Saturday, 12 May 2012

Höst

Det är precis vad vi har just nu. Hösten här är rätt fin den med, precis som i Sverige. Dock så brukar första höstmånaden, mars bjuda på riktigt bra sommarväder och ibland flera dagar upp emot +40 sträcket. Så det är först framemot mitten av april som man kan börja känna av den härligt höga luften och svalare temperaturer. Vanligt förekommande när dagen ska bli solig och fin är rejäl morgondimma. Bilderna är från min förstukvist.


Ett annat mindre roligt fenomen är vatten (imma) på fönstrens insidag på morgonen. Då vi endast har enkelglasfönster och nattemperaturerna ligger lågt, runt 4-10 grader kanske. Så när vår värme startar upp på morgonen för att värma huset så blir det vattenpärlior på de kalla fönstren mest för att rullgardinerna inte heller gör att värmen cirkulerar. Lite jobbigt om det blir mycket för det rinner ibland ner och kan i långa loppet göra att det blidas mögel runt fönstren. Men om man bara hinner med att torka upp med en handduk brukar det räcka.
Vantar plockas fram och nyhetens behag gör att man gärna har dem även inomhus!
Fågellivet har tagit fart. Vi har ju inte vetat om det skulle dyka upp så mycket fåglar häromkring då det inte finns så mycket buskar och träd. Men där hade jag helt fel. Nedanstående bilder är en vanlig syn sedan någon månad tillbaka. Den färggranna fågeln är en Rosella, den gråsvarta vet jag inte vad den kallas. Den bara dyker upp i massor och sitter på våra staket längs hela dess längd.

Mycket mera spindelnät!
Älvorna dansar för oss om morgonen!Regnbågen ser vi väldigt väl och tydligt från där vi nu bor. Den syns och är så stor att man inte ens får in hela i bild. Det är konstigt det där med regnbågar tycker jag. Man blir liksom lika glad och fascinerad varje gång man ser dem och vill visa andra. Lite som med solnedgångar som också är magiska.

Med dessa höstbilder önskar jag er alla en härlig vårhelg.

Tjingeling!


8 comments:

fianathome said...

Gud jag ryser va vackert. Fåglarna som är färgglada ser ju ut som en kombo av undulat och papegoja. När jag ser dessa bilder så får jag en väldigt längtan att få se det i verkligheten. Men det är fantastiskt att få se det här. Tack för du visar det Anette. SÅ vackert!!
Ha det så gott på höstkanten :P
kram
Fia

Stina said...

Men så härligt. Fina bilder och vackra fåglar.:-) Kram

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Tänk så långt det är till Australien, och detta att ni har höst när vi har vår är roligt och se på dina bilder. Och så många fåglar, dom var riktigt färggranna.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Hemma på Sjuan said...

Så mycket vackra bilder! Häftig bild på spindelnätet!!
Här har vi haft höst istället för vår idag med regn och kyla...
Kram Suss

Pia said...

Så otroligt vackra bilder du visar! Visst vet jag att ALLT där borta är underligt, men de där "papegojorna", vah?? Alltså, är de riktiga??!!! Eller luras du med att ha tejpat prydnads/uppstoppade fåglar på staketet ert??? Heeelt otroligt! Jag såg just en bofink, och tyckte att den var såå färgrann (svartvit, heh).

Nog är det vackert med hösten, när älvorna dansar och luften är frisk (? +40 hos er?)!!!
I morgon firar vi här i Finland morsdag och de har äntligen lovat sol. Vi har haft närmast höststorm här!

Ha det så skönt och hoppas flickorna har hittat på något "surrogat" när födiskalaset gick åt pipan!

Kraamar!
-Pia-

Kia said...

Höst med 40 grader låter inte som i Sverige. : ) hur är det på vintern?

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Jenny said...

Hej Anette!
Har säkert sagt det förut men åh vad roligt det är att följa din blogg från Australien:) (det närmaste jag kommer den kontinenten annars är Mc Leods döttrar på TV, hihi;))Underbara höstbilder, tänk om vi hade såna temeraturer o så färgglada fåglar hemma i Sverige! :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

PS, ska bli spännande att se vad det är ni bygger i trädgården, ett växthus måntro??

Kraam Jenny

Lotta said...

Å vilka vackra bilder! Jag är helt faschinerad av er höst - tillsammans har vi kolla på två årstider nu, härligt!

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...