skön och mysig vecka på Gran Canaria med pojkarna. Möttes hemma av snöblask och stark vind. Ja, ja så småningom kommer det en vår och under tiden kan jag kika på foton från vår vecka.
Trevlig helg!
Kram Anna

Lotta said...

Blir helt tagen av dina sköna bilder som berättar om sommar och kryddor som växer så det knakar!!! Det känns så avlägset nu här. Älskar basilika och så gott med pesto.

Och värme…ja tack! Just idag är det precis vid nollsträcket. Burr!

Tack för fina ord Anette! Blir alltid så glad när du skriver!!

Njut av sommaren och ha en skön helg.

KRAM!

åse said...

Så underbart att kunna plocka in sin egen basilika , här har vi det grått och trist, vita flingor singlar till marken och töar bort i en trist sörja. Önskar dig en fin helg. Kram Åse

Mycket annat & lite betong said...

Ser så härligt ut med all basilika! Jag har aldrig gjort egen pesto.
Så snygga utemöbler ni har beställt! Ni fick riktig sommar och vi fick äntligen riktig vinter. En sån värme ni har! Här är ganska behaglig temperatur -4 grader och lätt snöfall.

Kram Agneta

Nilla Q said...

Pesto på egen basilika - kan det bli mycket bättre!?
Tänkte så frön och få riktigt mycket basilika i år, det är nog min favoritkrydda:) Får se om det blir av...

Kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...