Thursday, 10 May 2012

Utgrävning i trädgården...

..hade vi i måndags som jag nämde i mitt förra inlägg. Så i måndags skrapades det gräsmatta från ytan och så grävdes det på djupet. Intill den lilla grävskopan fanns en liten lastbil där allt överskott hamnade för bortfrakt men den han jag inte med att föreviga.

 Denna lilla traktor och allt som pågick under måndagen höll min yngsta djupt sysselsatt. Hon höll till i fönstret mest hela dagen, hittade henne till och med sittandes på bänken under fönstret för att kunna se bättre.
 Så här såg det ut i tisdags morse medans vi väntade på inspektion av "hålet" som grävts så att alla mått stämde med vad som stod angivet på byggnadslovet. När det väl var inspekterat så hade klockan blivit för sent för....
...att hälla cement. Så i onsdagsförmiddag kom killen tillbaka och cementbilen dök också upp och fyllde igen hålet. Så sorry Pia, det blir ingen pool hos oss. Iallafall inte en "riktig" vi får nöja oss med en uppblåsbar till sommaren.


 När vi fick grunden till vårt hus gjort så använde de sig av en stor slang som de sprutade ut cementen med ner i grunden. Nu när det var en sådan liten form att fylla fick det bli handkraft i form av skottkärra. Minns att han sa någon om  23 kärror eller så... rätt många körningar.
 Se så snyggt det blir när de slätar ut cementen.

Färdigt! Nu ska det bara stå och "bränna" till sig så att det blir hårt och användarvänligt. Tror att i nästa vecka så kan jag visa lite bilder på vad det ska bli sedan. En dansbana kanske? Allt beror på vädret just nu.

Tänk i morogn är det redan fredag...igen! Veckan har sprungit ifrån mig och vi har haft superhärligt väder för årstiden, riktig brittsommar men nu till helgen väntas ruskväder och vi som är bjudna på barnkalas i en lekpark.

Tjingeling!


2 comments:

fianathome said...

Jaha..ska det bli ett hus till på tomten?
Låter jätteskönt med brittsommar. Det är min absoluta favoritårstid ( fast det i sig kanske inte är en årstid?!) men vi har bara blåst och regn här..trist för man vill ju plantera ut lite fint..men men. Blir väl vår här med nån gång.
Ha det så bra!!
kram
Fia

Jenny said...

Spännande!!! Jag väntar på fortsättningen :)
Om du kikar in hos mig, så kanske du hittar något där ;)
Ha en härlig fredag, kram Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...