Monday, 14 May 2012

Morsdag

Här som på flera andra ställen i världen firade vi morsdag igår. Ja inte bara igår får jag väll säga. I och med att jag har barn i kinder och skolålder så blir det lite mer ska vi kalla det intensiv uppladdning inför själva dagen. Det började redan på måndagen då Sofia går på Kinder. Vi mammor blev inbjudna att vara med en liten stund så att barnen kunde ge oss varsin present och kort som de gjort själva samt att vi fick fika tillsammans. Samma procedur upprepades igen på onsdagmorgon då Sofia går två tillfällen i veckan. Som tur var hade fröknarna tänkt till och de olika grupperna hade gjort olika presenter. Ena dagen en nyckelring med foto och självporträtt på baksidan och den andra ett halsband.
Kolla in lyckan över att få ge mig kort och present nummer två i onsdags. 
Även denna dag var jag inte "betrodd " med att öppna mina egna presenter. Man vänjer sig kan jag säga.

Fika & kex.
Inte heller är jag betrodd att kunna bära hem mina egna presenter utan de tas vänligen men bestämt hand om av tillverkaren. Så är det bara. Det kan dock haft att göra med att hon också köpt en liten grej på kinder till mig som skulle hemlighållas ända tills söndagen. Skolor och kinder har alltid försäljning av små saker som tillverkats av någon pysselgrupp bestående av mammor eller saker som någon (jag och andra föräldrar) skänkt. Pengarna går sedan till skolan/kinder för något som barnen behöver för att dryga ut kassan.
Emilys skola höll en lite högtidsstund i kyrkan för oss mammor på torsdagmorgon. De läste och sjöng sånger samt överlämnade en lite grej de gjort själva. Emily, tillsammans med 5 andra elever i olika åldrar gick fram och läste en väldignelse. Det var hennes första gång som hon stod framför så många människor och läste ett litet stycke. Hon var jätteduktig och var inte ett dugg nervös. Man känner sig stolt då när man sitter där och lyssnar vill jag lova.
Så kom den "stora dagen"! Här håller tjejerna på att sortera hur och vad som ska göras eller vad vet jag. Jag sov just då.
God morgon mamma! Sofia hade svårt att hålla sig längre så hennes öppnades först. Ett halsband hade hon valt, helt ok och vågar jag säga användbart (!). Stenar i lila nyanser och en silver/svart kedja. Tänk vad man kan få för $2.

Ett egengjort tekannekort med tepåse.
En halsduk som flickornas pappa införskaffat. Jag hade pekat i en reklamkatalog som kom hem och lite "löst" sagt att den här var ju snygg. Nu hittade han inte den (eller?) så han tog en annan i vinrött vilket inte blev så bra. Men han försökte iallafall hitta den jag ville ha.
Konstverk som Emily gjort på bilden.
Alla mina presenter. Lärdom: ju fler pengar man skickar med någon desto mer småsaker får man. Gissa vilken färg min stora tjej gillar? Det ni ser är två vinglas "markörer" så man vet vems glas det är, en rosalila magnet med en provdocka på, badsalt, en tygros med en kola i,. egengjord bild att användas som bokmärke och ett fjärilshalsband.Men vet ni vad det bästa var med dessa presenter? Det bästa är att se lyckan i tjejernas ögon och hur glada de är att ha fått göra något eller fått en liten slant att köpa något för, välja något speciellt för mig som de är helt övertygade om att jag kommer att älska. Och visst gör jag, visst tycker jag att det är fantastiskt att få vinglas markörer och badsalt. Jag som aldrig badar men nu måste jag ju prova vårt  nya badkar om så bara för att se hur badbomberna funkar och kanske kan jag ta mig ett glas till det fast jag tror inte att jag behöver markera vilket glas som är mitt. Så det är egentligen glädjen som är det bästa allt det andra är bara en bonus.

I dag är det måndag igen och allt är som vanligt igen. Men om två veckor firar vi lite morsdag igen. Ja för vi måste ju ta vara på våra båda kulturer. Fast då tror jag vi nöjer oss med tårta till kaffet eller något.

Ha en skön start på veckan!

Tjingeling!


10 comments:

No34 said...

*Skratt* Rena rama julafton måste jag säga!!! Stolta brudar som fixat sina gåvor till Dig!! Ha det bäst, kram Kate

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Grattis på morsdagen!!
Vilken fin grej o bjuda inn mammor til "dagis" c",)

Klem Anna

Bokcaféet i byn said...

Underbart inlägg Anette!
Du skriver så fint om dina flickors glädje och förväntan inför och under mors dag! Förstår att du är en stolt mamma!
Har du bott länge i Australien? Hur är det att vara mamma och kvinna där upplever du? Du svarar förstås bara i mån av tid och lust!! Är det många hemmamammor?

Önskar dig en toppen fin dag!
Kram Anna

Pia said...

Hahhaaa så jag minns det där att inte "få" själv öppna sina paket utan måste ta "hjälp" emot... Jag minns hur yngsta dottern Natalie sa: mamma, jag får inte berätta att vi gjort en bordsduk med en nyckelpiga på, på dagiset åt dig till morsdag, så jag kan inte berätta det för dig"!!!! Ja, så det var ju en väldig överraskning när jag sedan fick en bordsduk med en nyckelpiga på....????!

Go´natt! Och kraam!
-Pia-

fianathome said...

Kärlek!!!
Så fina <3
kram
fia

A House With A View said...

Vilket häääärligt inlägg!!!! Så mysiga bilder på dina fina flickor!!! Förstår att du är stolt över dem:) Och så kul att de fått fira dig ordentligt, betyder säkert jättemycket!!!

Tack för att du delar med dig!

Kraaaaaaaaaam aka

Hemma på Sjuan said...

Här väntar vi ett tag till. Jag har planerat min present och gett killarna ett bra tips!
Så söta tjejer, säkrast att ta hand om presenten så det görs rätt :)
Kram Suss

Lotta said...

Å vilka söta flickor du har!!!

Vilket underbart fint inlägg.


Kram!

Jenny said...

Hej Anette!
Åh vad du blivit fint uppvaktad av dina tjejer, härliga bilder:)
Vad supersöta de är båda två!


Kraam Jenny

Framgångsbyran said...

Vilka fina grejer tjejerna gjort och köpt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...