Sunday, 13 May 2012

Förgylld regnig tillvaro

Ja här har vi haft ruskväder hela helgen. Kallt och regn med halv storm! Lördagen började med inställt barnkalas då det var planerat till att hållas i en lokal park. Minstingen Sofia storgrät och lovade att hon minnsan skulle klä på sig både jeans och springskor samt jacka och mössa då det var kallt ute, INTE gå i klänning. Svårt att förklara att det inte berodde på hennes eventuella klädval utan på att födelsedagsbarnets föräldrar ställt in. Hon for iväg med pappa på äventyr och jag åkte iväg med stortjejen Emily för att köpa balettskor.
 När vi kom till närmsta stad, Traralgon efter 25 min så fick vi länge leta parkering men till sist så. När jag kört runt och letat så åkte jag förbi deras lördagsmarknad. Vet att den finns men glömmer alltid bort att åka dit. Emily gillar också marknader så vi gick först dit. Då det var en äkta "Framers Market" var det mest hemproducerat och annat kul men en del hade nog valt att stanna hemma på grund av vädret. Hur som så kom vi därifrån med långa lakritsremmar, ni vet sådana där i olika färger och smaker, sura och söta som man köper i Sverige lite överallt men mest på sommaren utomhus. Här har jag bara sett dem vid ett eller två tillfällen under alla mina år så det blev några stycken. Sedan sålde de också billiga blommor, så det blev en bukett rosa kryssantemum som fick komma med hem.

 Sedan kom tjejerna på att deras små "Pet Shop" figurer måste ha ett hus. Fram med de två sista blöjlådorna vi har och så fick det bli hus av dem. Lite sågande med matkniv, tejp, lim, klädnypor och annat smått så hade vi två hus med gardiner. Detta hus har två rum med genomgångsdörr mellan dem samt regnbågsgardiner.
 Här tillverkas en dörrskylt.
Ja eller varför inte göra om dem till tvåvåningshus? Men den idèn ratades man ville ha VARSITT hus så att man inte bråkade...som om det hjälpte. Det är inte lätt när vädret är extremt trist och man måste vara inne hela tiden, då blir det lätt en hel del kiv.

Men jag njuter av mina blommor där de står brevid min fågelbur som fortfarande inte fått någon annan funktion än att hålla värmeljusen.

Så där ja det var min lördag. Ja förutom detta så han vi med att prova ut nya balettskor samt handla födelsedagspresenter till yngsta dottern som snart fyller år, och några andra presenter till alla dessa barnkalas som går av stapeln så här års.

Hoppas du haft en härlig helg!

Tjingeling!


8 comments:

A House With A View said...

Fy vad trist att kalaset blev inställt, inte lätt att ställa om sig som liten om man är såååå sugen på att gå:)) Men det verkar som att dagen blev rätt bra alla fall med utflykter. Superfina blommor, det gör så mycket för intrycket med snittblommor i vas inomhus tycker jag! Och så häftiga hus ni gjorde:)))

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

Pia said...

Så det blev roligt ändå? Alla ser stortrivas med husbygget, fastän jag kan tänka mig att själva pysslandet är roligare än lekandet - då det ofta medför gräl: jag var först, alltid du, hon sa si, hon så...uuugh, jag minns! Jag har ju två flickor själv och inte vet jag har det blivit precis något bättre?

Jag har lägat förkyld i hammocken och där imellan jobbat med gården så att svetten runnit. Inte klokt, jag vet, men att bara "vara" är så slött! Vi har ju firat morsdag idag, men eftersom min mamma lider av benmärgscancer, kunde inte jag, inte våra döttrar, bara min man, hälsa på henne. Vi råkade alla vara sjuka och smittan är en alldeles för stor risk för henne...

Hoppas du får en trevlig start på den nya veckan!!!

KRAAM!
-PIa-

Maria- Wikers Liv said...

Nej, det är inte lätt när det blir ändrade planer sådär... Kul att ni hittade på lite annat istället! Ser mysigt ut med husbyggandet!
Kram / Maria

Christina said...

Höstväder här i går med storm och regn och i dag strålande sol! Våren vill inte riktigt bestämma sej! Inte lätt att va lien och inte få gå på kalas!/Lila-Christina

Vardagslyx said...

Ja det är verkligen många kalas vid den här tiden! Varenda helg den senaste månaden känns det som. Men för barnen är det ju bara roligt, så ett inställt kalas är ju så klart en besvikelse:(

Kram pernilla

tinajo said...

Typiskt med kalaset - förstår besvikelsen. :-(

Superfint hus i alla fall, det måste de ha gillat att pyssla med (och mamma också tror jag)! :-)

Fröken Tindra said...

Man får använda fantasin och aktivera sig. Det gjorde ni ju bra! Synd med kalaset dock!
Vilka häftigt färggranna fåglar du visar i det tidigare inlägget! Jag blir helt fascinerad!
Kram!

Så Vitt Jag Vet said...

Skojigt med innepyssel en regnigdag...
Kraam
Sanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...