Monday, 7 May 2012

Orkideèr

Jag har ju ett så stort köksfönster eller snarare långt och något vill man ju ha i fönstret. Tyvärr är fönsterbrädan lite smalt så det begränsar en något. Sedan har vi ju rullgardiner som vi drar ner för att hålla värmen eller kylan ute beroende på årstid. Ja, vi har bara enkelglas så det blir rejält kallt med stora fönster om man inte drar ner på kvällarna så här års.
 Så det gäller att hitta något som passar. För några dagar sedan sprang jag på dessa orkideèr som satt i en liten smal fyrkantig kruka som passa perfekt på fönstebrädan. Sagt och gjort. Köpte hem två stycken som nu sitter i varsin ände av fönstret.

 Så här ser orkideèn ut i sin helhet på fönsterbrädan. Gillar den vita färgen i sin enkelhet och med den intensiva rosa mitten. Har ladrig tidigare haft en orkidè i min ägo så det känns lite kul att ha två stycken.
Så här såg det ut i min trädgård idag. Jag berättar mer imorgon om vad som försigår där bakom knuten. Och ni behöver inte vara oroliga, jag ska inte anlägga en statypark här. En av alla som kommenterade på inlägget om handelsträdgården var Jenny på Hemma på Kråkered, hon undrade lite hur mycket sådana här stora statyer kunde kosta. Jag tänkte att jag ska kolla upp det när jag åker förbi dem nästa gång för även om jag inte tänker köpa någon så blir jag lite nyfiken på vad folk är villiga att betala för dessa. Så fortsättning följer.

Ha en skön start på denna nya vecka.

Tjingeling!


9 comments:

Maria- Wikers Liv said...

Orkidéer är fina! Men jag har svårt att få dem att blomma om, bara ;)

Pia said...

Mer lättskött blomma kan man inte hitta! Mina blommar från år till år, medan jag tar kol på alla andra växter!
"Igelkottarna" (de är för att hålla snittblommorna på rätt köl i vasen) fanns förr i alla hem o hus, men nu har de blivit ett "must" i shabby chic inredningen. Fråga inte varför!?
Gelébyttorna är det samma sak med. Jag har dock aldrig sett eller hört någon laga gelé här i dessa breddgrader, men att de användes till gelé vet jag pga att det stod på lappen: gelé formar.
Jahaa, då blir vi och vänta vad som skall hända på gården eran! En simbassäng?

Well, nu på jobb!

Kramisar!!!
-Pia-

Bokcaféet i byn said...

Hallå där!
En liten Skånehälsning!
Orkidéer är så fina! Har en hel del hemma men just nu är samtliga i träda, lite trist. Men jag har slarvat lite med dem. Få vattentillfällen och sällan gödning det senaste året...! Iaf halvåret. Dina ser så fina ut Anette! De kommer säkert skänka en massa glädje!

Önskar dig en fin onsdag!
Kram Anna

A House With A View said...

Det är så himla fint med orkideer!!! Och så snyggt det blev i ditt fönster. Jättefint med den svarta krukan till också!! Oj vad spännande med ert trädgårdsprojekt, hmmm... vad kan det vara på gång tro????

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Elin said...

Orkidéer är så himla vackra! Jag har inga just nu men har haft många genom åren i alla möjliga former och färger. Dock tappar jag tålamodet när dom har blommat över, jag orkar helt enkelt inte vänta på nästa blomning utan ger bort dom till en av mina vänner som vårdar dom ömt och får dom att blomma om.

Kram Elin

tinajo said...

Va - ingen statypark?! Näej, NU blev jag besviken..! :-D

Jenny said...

Hej Anette!
Tack, ja man blev ju lite nyfiken på vad det går loss på de där stora statyerna:) Ska bli spännande att höra!

Vilka fina orkidéer du köpt till köksfönstret,passar ju perfekt där!

Kraam Jenny

No34 said...

Vilken vacker orkidé du köpt!! Spännande att få följa fortsättningen av vad som händer i din trädgård!! Kram Kate

Fru Westman said...

Bra val! Orkidéer är ju så lättskötta och vackra! :)

Blir spännande att se vad som händer i din trädgård.

Kram Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...