Friday, 30 September 2011

Dränering som blev stenträdgård...

...ja eller vem vet? I måndags levererades en stor hög med grus på uppfarten till tjejernas stora förtjusning som ni ser. Jag är dock mindre förtjust! Av flera anledningar och smutsiga kläder är den minsta.

 Vi har lite "vattenproblem" på tomten upptäcktes under några dagar då det regnade väldigt mycket. Vi fick liksom en stor flod som rann tvärsover tomten med risk för översvämning. Som tur var rörmokaren där under en av dessa "flodtillfällen" och såg hur och var det kom i från. Lösningen blev att lägga ner dräneringsrör längs  med nästan hela längden av staketet på garagesidan. Över dessa rör lägger man sedan gruset så att vattnet lätt kan rinna av och ner i marken och iväg i rören bort från hus och tomt.

 Ja detta är väl allt bra tycker ni säker och  missförstå mig rätt visst är det så. Men baksidan av detta är att man bör inte täcka över gruset med jord. Det kan täckas sporadiskt med större stenar! Alltså man gör sträckan på +20 meter till en stenträdgård, inte direkt hur jag hade tänkt mig min trädgård direkt.
Visst vi slipper att ha sjötomt när det regnar och marken är övermättad som den är just nu och vid andra större regn men ändå. Ja ville ha gräsmatta och träd och blommor här. Det är lite svårt att ha gräsmattan direkt upp till "grusgången" då gruset lätt hamnar i gräset och far iväg när man klipper. För att inte tala om mina små geologer som också bor i huset. Det lär behövas fyllas på med grus minst två gånger om året för att hålla nivån uppe efter att geologerna varit framme!!

Snart är det visst dags att träffa en trädgårdsdesigner som ingår i vårt husprojekt. Kanske denne har några fiffiga lösningar på detta stendilemma?

Ha en fin dag där du befinner dig. Här vräker regnet ner så det blir att stanna inne en dag till och prisa mina dräneringsrör.

6 comments:

Christina said...

Du ska se att det blir riktigt bra när designern har kommit med en bra lösning. Sten kan bli så fint. Och fina kantslut kan man göra! Ha en bra helg./Christina

Hanne Bente said...

Hejsa.
Håber at havedesigneren kommer med en god løsning, så du både får græs / træer og blomster.
Det ser ud til at pigerne hygger sig.
Der er lovet 22 grader + sol her i Midjylland ( helt uhørt for årstiden)
Ønsker dig en god fredag.
Knus Hanne Bente ♥

Anonymous said...

Hoppas som alla andra på en lösning från trädgårdsdesignern, det är klart att han fixar detta. Du kan kanske få till en gräsmatta på en annan del av tomten? Kram M

BBQ VILLAGE said...

Gud vad smart med en trädgårdsdesigner, det missade man ju helt när man själv byggde hus och nu står man här med en riktigt ödslig och trist tomt som man aldrig får någon ordning på men det är väl aldrig försent att kalla in en sån. ;)

Kram F

Framgångsbyran said...

Stenträdgård.. lite japanskt! Känns modernt :) Din trädgårdsdesigner får verkligen visa vad hon går för. God lycka! Kram i

Anette Ryan said...

Jo då visst kan man få det fint med sten fast det var ju inte det jag tänkt mig. Men får det bara mogna så brukar jag kunna tänka om och hitta en annan lösning. Bara det att här händer ibland allt så snabbt och det är svårt att hänga med i alla tankebanor och beslut som ska fattas så att det inte blir fel på slutet. Då kan en liten sak som stenar man inte tänkt sig helt plötsligt te sig som "berg" om ni fattar ;)
Inger: JApanskt var ju helt klart en ny vinkel. Den ska jag tänka på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...