Wednesday, 17 July 2013

Ljusförvaring

Här är min skänk som står i köket invid matplatsen. Den har hängt med ett tag och fungerar bra som förvaringsutrymme för en hel del saker. Tyvärr har ringarna i handtagen på lådorna gått sönder (de bara gick av en vacker dag) så det krävs starka nypor för att öppna lådorna. Tanken är att det ska bli nya handtag men jag skulle vilja måla om den först så därför har det dragit ut på tiden. Precis som de där papperlapparna ovanför skänken på väggen som vi helt inte ska prata om idag!
Just nu går det inte riktigt av säkerhetsskäl att tända ljusen i den fina ljusstaken på skänken då "papperstvlorna skulle kunna ramla ner och förorsaka stor olycka. 


Men det var detta jag skulle visa er. Sprang på en lite glasburk häromdagen på K-Mart, billig som sjutton så det gjorde ju saken ännu bättre. Tyckte att den passa perfekt till att förvara värmeljusen i. 
Visst blev det bra?
Vi är ju just uppe i den årstid då det är strykande åtgång på just värmeljus så det är bra att ha dem nära till hands samtidigt som det ser snyggt ut.
En liten blomma har också hittat dit. Annars har jag inte så mycket växter inne, det räcker ju gott och väl med allt som växer ute nästan året runt. Orkar inte riktigt hålla reda på blommor både inne och ute. Så lättskötta inneväxter är mitt motto.

Sitter just nu och lyssnar på ett radioprogram jag hitta lite av en slump häromdagen, Tjejsnacka i P4 Sörmland. Endast 15 minuter så man kan ta ett avsnitt lite då och då. De tar upp intressanta ämnen så det är kul att lyssna.

Ha en skön onsdag!

Tjingeling!

8 comments:

Maria said...

Ja, det är bra att ha värmeljusen till hands! Jag har mina i glasburkar med "patentlock" från ikea, typ sill/syltburkar ;)
Så fin krukan är, den vita :)
Mysigt att få lyssna lite på svensk radio emellanåt :)
Ha de!
Kram /Maria

Anonymous said...

åhhh vilken underbar skänk och förvaring av ljusen i fina burken snyggt. Jag och barnen njuter av att vara hos mommo och PA. Tyvärr är PA lite sjuk han har haft hosta och feber itvå veckor och han har en lungsjukdom i botten och hjärtproblem : ( så judt nu är de hos doktorn. kram Sofia

Min plats i solen said...

Så fint ni har det på skänken Anette och vad bra med en fin glasburk till alla värmeljus. Här hemma har vi värmeljusen i en stor glasvas på tv-bänken för det är i tv-rummet (och köket) vi eldar som mest under de mörka månaderna. Skönt att ha dem nära till hands. Men jag måste erkänna att jag inte är mycket för att tända ljus under sommaren. Då njuter jag av det där vackra sommarljuset istället. Men redan i nästa månad då mörkret börjar sänka sig på kvällarna igen så kommer de där värmeljusen åka fram igen. När hösten smyger sig på. Då bunkrar jag upp med ljus.

Ta hand om er och mys vid ljusskenet vännen!

Kram Lotta

svart vitt och rött said...

Ljusen i burken blir en fin del av inredningen... jag kände samma sak och fixade trälådor till ljusen. Den där skänken är riktigt fin... tror det kommer att bli kanonfin när du målar den. Hoppas att vi får se resultatet... Ha det gott!

Fröken Tindra said...

Ok, papprena på väggen... ;0)
Det där med värmeljus i en glasburk är en väldigt bra idé! Hade också det förut en nu har jag fått plocka bort lite saker då jag inte har lika mycket yta att ställa på längre. På gott och ont...
Här har vi så härliga sommardagar nu så det är helt otroligt. Så himla skönt att få känna sommar på riktigt! Och det ser ut att hålla i sig ett tag till. Ta i trä!
Kram!

Villa Ell said...

Lite färg och det blir som en ny möbel, ja varför går bara allt sönder en dag ;-)
Fint att förvara ljusen i en burk och lätt till hands när man behöver...
K-Mart är ju så fantastiskt roligt dom har verkligen allt där...
Ha en toppen torsdag
Kram Sandra

Melody and M.E said...

Här står värmeljusen i en papplåda i ett skåp, men det där var en bra idé som jag kommer härma!
Burken finns här redan och inte en enda kaka finns det i den för här har varit små kakmonster och hälsat på!
kram
M.E

Melody and M.E said...

Här står värmeljusen i en papplåda i ett skåp, men det där var en bra idé som jag kommer härma!
Burken finns här redan och inte en enda kaka finns det i den för här har varit små kakmonster och hälsat på!
kram
M.E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...