Sunday, 19 January 2014

Flykt undan värmen

Vi är på semester på vårt älskade Phillip Island. Vi hyr ett hus i två veckor med gångavstånd till stranden och till "centrum" med shoppingstråk, resturanger och mataffärer. Perfekt när man har barn med korta ben! Vi lyckades också pricka rätt i kalendern, då vi under veckan som gick nådde rekordtemperaturer här i Melbourne. Uppemot +44 på somliga ställen under hela fyra dagara på raken.
 Så skönt att kunna undkomma hettan och vara på stranden där det blåser något och dessutom då det är en ö blir det några grader svalare än i storstan och på fastlandet. Vi hade som mest "bara" 39 grader!! Oftast blir det ett pass på förmiddagen fram till lunch och så hem till huset där vi äter lunch vilar, ja helt enkelt tar en liten "siesta" innan det blir ett eftermiddagspass.

 Surfa är underbart skoj speciellt om man hittar en våg som lyckas ta en ända in till stranden.
 Det finns många sätt att hålla sig sval på.
 Vattenfynd!
 Flickorna älskar vatten och har med åren blivit så säkra på hur man ska vara och uppföra sig i vattnet. Det känns tryggt att man kan se att de rör sig vant i vattnet.
 Familjefoto i vattenbrynet!
 En hel del fika och babychino har det blivit.
 Måååånga glassar av olika slag!

 Jag stoppa ner träningskläder med tanken att jag skulle kunna hinna med en PW varje morgon. Det började fint men så förra måndagen slog hettan till och det var på tok för varmt redan vid 8.30 för att orka  med att ta sig en snabb PW. Men nu i helgen har värmen minskat drastiskt. Blev knappt +20 idag. Men så här härligt har det varit de dagar jag kunnat gå längs med strandpromenaden.


Med vyer som dessa kan man gå långt och fort vill jag lova. Så härligt! Önskar lite att jag hade möjligheten varje dag. Förutom denna härliga vy har jag också hunnit med att lyssna på en massa intervjuer som sänds på podcasten "Värvet". Har ni ännu inte lyssnat så testa. Kristoffer Triumf intervjuar kända och okända svenskar och gör det fruktansvärt bra.

Snart bär det hemmåt men jag återkommer och berättar lite mer vad vi gjort under vår semester.

Tjingeling!


13 comments:

Fröken Tindra said...

Åh, vad härligt det ser ut! Det är ju så skönt med sol och värme på kroppen. Ja, inte fööör mkt värme då vad klart. Skönt att dina flickor har koll på hur man hanterar vattenlekar. Då kan ni koppla av bättre allihopa. Och det skall man ju göra på semestern! Jag tänkte också på det där med promenader på vår semester. Hade varit betydligt enklare att ta tag i om man haft den miljön omkring sig varje dag... Men då kanske man vant sig med det också??!
Önskar er en fortsatt skön semester! Själv funderar jag på en promenad i några minus och vintersol.
Kram!

Anonymous said...

Gud vad det ser mysigt ut : ) underbara bilder! kram och trevlig semester/Sofia

Maria said...

Åh vilka underbart fina och trevliga bilder du bjuder på! Det är så roligt att följa dig från vårt Sverige. Så fantastiskt att få ta del av hur du har det på andra sidan jorden, få läsa om ert väder och klimat, kultur m.m.
Gissar att dina nära och kära här i Sverige tycker lika?!! ;) =)
Kram på dig och ha det fortsatt gott!
/Maria

Så Vitt Jag Vet said...

Ser att ni har det så ljuvligt skönt ! har faktiskt tänkt på er då jag hörde att Australien har fruktansvärt het... Ni prickade verkligen in semestern rätt !
Njut av fulla muggar av sol och hav !
Här hade vi -20 i går kväll.
Kraam
Sanne

Lotta said...

Å, den där värmen känns så avlägsen just nu!! Men jag vet ju hur det känns ;) Just nu skulle jag gärna byta lite!

Dina bilder ger mersmak :-)

Ser fram emot att höra mer om er semester!

KRAM!
Lotta

Kia said...

Powerwalk där låter inte helt fel!! Ni ser ut att ha det underbart.

Kram Kia

fianathome said...

Oh vilka bilder och vilken miljö! Vad härligt för er att ni har semester. Ser så gott ut för flickorna. Stranden påminner om filmer man sett på tv ( är nog det närmaste jag kommer en sån strand..haha)
Svårt att tänka sig värmen hos er. Här i norra Sverige var det 42 grader kallt. Fatta vilken kontrast..galet!
Helt upp och ner som jag brukar säga till dig :)))
kram och njut
Fia

Nilla Q said...

Åh, så underbart!! Sol och bad är det jag älskar mest, även om jag faktiskt hade det riktigt roligt ute i snön idag:)

Kram Pernilla

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Låter som en alldeles underbar semester! Fina bilder också. Fascinerade hur temperaturen kan svänga hos er.Här är vi hemma igen efter skön vecka på Gran Canaria. Stormvindar och snöbyar. Lovely!
Sköt om er!
Kram Anna

Snäckskalsdalen. said...

Men så härligt! Phillip Is, det finns bara en Phillip Is, eller hur? För då vet jag hur jätte-, jättefint det är där, så jag förstår att ni njuter. Ni måste ha haft det jättehärligt och vilken värme! Lite för varmt, kanske, men bättre det!
Agneta kram

tinajo said...

Ujuj, den där glassen hade jag behövt nu! :-)

Villa Ell said...

Wohooooo vad varmt :-) så härligt
Med semester! Låter underbart att komma iväg...förstår att det går många glassar och många dopp för att svalka sig! Kylan is here, okej med någon minusgrad men vinden den tar knäcken på mig, det gör ju ont att gå ut, kallt kallt kallt!
Ha en fortsatt skön semester
Kramar Sandra

Lisa said...

Vilken härlig semester! Skulle gärna ha den värmen här nu :)
Ha det underbart!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...