Wednesday, 29 January 2014

Uppdrag märkning!

Här är det mycket nu mitt i värmeböljan. Skolan startar på fredag, första dagen för min yngsta. Innan skolstart ska det ordnas med en massa saker. Jag har sedan länge tillbaka varit klar med alla kläder som tillhör deras uniformer, de har bara legat i skåpet och väntat på att bli märkta. Hämtade namnlapparna jag beställt på posten häromdagen. Så igår kväll (läses natt) satte jag igång. Med strykjärnet i högsta hugg en stor hög kläder, namnlappar och Mia på Grötö på TV:n körde jag så det rök.

 Här ligger högarna färdiga. Nästan bara kläder till tjejen som skolstartar, min äldsta har det mesta redan.
I morse sorterades det in i respektive garderob och det blev en del omflyttning också för att få plats med allt det nya. Kan lova att spänningen är stor. Bara två nätter kvar nu!
Hur praktiskt som helst att hitta affärer som säljer storleksmärkta sockor och i olika färger då båda flickor måste ha vita strumpor. Nu är det en blå och en röd, enkelt att sortera.
 Två hattar redo i hallen inför fredag!
 Skorna putsade och redo att hoppa i! Minstingen övar fortfarande på att knäppa och ta av sig sina helt själv. Spännena är lite väl hårda men det går bra.
 I dag var det dags att hämta deras "bokpaket". Innan jul fick varje elev en "book list" där det står vad och hur mycket av allt material varje årskurs behöver. Det enklaste är att fylla i den och så plockas den ihop av en affär och så hämtas den upp på skolan och man betalar för allt. Man kan också ta listan och gå till vilken affär som helst och plocka ihop allt själv. Men vilket jobb så de eventuella kronor jag spar där avstår jag. 
Sedan var det bara att åka hem och ta fram namnlapparna igen och sätta igång och märka, varenda liten penna ska ha namnlapp så att de kan hålla reda på dem. Så som synes så får vi alltså betala här för allt material som barnen använder i skolan. Materialhögen på bordet gick väll loss på runt 600 kr skulle jag tro, per barn alltså och sedan och sedan nästa lika mycket till sådant material och skolböcker som skolan står för. Totalt så betalade jag för mina två tjejer idag i runda slängar c:a 2000 kronor för skolmaterial.

Men nu är allt märkt och klart så jag kan gå och sova tidigt ikväll. 

Nattinatt på er alla härliga bloggvänner!
6 comments:

Nilla Q said...

Oj vad du är duktig! Vilken dröm om mina barn hade sån där ordning på sina kläder. Eller om jag såg till att de var märkta åtminstonne...

Kram Pernilla

Villa Ell said...

Jag är så usel på att namna, själv känner jag ju igen mina barns kläder, men det underlättar ju för personalen om jag kunde vara duktigare...
Skoluniform måste vara det bästa, tänk om det kunde införas här så mycket lättare allt hade varit! inte bara klädproblemet på morgonen utan alla elakheter som barn kan vräka ur sig...om man har "fel" "rätta" kläder..
Betalar ni för skolan också??? ja lite bortskämda är vi nog här i Sverige med skolmaterial, tänk min son har slarvat bort 7 par vantar denna hösten, bara borta enligt honom tänk då om han skulle ha koll på sitt material också... ;-)

Må så gott
Kram Sandra

A House With A View said...

Puh puh puh!!! Vilket göra, heja dig som har energi som få :) Men så skönt när allt är klart!

Och wow så hiiiiimla fint det blev med era utemöbler, jisses!! Passade ju perfekt. Jag hoppas också få lite nytt på altanen till sommaren, hög tid för lite nytt där.

Många kramar aka

Bodil Morse said...

Så fint det blev på altanen med den nya möblerna, snyggt.

Jisses, vad mycket som ska märkas och så mycket de behöver.
Skoluniform tycker jag verkar himla bra faktiskt.

Kram Bodil.

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Puh...jag blir alldeles matt...bra jobbat !!! Nu är det ordning på grejerna minsann ! Förstår att du haft det svettigt i dubbel bemärkelse. Bra kombo där med strykning o Mia på grötö !

Stor kram

Maria said...

Hej vännen och tack för fin hälsning hos mig! Tänk att du saknat mig ;)
Inser att vi har det väldigt bra här i Sverige, där vi inte betalar för barnens skolgång, men vi betalar ju skatt förstås. Har ingen koll på hur det är med skatter hos er…
Men vad jag helst vill säga att du är då en riktigt ordentlig mamma, som märker barnens kläder så bra! Hos oss på förskolan har väl hälften av barnen märkta kläder??? Och jag undrar om någon mamma gör det när barnen går i skolan? ;)
Tänk att ni haft sommarlov nu… hos oss är det snö, inte mycket, men det är lite blåsigt och de 3-4 minusgraderna känns kallare!
Kram på dig och ah en trevlig helg!
Nu måste jag fixa mig för att gå till jobbet!
/Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...