Wednesday, 7 September 2011

Ingen återvändo nu!

Ja åtminstone ingen billig sådan. Igår eftermiddag träffade jag målaren för att bekräfta färger. Han och jag gick husesyn och pratade färg. Inga konstigheter alls. Sedan själva färgkonsultationen i april har jag ändrat på en sak och det är den "vita" färgen på alla lister, dörrar och tak. Den föreslagna färgen var alldeles för snarlik väggfärgen och bröt inte av alls. Så för att få någon annans syn på det hela gick jag till en annan färgaffär och pratade med en kvinna där och hennes tänk föll mig mer smaken. Där hittade vi en vit som passade samt även en bra ton på fondvägg till flickornas rum.
Emilys sovrum.

Sofias sovrum.
Övriga huset blir samma beiga som syns på bilderna här ovan och med vita lister, tak och dörrar. Till och med garaget får samma färg. Vi vill gärna ha en målad fondvägg i vårt sovrum men det tar vi senare då vi ännu inte bestämt oss för vilken färg och typ av säng vi vill ha.
Dessa killar målar även allt på utsidan av huset som taket under takskägget, innertaket på uteplatsen samt ytterdörr och putsfasaden på framsidan.

Ha det fint!

9 comments:

fianathome said...

snyggt! När allt är vitt vitt vitt så blir det för mycket tycker jag. Detta var läckert!

Christina said...

Snygga ljusa och milda färger du har valt! Här i Sverige har vi något som heter magnoliavitt, jordgubb&mjölk vitt, äggskalsvit mm. Då är det vitt med en liten liten stänk av tex lila (i magnoliavit), så den har jag i mitt kök! Så blir det en liten brytning mot dörrar och skåp.

Jenny said...

Hej Anette!
Vilka fina färger du valt till tjejernas rum!
Snyggt med en bruten vit till lister, tak och dörrar.

Ha det bra!

Kraam Jenny

Anette Ryan said...

Vitt, vitt & vitt. Det finns ju hur många nyanser somhelst. Efter färgkonsultationen gick jag iväg med lister, golv och tak i 1/4 styrka av väggfärgen. Kännde mig aldrig riktigt nöjd med det då jag trots allt sagt att jag ville att det skulle "se & upplevas" som vitt när man tittade på det. Färgkonsulten sa att så blir det. Men när jag väl fick ändan ur och kolla upp det hela stämde min intuition så jag bytte färg till en mer vit. Denna har visst lite svart i sig. Fick nämligen lära mig att om man har VIT VIT så gulnar den jättesnabbt så för att behålla vitheten måste man ha i en "droppe" av en färg.
Nej vi är nöjda med hur det blir och det känns bra med neutrala färger som kan matcha nästan vilka möbler som helst. Det blir ljust men inte vitt som det lätt kan bli lite mycket av ibland.
Kul att ni också gilla färgvalet. De börjar måla imorgon torsdag så efter helgen kanske man kan se hur det tar sig.
Kram på er !

Lev Ditt Liv said...

Hej & hå här har det hänt massor sen jag var här sist. Jätte fina färger du valt, gillar ju lila jag..
Önskar en fin dag//Mia

Hildas hem - Sofia said...

Oj, vad det går undan med ert hus. Har inte hunnit vara här på ett tag då det varit fullt upp. Jag tycker att färgerna ser väldigt fina och behagliga ut. Kul att bryta lite. Klädkammaren ser också härlig ut! :)

Jag önskar dig en fortsatt finfin torsdag!
Kram Sofia

Pia said...

Hahaa, du sade det! Karriär inom glasgravering! Jag sade nämligen till min man, då jag första gången provade på graveringen, att "det här blir mitt nya jobb"!!!!

Kramar!
-Pia-
ps. joo,jag skall njuta för din del också och hälsa från dig men toner från "ack Värmeland du sköööna"... Kramkram!

Anette Ryan said...

Pia, där ser du ditt nya liv är nu utstakat!hahaha.
Kul att du hälsar men varför sjunger du ack Värmeland du sköna??????? Stockholm ligger ju i Södermanalnd??? ;)
Kram &trevlig resa.

Framgångsbyran said...

Ser ut att bli väldigt smakfullt! Bra med att bryta det vita, roligare ju :)
Kramar Inger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...