Wednesday, 10 July 2013

Konst i city

När jag var i Melbourne i lördags med min dotter för att titta på Monets konstutställning så passa vi också att ta en promenad runtom i city för att titta på vad en storstad har att erbjuda. Vilket för en 7-åring är en mycket spännande värld när man bor i en mindre stad. 


Spännande konst finns även ute på gatorna inte bara inne på museum.

På Federation Square hittade vi dessa underbara skulpturer.
Underbara installationer!Gatuteater & underhållning!
Melbourne är fullt av aktörer på gator och torg. Här titta vi på en kille på enhjuling som plocka upp folk ur publiken och gjorde galna saker. Mycket underhållande. Fast hans manus var identiskt med den kille vi sett tio minuter tidigare nere vid floden Yarra, fast han gjorde en annan balansakt det var enda skillnaden. Undrar om de gått i samma jonglörskola?

Konstnärer in action!
Det där med graffiti är ju tudelat minst sagt. I Melbourne finns det några små bakgator där man får måla. Vi tog oss en tur där och det är ju inte så lätt att förklara för en 7-åring  varför man får måla på väggarna på vissa ställen när det för det mesta är förbjudet. Dessutom när man precis varit på ett museum där man uppmuntrats att måla på väggen.
Flera "konstnärer" var i farten när vi gick förbi vilket gjorde att det luktade väldigt starkt i gränden.

Lite mer ironi! 
Man får måla graffiti men inte klistra upp stora affischer på denna vägg!
Samtidigt som barnen uppmanas att måla.

Sommar i P1!
Trötta i fötterna och nöjda i sinnet hoppa vi på tåget hem. Emily njöt av sin nyinköpta konstbok om Monet för barn och popmusik i öronen. Själv satte jag i hörlurarna och lyssnade på Jonas Gardells sommarprat på podradion. Hann även med att lyssna på Katarina Gospic som jag inte kände till sen tidigare. Vilken skatt det är, Sommar i P1 och att kunna ta del av det fast man sitter på ett tåg någonstanns i Australien. Visst är det helt fantastiskt med dagens teknik.

Tjingeling!


7 comments:

svart vitt och rött said...

Melbourne... såååå härligt! Kul att kolla på konst i alla dess former! Vilken lyckad dag ni har haft!

Min plats i solen said...

Hej Anette!

Vilken fantastisk konstrunda du och dottern fick i lördags och tänk så mycket spännande som händer runt omkring en bara man tar sig tid att titta. Själv njuter jag av att lära känna Melbourne och er närmiljö genom din lins och ord Anette. På något vis känns avståndet mycket mindre. Inte alls som om ni vore på andra sidan jordklotet. Tänk vad internet har gjort för kommunikation mellan människor. Har fått världen att krympa lite. :) Och att kunna lyssna på Sommarpratarna oavsett var i världen man befinner sig. Häftigt! :)

Sköt om er!

Kram Lotta

Snäckskalsdalen. said...

Så mycket liv och rörelse, härligt. Och konsten var intressant. Kul med Monet utställning och barnboken verkar kul.
Lustigt det där med prosecuted, jag förväxlar det alltid med executed, får alltid tänka efter!!! Ända tills jag inser att man kan ju inte bli avrättad ändå! Det är lite som att kunna skilja på vänster och höger.
Kul och trevlig dag ni hade!
Och ja, visst är det fantastiskt med den nya tekniken. Jag minns när jag var ung och bodde utomlands, man skrev brev och föräldrarna skickade en dagstidning nu och då och den kom ju fram ett par veckor senare....sanslöst så mycket som hänt! Härligt, världen krymper hela tiden.
Agneta kram

Kim said...

Such an artsy city! So much visual interest. Looks like a lovely day.

TIDSOPTIMISTEN said...

Måste vara otroligt skönt för dig att kunna ta del av lite svensk radio och tv - och sommar i P1 är ju helt klart supermysigt att lyssna på. Vilken fin dag ni hade kan förstå att dottern var nöjd efter detta äventyr och hade massor att berätta för resten av familjen hemma ;) Mitt handbagage var bara dagens packning till jobbet så ingen rolig utflykt alls men det kommer nog - semester om en dag ;)

Kram Ullis

TIDSOPTIMISTEN said...

Måste vara otroligt skönt för dig att kunna ta del av lite svensk radio och tv - och sommar i P1 är ju helt klart supermysigt att lyssna på. Vilken fin dag ni hade kan förstå att dottern var nöjd efter detta äventyr och hade massor att berätta för resten av familjen hemma ;) Mitt handbagage var bara dagens packning till jobbet så ingen rolig utflykt alls men det kommer nog - semester om en dag ;)

Kram Ullis

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så härligt med Monet utställning och en dag i Melbourne! När jag besökt Melbourne har det blivit många promenader längs Yarra River. Då har det varit sommar, kul att se staden i vinterskrud.
Önskar dig och familjen en skön helg!
Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...