Tuesday, 28 January 2014

Utemöblerna är här!

Våra nya utemöbler kom i förra veckan lagom till vårt 8-årskalas i fredags. Stora tjejen fyllde år då och vi hade familjen här på BBQ på kvällen så det blev till att provsitta. För ovanlighetens skull var vi bara 10 stycken så vi behövde bara två extra stolar. Annars har vi kvar det gamla bortet än så länge och har stält det uppe i hörnan där det funkar bra som extra bord.

 Den avlånga mattan som hänger på ställningen är just det...min hängmatta och bakom den skymtar vårt gamla bord och några av de stolar som fortfarande är hela.
 Före nya möblerna!
Bilden är dock från i maj månad förra året då vi precis byggt däcket klart. Enda "förebilden" jag hade.
 Efter!
 Före!
 Här i hörnan hade vi tänkt oss ett litet cafebord med stolar. Just nu är det ett stort cafebord med stolar. Men så får det vara tills vidare så att vi får bo in oss. Tjejerna gillar att sitta här när de lekt i poolen och farit runt på gräset och inte är helt rena. Här gör det ju inget om man smutsar ner. Passar ju även bra för vuxna som jobbat hårt i trädgården!
 Måste säga att jag är verkligen nöjd med min blomsterprakt detta år. Den har klarat sig bra trots hettan och att vi var borta.

 Färgen på kuddarna är inte alls blå utan mera svart än den ser ut på bilden.
Trots att vi bara haft dessa utemöbler i knapt en vecka så har vi använt dem dagligen. Vi har ätit ute oftare än någonsin, känns det som i alla fall. Dels har det säkert att göra med att det varit så varmt men också att man sitter så himla skönt och det känns riktigt ombonat och skönt att vara där ute nu, som ett riktigt uterum mot tidigare. Framför allt har mannen och jag intagit vår kvällsfika därute efter att vi vattnat alla blommor och grönsakslanden. Så underbart att sitta där och lyssna på alla syrsor och fåren på åkern intill som bräker lite då och då. I kväll blev det en iskaffe för att svalka oss.

Tjingeling!


3 comments:

Villa Ell said...

Jag hade gärna slagit mig ner där för en iskaffe och lyssnat på fåren och syrsorna! Utanför är det alldeles vitt, jätte mycket snö kom i natt så ser man dina ljuvliga bilder på färgglada blommor och utemöbler... och sommaren känns långt borta!
Snygga möbler, sköna stolar att kunna sitta kvar och mätta maten... eller njuta av
mer mat ;-)
Må så gott
Kramar Sandra

Anonymous said...

SUPERFINT! : ) kram Sofia

Bokcaféet i byn said...

Så fint det blev med de nya utemöblerna Anette! Förstår att ni trivs att sitta där. Låter så exotiskt med utefika på kvällen. Några månader kvar tills det här hemma!!
Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...