Thursday, 25 July 2013

Sovsäckar

Har man inget att göra skaffar man sig!
Ja så brukar det ju låta ibland och det ligger en hel del sanning i det.
Sofia har hela veckan lekt med sina barbiedockor och tagit ut deras campingbuss i stora kök & vardagsrummet där hon slagit läger. Varje kväll plockar hon ihop det till en mindre campingplats så att vi inte slår ihjäl oss om man skulle behöva gå upp mitt i natten.
Hon dukar och gör fint på bordet. Det lagas mat och spelas gitarr.
 Det vilas också en hel del har jag sett. När jag frågade varför dockan hade sin balklänning ovanpå kroppen fick jag till svar att det var kallt att sova utan täcke. Tänk att jag inte fatta det!!
Så jag föreslog att de kanske skulle ta och skaffa sig sovsäckar. Vad är det undrade hon och när jag förklarat klart hade hon även lämnat in en beställning på fyra stycken i olika färger. Har man inget att göra så....!

 Sagt och gjort. Här är två sovsäckar som är väl tilltagna att man kan sova två & två i dem. Det blir ju varmare och mysigare så.

 Jag hade sytt klart två av de fyra från beställningen när hon kom hem från simskolan nu på sena eftermiddagen och det första hon sa var: Varför är det bara två klara?
Ja vad svarar man på det?

Hur som en rätt snygg och annorlunda färg på en sovsäck. Min egna är helsvart och rymmer bara en person. Fast det var länge sedan jag använde den. Tror att jag vuxit ifrån campinglivet, föredrar en skön säng. Gillar du att campa och sova i tält eller föredrar du också hotell numera?

Ha en fin torsdag!

Tjingeling!10 comments:

fianathome said...

Ingen camping för mig tack. Har inte med åldern att göra. Det är bara strapatser med att ha allt minimalt och sen behöva laga mat och fixa på torftigt vis..haha!
Nä lyxhotell för mig tack :))))
Söta små dockor allihop!
kram
Fia

Snäckskalsdalen. said...

Jag håller med henna, var är dom andra två? Det är väl inte så att du maskar på arbetet.....haha! Så fina dom blev.

Och ja, jag när en dröm om att tälta, i litet tält som man kan bära med sig, men det blir nog hotell i fortsättningen också! Väldigt bekvämt.

Agneta kram

Bodil Brink Morse said...

Ja, jag tältar med lillan men föredrar självklart hotell.
Vilka jättefina sovsäckar du har sytt men bara två klara??? Skärpning mamma!!haha
Kram Bodil.

Lotta said...

Å, Barbie ;)

Nästan så jag blir sugen igen. Vad roligt och så fina sovsäckar. Jag hör vem som är arbetsledaren hos er ;))


KRAM!! Ha en skön helg
Lotta

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Kul inlägg!! Underbara sovsäckar! När mannen och jag fjällvandrade för några år sedan kopplade vi ihop våra sovsäckar för att hålla värmen. Men de var inte blommiga och lika snygga som dina:-) Jag kan längta efter lite mer friluftsliv i vårt liv men så fort pojkarna blir lite större skulle jag kunna tänka mig fjällvandra igen. Fast lite bekväm har jag nog också blivit, tänker mig att det kunde passa perfekt med en fjällstuga och sedan göra dagsetapper alt bo på fjällstation.
Trevlig helg!
Kram Anna
Ps. Tack för mailadressen. Lille O har en del magont just nu och vill helst sova i famnen så det blir mindre datatid. Men mail kommer när tid ges!!

Maria said...

Så härligt inlägg! Minns min egen tid med barbies... Så fina sovsäckar du sytt!
Ja du... vi husvagns-campade ju ett par nätter nyss, för första gången igen på 14 år... Visst det är rätt mysigt... men får jag välja, så är hotell skönare ;) Fast lite dyrare då ;)
Kram fina!
/Maria

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Vilka underbara Barbie-sovsäckar....kan tro att hon är lycklig!
Jajamen jag gillar campinglivet ..så mysigt att krypa ner i en gosig sovsäck...men min är inte så där fin förstås !

Kraaaaaam

åse said...

Så fint det har det dockorna, har sovit i tält två gånger i mitt liv och det är absolut inte min grej, jag är en typisk bekväm hotell människa. Kram Kram

Life's Silverlining and I said...

Underbart inlägg! Jag älskar när man ser barnen leka med sin fantasi. Kram Nilla

Fröken Tindra said...

Vilka fina sovsäckar du gjort! Nå, vad svarade du dottern när hon kom hem då?! ;0)
Jag föredrar hotell! Kan inte koppla av i tält när jag inte har koll på vad som rör sig i omgivningen... Det har jag visserligen inte på hotell heller men där är väggarna rejälare och tryggare...
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...