Wednesday, 28 September 2011

Dagsutflykt till Healesville Sanctuary

Just nu har vi skollov i två veckor. Så när vädret såg ut att bli lovande inför tisdagen och resten av veckan lite sisådär, tänkte jag att det skulle passa bra med en dagsutflykt. Sagt och gjort så packade jag och tjejerna in oss i bilen ihop med allt annat bråte  man nu kan behöva för en heldag och många timmar i bilen samt matsäck. Det hade utlovats sol och + 25 grader så vi klädde oss därefter. Tack och lov att jag lade ner våra jackor och några extrabyxor till tjejerna. Dessutom har jag alltid stövlarna i bilen numera då vi är vid huset ofta och det är lerigt.
När vi efter drygt en timme började närma oss vårt mål så öppnades himlens alla portar och regnet bara vräkte ner. Ju närmare vi kom desto mer regnade det. Ni vet när man knapt ser ut att köra fastän vindrutetorkarna går med högsta fart. Hjärnan gick på högvarv.....vad gör jag nu? Att lämna bilen var helt uteslutet. Vi parkerade bilen och så ringde jag upp min man och frågade om det regnade hos honom...som man gör eller? Han kollade på vädersidan och det visade sig att det BARA regnade där vi befann oss i hela staten Victoria. Men det såg ut att vara övergående och inget mer var i antågan.

Tjejerna var vid detta lag lite "lätt upprörda" som man blir när man är 3- och 5,5 år gamla och inte förstår varför man inte kan gå ur bilen när det ösregnar. Men att äta lunch i bilen är kul så det gjorde vi medans vi lyssnade till smattret av regn på biltaket. När maten var slut läste vi högt ur en bok om prinsessor på en prinsesskola (vad jag tycker om den kan jag ta i ett annat inlägg). Så helt plötsligt hade regnet upphört.  

 Emily min äldst älskar kartor precis som jag och hon ville vara den som visade vägen. Så så fick det bli och vi kom rätt hela tiden. Hon tittade på kartan och läste vägskyltarna som talade om vilket djur som vi skulle få se härnäst.
Två emuer.

Sofia gillar att åka vagn. Jag använder den
som en "dramaten".

En sovande koala.

Se upp för mig!En rosella.

Pelikaner

En grå "flamingo" (?).

En wombat.

Ett stort träd & två små tjejer.

Ett gammalt träd, 250år, & två unga flickor.

I väntan på reptil showen.

Reptil showens stjärna.

Vi avslutade med att titta på en fågelshow som innehöll örnar, hökar och papegojor av olika slag som flög över våra huvuden. Filkorna var mycket imponerade av deras konster. 

Vi fick några jättehärliga timmar på zoo trots allt. Vädret klarnade upp och när vi åkte hem var det riktigt varmt och skönt. Men det var tur att vi hade gummistövlar trots allt. Vi kom hem lagom till middagen som slank ner i ett nafs då vi alla var rätt hungriga. 

Så där ja det blev en hel dag utan hus eller besök på bygget. Ganska skönt faktiskt.

Tjingeling!

7 comments:

Vores have said...

Hejsa Anette.
Så fandt jeg din blog igen.
Rigtig flotte billeder af Zoo. Hvor må det være spændende at bo i Australien.
Glæder mig til at følge dig og husebyggeriet.
Ønsker dig og dine en god torsdag.
Knus Hanne Bente ♥

Pia said...

Tack snälla rara du för hjälpen! Jag har nu kruksat för lite här och var och hoppas på det bästa!!!

Så underbart att göra sådana utflykter då man aldrig behöver åka utomlands - då man redan bor där!!!! Det lät jättemysigt med picknick i bilen, när regnet smattrar mot vindrutor och tak!

Men himmel så mycket ni fått till stånd igen!!! Och jo, det ser nu precis ut som på flygplatsen i Barcelona! Nu syns glansen så tydligt (gissa om det var pinsamt att se kvinnors trosor när de promenerade över golven i sina kjolar - de verkade inte märka, att golvet var som en spegel - svart speglande sten)!?!!

Kraaamar!
-Pia-

fianathome said...

Den där Vombat gillar jag :)
Stenhård kille..haha! en man inte vill kollidera med.
Härligt med alla dessa djur. Vi har ju inte ett enda sånt här i Sverige. Söta flickor - Sådana utflykter brukar vara minnesvärda. Alla minns och gillar. Ha en skön fredag eller vilken dag det nu kan bli för dig där under oss //kram Fia

TIDSOPTIMISTEN said...

Du är en rutinerad småbarnsmamma hör jag som har med allt pick & pack ändå fast vädret lovar sol ;) Tur att det gav med sig så ni fick en tur i parken.

Kram F

Ps ...och jag kan vänta med ballerina klänningen lite.....tills jag kommer till nästa nivå ;) Ds

Framgångsbyran said...

Vilken härlig dag ni fick! Coola djur :)
Kramar I

Anette Ryan said...

Men visst är det så att det är häftiga djur. Fast man vänjer sig lite vid dem också. Wombaten är som du säger Fia en "hård kille". En jobbarkompis till min man har just nu flera brutna revben och rejält ont. Han krockade med en wombat när han var ute och cyklade. Cykeln är totalförstörd och om man skulle krocka bilen med en så blir bilen rejält förstörd. Det kan man inte tro om denna lilla söta knubbiga "nalle". :-)

Anette Ryan said...

BBQ, Det är lätt att vara "rutinerad" när man har bil. Jag slänger alltid in lite för mycket. Denna gång hade jag dock varit något snål men det läste sig ju trots allt till det bättre. Värre är det om man åker kommunalt eller så då orkar man ju inte släpa på allt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...