Friday, 10 January 2014

Den glada julen bäres ut med reafynd!

Ja i år tog det tid att bli av med julen men nu är den borta och undanstoppad tills december senare i år. Ibland är det bara så trist att plocka bort allt och det finns så mycket annat att göra, speciellt på kvällarna när barnen äntligen kommit i säng. De drar ut på det nu på sommaren vill jag lova och så är de ändå uppe i ottan dagen därpå.
Så här såg det ut på köksbordet häromkvällen. Samla allt och så packades det i lådorna på en gång.
Även alla julböckerna vi har ställdes högst upp på hyllan i väntan på att det ska bli december igen. Då får de komma ner och stå lite mer lättillgängliga på en annan plats. Vi har nämligen som tradition att nästan bara lästa julböcker och sjunga julsånger innan sängdags under december. Även i adventskalendern brukar det dyka upp en och annan ny julbok varje år, så vi har en gedigen samling.
Reafynd!
Sprang på en ny fin dörrkrans till nästa år på rean. Har inte sett så många av tallkvistar här alls så jag slog till på en gång så nu kanjag byta ut den gamla när det äblir dags igen. 
Återvinning!
Mina julstjärnor dör väldigt sällan och så har det varit både i Sverige och här. Den är helt perfekt och det känns lite knäpt att slänga något som är fint även om man är trött på julen. Kom på att den faktiskt kan pryda vår nya hylla utomhus på verandan. Ja här har vi ju ett väder som tillåter dem att vara och väsa ute.
Nu känns det genast lite bättre när allt är bortplockat. Här kan man ju inte säga att man längtar efter våren direkt men nu är det dags att gå ut och njuta av den härliga sommaren som ändåå verkar ha dykt upp lagom tills att jag plockat bort julen.

Ha en trevlig helg!

I kväll fredag blir det nog till att sitta ute på verandan med ett glas vin och läsa era bloggar när värmen lagt sig något. Ser fram emot det.

Tjingeling!

6 comments:

Maria said...

Så där ser det ut även på mitt köksbord, när julen är på väg ut ;)
Vilket fint reafynd! Det r ju toppen att handla julpynt på rean,tycker jag. Har köpt en del nya kulor för halva priset, hann ju hänga upp dem redan denna jul ;)
Vad fint med julstjärnorna ute! (Men du, det är enkelt att ta död på dem, om man vill…. bara "glömma" vattna dem! ;)
Det låter underbart att få sitta ute denna fredagskväll med ett glas vin…
Jag tror det blir ett bad för oss ikväll. Får se om det kommer snöa på oss? Skulle visst bli snö idag. Och på söndag skulle det bli kallt. 10 minus! Hjälp, vi som vant oss vid 6 plus… ;)
Kram och ha det gott vännen!
/Maria

Kia said...

Jag har bara ljusen i fönstrena kvar men när jag orkar ska jag ta bort dom också. Vilket år som helst. :)

Ha en toppen helg!
Kram Kia

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Hejsan.
åh vad jag längtar tills jag har så där mycket blommor och grönsaker i min trädgård! och bada på nyårsafton vore ju oxå härligt, här är kallt å mörkt jämt tycker jag, man går nästan i ide :) men bättre tider väntar ju som sagt. Ja det är bra med rea minsann, alltid fyndar man något.
Ha det så gott.
Kram Jennie

åse said...

så härligt det låter att sitta ute på verandan,här vräker regnet ned och dagarna är väldigt grå och trista. Kram till dig

tinajo said...

Plockade undan det mesta av julen ganska fort, men adventsljusstakarna har pojkarna fortfarande i sina rum.

Home2tiny said...

Idag åkte ljusstakar o stjärnor ner från alla fönster, känns sååå tomt. Fynda julpynt på rean är bara så kul och mycket fint kan man hitta till inga pengar alls. Ha en fortsatt skön helg. Kramisar Tina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...