Monday, 20 May 2013

Verandabygget

Så här såg det ut förra måndagen på vår baksida. Arbetet framskred sakta men säkert.
Efter tisdagens slut så hade snickaren kommit så här lång. Så när man satt inne vid köksbordet fick man äntligen en känsla för hur det skulle bli för man såg bara trägolv och inget annat. Men fortfarande en bit kvar.
I onsdags jobbade han inte hela dagen så ha blev inte klar. Det var synd tyckte vi då vi hade sett väderprognosen för torsdagen. Ösregn! Mycket riktigt så regnade det ihärdigt och mycket hela torsdagen. Jag gav mig iväg direkt efter att ha lämnat barnen på skolan och kom inte hem igen förrän till lunch och då är han där och jobbar. Dränkt som en råtta!
Men han jobba på och i torsdags var det klart. 
Snacka om dansbanekänsla! 
Kolla in detaljerna runt pelaren. Mycket noggrant och snyggt. Även långsidan har fått planka som täcker så att det liksom flyter ihop med gräset.

Baksidan är allt sågdamm som lagt sig överallt på tegel, väggen, fönstren, säkerhetsdörrarna, ja allt. Så nu behöver vi städa av det för att kunna använda uteplatsen. Det röda dammet färgar annars av sig, speciellt när det blir lite blött som här när det regnat.

Vi är sååå nöjda med slutresultatet. Så näjda att vi väntade med att bygga trädäcket och inte gjorde det isamband med inflytten. Ja för då hade vi ju bara lagt däck på den befintliga betongplattan. Nu när vi bott in oss och sett hur vi ville ha det så blev det ju så mycket bättre.
Här utanför köksfönstret har vi tänkt oss har ett litet cafeebord, en mindre uppsättninga av bord och stol.
Dessutom så har vi nu sett att vår gamla utemöbel ser väldigt liten ut på det nya stora golvet så jag antar att till våren/sommaren nästa säsong så blir det till att leta efter något som är lite större och passar bättre in. Det ska bli kul att få till denna del av huset. En härlig plats att användas året runt.

16 comments:

Sirpa said...

Hej Anette!
Den blev ju riktigt fin! Grattis!
Nu kan du har många dans där:)
Har det fint!
Kram Sirpa♥

tinajo said...

Du - där kan ni dansa loss hela familjen! :-)

Kia said...

Det blev kanon det där!!
Jag gillar stora trädäck.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

fianathome said...

Men färgen GILLAR jag skarpt. Vilket snyggt trädäck. Matchar verkligen till husets fasad.
Trädäck är så mycket bättre än sten. Vi har stenlagt runt huset men har en liten träveranda och golvet där är mysigt att gå på.
Dottern vet om sina presenter - hon har köpt bordet men ville ju att jag skulle "fixa" till det. Kändes som en stor ära att få det uppdraget.
Ösregn har det varit här med men nu skiner sola igen.
Ha det så gott <3
kram
Fia

Elin said...

Men åh så fint det blev! Vilken dröm med en så stor altan, och vilket fint jobb snickaren har gjort! Vi har en ganska stor altan också, men den är inte alls bra gjord. Vi har tänkt göra om den ända sedan vi flyttade in men det prioriteras hela tiden bort. Men en vacker dag...

Jag kan tänka mig att det kommer att bli många härliga grillkvällar på altanen så småningom, kanske inte så skönt att sitta ute nu på vintern?

Ha en jättefin vecka!
Kram Elin

Snäckskalsdalen. said...

Vrålsnyggt och vilket gediget hantverk det verkar vara, inget slarv runt pelarna, inte! Och jag håller med dig, att bo in sig är alltid bra, man känner så annorlunda när man bott ett slag!
Agneta kram

åse said...

Oj vad fint det blev, där kan ni både njuta och ta en sväng om. kram

A House With A View said...

Wow, sååå himla fint!! Och jisses vilken duktig snickare som fixat så fina detaljer!! Stort gilla :) Ja du, våra utemöbler har också sett bäst före datum, suck... Inte så billigt att köpa nya om man behöver ett stort bord med många stolar.

Fin inspo!

Kraaaaaaaaaam aka

Molly said...

What a beautiful deck. I have always wanted one.

Mollyxxx

Pieni Lintu said...

Terassen ser jätte bra ut!

Sirpa said...

Hej! Hoppas din tisdag var bra och önskar dig en fin onsdag!
Kram Sirpa♥

OddStyle.dk said...

Wauuu så lækkert det bliver :o) hold op det skal I nok blive glade for... Rigtig fin aften - kram fra OddStyle

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Ja det blev riktigt snyggt det där, vad är det för träslag? så fint och passar verkligen till huset. Nu kan ni ha både dans å disco framöver hihi.
Ha det så fint.
Kramar Jennie

svart vitt och rött said...

WOW vad snyggt!!! Riktigt fin färg på träet också! Det kommer att bli jättemysigt där! Ha det gott!

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla said...

Men, vilken tjusig uteplats :) ~Pernilla

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette,

Å vad snyggt det blev! Fina färgskiftningar. Förstår att ni är supernöjda. Personligen tycker jag att ska man ändå bygga kan man lika gärna göra det rejält. När möblerna kommit på plats försvinner nog "dansbanekänslan" lite :)

Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...