Thursday, 4 July 2013

Lugn & ro med skollovspyssel

Äntligen torsdag och nästan inget inbokat. Bara klippning för båda flickorna och nu på eftermiddagen deras simlektioner som alltid är på torsdagar. Annars har vi faktiskt mest hållit oss inne idag fast vädret varit rätt så fint men det har blås så enormt att vi hade varit tvugna att ha tegelstenar i fickan om vi hade vågat oss ut.
Härom dagen började tjejerna göra halsband men när jag plocka fram burken med gamla härliga indianpärlor så kom Emily ihåg pärlplattorna hon försökt sig på för länge sedan. Lilltjejens tålamod räkte inte alls så långt så hon gav upp efter att ha gjort en cirkel klar med hjälp utav storasyster. I dag fortsatte hon att göra flera olika plattor. 
Sådant tålamod hon har. 

Sofia valde att rita lite istället.
 Sofia ville också lägga pussel så jag tog fram några nya jag fått av någon och hade på lager. Poppis att försöka lägga Dr Seuss pussel. Hela åtta stycken olika var det med saga till varje. Stora syster kom också och hjälpte till mot slutet när pärlplattorna var klara.

I går onsdag var det sista dansdagen för den här prima ballerinan. Hennes grupp kammade hem sin första andra placering någonsin. Vill lova att det var ett gäng stolta tjejer och kille som vi stolta mammor mötte efter att de kom ut bakom scenen. 
Så som ni såg så passa vi på att bara vara idag med pyssel och slappande hemma. Efter allt dansande behövs det. 
Nu ska här lagas middag tills överiga kommer åter från simningen, makaronipudding blir det idag.

Ha en fin torsdag vänner!

Tjingeling!10 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

Så härligt att få pyssla i lugn och ro... Verkliga primaballerinor ni har i familjen..
Ett fint inlägg om skoluniformer, jag har svårt att se våra elever med uniformer, men är man uppvuxen med det så är det inget konstigt.. Det som du sa att man vet från vilken skola eleverna kommer, så då blir det aldrig anonyma. Kan ha en positiv effekt... Ha fortsatt skönt lov !
Kraam
Sanne

Tant Gröns Lilla Bod said...

Så mysigt ni har!
Ditt förra inlägg om skoluniformer var kanonbra! Skoluniformen måste va den smartaste uppfinningen näst efter hjulet tror jag. Jag jobbar i skolan, och har många gånger tänkt att vad många bråk och så mycket lidande i form av mobbing pga "fel" märken på kläder man hade kunnat undvika om alla haft uniform. Heja skoluniformen!
Ha en fin dag :).
Kram från Maria

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Tack o lov för indianpärlor...så mysigt pyssel !
Va roligt att det gick så bra på danstävlingen..underbar ballerina !!

Kraaam

Kia said...

Kul att barnen är tvåspråkiga! Bra att få ett språk extra gratis eller vad man ska säga. Vissa tappar ett språk när de flyttar. Som sambons mamma som är finska pratade inte finska med barnen, det ansågs oartigt då att hon prata med barnen så andra inte förstod. Trist för vi är i Finland varje år och det hade varit kul om han hade kunnat prata finska. Nu förstår han lite men ändå.
Ha en toppen dag!
Kram Kia

Villa Ell said...

Så härligt att få ha en dag och bara vara!!! Jag har också läst ditt inlägg om skoluniform!!! Är
Man uppväxt med det så är det ju en vana... Men jag tycker absolut inte att det är fel, tvärtom hade gärna sett det här i Sverige :) ja ett mindre bekymmer på morgonen men också det med märkeskläder och rent av mobbning!

Må så gott
Kram Sandra

fianathome said...

Sådana pärlplattor ger mycket nostalgitankar. suck..nu har jag ju inga småbarn längre så jag får pyssla själv och det är ju inte fy skam det :)
Så goa och fina dina små döttrar är och så stora de plötsligt blivit???
Makaronipudding..hur smakar det?
kram
Fia

Anonymous said...

Mysigt med pyssel. tack för dina gulliga kommentarer blir så glad varje gång : ) Tjejerna är bedårande : ) vilken ballerina åhhh söt som socker! kramar från ett molnigt Tidaholm. Idag är sista arbetsdagen på 4 veckor. Sedan semester hurra : )) /Sofia

Maria said...

Låter som en fantastisk dag! Kreativitet! :)
Sååå duktig ballerinan är!!! GRATTIS till henne!

Du... jag älskar när du "svamlar" hos mig! ;) :)

Möblerna är mycket riktigt i plast! Bara att torka av om de blir blöta! Praktiskt som bara den!
Jag förstår vad du menar med sportstugekänsla... här är furu bannlyst ;) Nja... en och annan liten dekoration i furu har kanske smugit sig in på sista tiden... Det blir i all fall lagom av det "marina" nu för tiden. Inte massa måsar och fyrar.... Är dock sugen på ett gammalt kastspö med fin rulle... att ställa mot väggen... Tills det är dags för skidorna ;)
Vem vet på sensommarn kanske allt byts ut mot mer "orientaliskt" med lila, cerise och guld? ;) ;)
Nu är det jag som svamlar... ;)

Intressant läsning om skoluniformer! Håller med, det är praktiskt så slipper man märkeshysteri och risken för mobbing minskar något.

Ha det riktigt fint!
Kram /Maria

Fröken Tindra said...

Lugna dagar in emellan kan göra en gott. Ni sysselsatte ju er bra ändå! När vi gjorde pärlplattor när jag var liten la vi smörpapper på och strök med strykjärn så att de smalt ihop och satt ihop utan platta så att säga. Men det kanske du också gjort?! Kom bara att tänka på det när jag såg pärlorna. Många fler fina färger än förr! =0)
Ja, varför gör man inte färdigt vissa saker?!
Grattis till dotterns grupps förstaplacering!!
Ha en skön helg!
Kram!

A House With A View said...

Kul med pyssel :) Vilka söta tjejer du har! Och så jättefin ballerina, förstår att du var stolt, kul att det gick så bra :)

Tusen tack för fin kommentar om torkställningen! Får fundera över det där med egen tillverkning och försäljning :) Kanske skulle testa :))

Önskar dig en fin helg!

Kraaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...