Friday, 12 July 2013

Ordning i garderoben

Skollovet går mot sitt slut och vi har hunnit med en massa kul under dessa två veckor. Mer aktiviteter än någonsin tidigare men det beror säkert på att flickorna blivit större och fixar att göra fler saker än att bara vara hemma hela tiden. Dessutom har alla varit friska vilket underlättar. 
En sak som dock ofta får stå åt sidan när alla är hemma är städning och att hinna med andra saker. Men så idag föll allt på plats.
Köpte dessa korgar för ett tag sedan och hade en plan för dem men först idag fick jag lite tid över. 
I hallen har vi en rätt stor garderob/linneskåp, där det förvaras lite av varje så som lakan, fotoalbum, resväskor, filtar och kuddar. Men även halsdukar och mössor för mig och barnen. Skolväskor och Emilys läxor ligger här också. Kanske inte allt för rörigt men allt kan ju förbättras.
Ut med den stora lådan i garaget och så in med korgarna, som är fodrade. Det är bra med fodrade korgar att lägga stickade halsdukar i utan att något fastnar och sliter sönder dem när man i all hast sliter åt sig en på väg ut. En korg till mig, en var till tjejerna och deras mössor och vantar på nedre hyllan.
På hyllan ovanför ställde jag en större korg med alla olika typer av väskor och kassar. Strandväskan, Ikeakassarna och diverse andra kassar som är bra att ha. Nu är alla samlade och det ser mindre rörigt ut.
Den nedre hyllan med tre korgar fick "ett lyft" för det blev lite "slöseri" med utrymme först. Nu kom korgarna upp på en halvhylla och jag kan förvara andra saker under dem och därmed få extra utrymme.

Tänk vad lite korgar kan göra för ordningen. Kan säkert ordna med några fler vart tiden lider men just nu känns det bra, ska ge mig lite tid att tänka ut vad nästa steg ska bli. Högst upp på hyllan som inte syns ligger stora och bylsiga saker som filtar och kuddar, allt i vakumpåsar som gör att de tar mindre plats. Tyvärr har en del pajat och skulle behövas bytas ut för att vara så effektiva som det går.  Det var inte bara detta som hanns med idag, det blev även städat och ett riktigt äckligt och trist jobb påbörjades, att ränsa avlopp. 

Nu är det fredagkväll och en skön helg väntar.

Trevlig helg!

6 comments:

Bodil Brink Morse said...

Vad bra det blev, ordning och reda....
Visst känns det skönt när man fått ordning på saker.
Visst var jag på väg till en kibbutz. Jag var där och jobbade i ett halvår.
Hur kan det komma sig att du var på en kibbutz så länge?
Ha en underbar helg!
Kram Bodil.

Lotta said...

Heeej!!!


Nu har jag tagit igen vad jag missat - vad mycket roligt ni gjort de här veckorna. Härliga utställning (Monet hade vi förra året, den var helt underbar) och läcker konst i Melbourne.

Och ni har en till cyklist i familjen - grattis!!! Det är verkligen en milstolpe. Jag minns hur lycklig jag var när jag klarade av att cykla själv. Härliga bilder.

Tummen upp också för den fina ordningen i garderoben. Skönt!

KRAM!!

Lotta

fianathome said...

Ordning och reda är väl härligt :)
Sen när man gjort det är det härligt!
kram
Fia

Maria said...

Vad fint du gjort! =)
Gillar ordning och korgar! ;) :)
Ha en fin helg!
Kram /Maria

Villa Ell said...

Alltid skönt när det blir ordning och reda... Ja här hemma kan det se ut som ett bombnedslag ibland... Då är det lätt hänt att allt åker ner i lådor in i garderober och sen är det kaos där hehe..
Ha en skön helg
Kram Sandra

Min plats i solen said...

Tjusigt! :) Och vilken skön känsla det är när man tar tag i det där som man har tänkt göra så länge men skjutit framför sig lika länge. Jag har ett sådant område att ta tag i här hemma och tanken är att det ska göras nu i sommar men jag sparar det till de regniga dagarna. ;)

Sköt om dig vännen och ha en strålande fin helg!

Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...