Wednesday, 21 September 2011

Kaklet har anlänt

I dag hade jag ett möte med kakelsättaren och vår förman för att gå igenom var och hur det ska kaklas. Ett mycket bra möte och jag måste tillägga att vår för man är väldigt kunnig och vet en massa och har väldigt många bra ideer och vet hur man bör göra saker. Det gillar jag. Kaklet hade också anlänt och låg travat i snygga högar mitt på vardagsrumsgolvet.Meningen var att kakelsättaren skulle börja lägga kakel idag men målarna hade inte hunnit så långt som planerat och höll på att avsluta inomhus under dagen. De målade det sista lagret med "klarlack" på  alla dörrar och lister. Så kakelkillen börjar imorgon och beräknar att det tar 4-5 dagar att bli klar.

Ha en fin dag!

5 comments:

Jenny said...

Jättefint kakel Anette!
Ser fram emot att få se bilder på det när det är uppe sen:)

Kraam Jenny

A House With A View said...

Ååååh så himla spännande, förstå vad snyggt det kommer att bli då det kommer upp på väggarna!!! Ska bli jättekul att se de bilderna!!! Vad roligt också att ha förtroende för den som håller i projektet, måste kännas tryggt!!

Ang. din fråga så tror jag nog att jag ska måla staketpinnarna i garaget innan de monteras, verkar smidigast så...

Stoooooor kraaaaaaaaaaaam aka

Fröken Tindra said...

Vad spännande med kaklet! Hoppas att de kommit i gång nu då. Bara så jag fattat rätt... Skall det ligga på golvet? Fick liksom för mig det. Snyggt!
Förstår din oro kring lampan innan du fick öppnat kartongen! Vad fin den är, din lampa!
Tack för tipsen ang. mina tyger!
Kram!

Anette Ryan said...

Jodå Tindra du har förstått det rätt. På engelska använder man ordet kakel för både golv och väggar så jag har nog bara varit lite "slö" i tänket. Men alla "våtutrymmen" kommer att ha kakel (klinkers) på golvet samt delar runt väggar och så kommer att bli kaklade. Samma matchande fägr blir det. Du får hålla utkik de närmaste dagarna då du kommer att se hur det utvecklar sig.
Kram!

Anette Ryan said...

Aka: Det låter som ett klokt beslut att måla alla pinnarna först. Oavsett tillvägagångssätt så är det ett hästjobb. Vi målade ett staket under pågående byggprocess (typ när byggaren gått hem så mellan 17-21 när det blev mörkt) Det skedde under en vecka, samma vecka som vi skulle packa våra väskor och åka på långsemester till Sverige med en liten tjej och en bebis. Det var jobbigt men blev snyggt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...