Wednesday, 8 May 2013

Dofter från en finare värld

I mitt hus doftar det just nu. Ganska mycket faktiskt. Jag har köpt mig ett stort doftljus i fin förpackning och en Reed Diffuser (doftflaska med pinnar i!). Valde länge innan jag bestämde mig för Green Tea & Lemongrass. Den kändes mest naturlig och mildast. Den till vänster, French Pear är till min svärmor på söndag då det är morsdag & hennes födelsedag.

Så läckra förpackningar!
Lokalt tillverkade!
Här hade jag tänkt mig ha min doftflaska, i vårt badrum. Men doften blev rätt intensiv så jag fick flytta ut flaskan till vårt TVrum. För till grejen hör att jag egentligen är ganska doftkänslig och allt för mycket och allt för starkt klarar jag inte av. Men i TV-rummet går det bra då det är större och inte i direkt anslutning till vårt sovrum.

Doftljuset hamnade på gästtoan, fast jag har inte öppnat det ännu. Får se om det doftar lika intensivt.

Jag köpte doftprodukterna genom vår "fundraising" (pengainsamling) på Kinder. Dessa såldes lagom till morsdag som hos oss är nu på söndag. En del av vad det kostade går direkt till Kinder som får pengar till material och annat för barnen. Så jag tänkte att jag måste ju prova  och se om jag kan ha doftgrejer hemma nu när pengarna går till ett bra ändamål. Så sagt och gjort jag slog till på Green tea & Lemongrass. Provljuset som jag sniffade på luktade rätt svagt men måste säga att doftflaskan är rätt stark. Får se om jag behåller den eller stänger till locket igen. Synd att man ska ha en sådan "känslig näsa". För det känns så lyxigt att ha doftljus och sådant hemma. Dessutom kan man få burkarna påfyllda vilket ju är en smart ide OM man vill ha mera!

Gillar du doftprodukter?

Ha en härlig onsdag!

9 comments:

Melody and M.E said...

Jag tycker om milda dofter, men mannen här avskyr allt vad doftljus och sådant heter. Han vägrar följa med in i en affär där sådana dofter finns! Han säger att han får huvudvärk, men vet i sjutton om jag tror på det.
Men jag brukar köpa och ge bort i present till dem som
jag vet uppskattar dem! Det finns så många härliga lyxiga som jag själv skulle vilja ställa i badrummet, men
jag får nöja mig med en tvål!
Ha det gott!
Kram Meldoys matte

Sirpa said...

Vilka fina förpackningar de har! Jag gillar när det doftar gott i badrummet och så klart annars också men inte kanske så starkt!
Finland har också morsdag nu på söndag!
Önskar dig en trevlig torsdag!
Kram Sirpa♥

fianathome said...

Alltså nu går jag igång!! :D Detta är nu grej :)))
Första gången jag "konfronterades" med dofter förutom parfymer och tvål, var då jag besökte min väninna i Usa. Hon hade tvålgrejjer i kontakten på toa. Året var 1992.
Sen dess är jag såld på rumsparfymer. Jag har doftessenser på mina egenodlade rosblad, rumsparfymer och tvålar. Det får INTE stinka eller ge huvudvärk. Grejen är ju att man ska förnimma en svag nyans av doften och känna att det luktar tvål och rent. INTE lukta. När jag får besök brukar jag får fråga.
"Åh va det luktar gott här? - vad är det som doftar så ljuvligt?"
Då tänker jag.
gud så skönt det inte luktar hund iallafall!!
Men om man inte har rent, så hjälper ju inte essenser, för då blir det bara äckligt och kvalmigt. Men rent och en svag doft blir alldeles underbart. Så frågar du mig om dofter och tvålar och godsaker för näsan, så säger jag - DE E MIN GREJ VA!
Just nu är det PATACHOULI som jag snöat in mig på. En doft jag har älskat i många år och då jag var i Paris hittade jag rumsdoft, scrubsalt och bodylotion i den doften. Ljuvligt!
Ja du hör...jag blir helt uppkörd av att prata dofter MEN hellre för lite än för mycket av det goda.
För lite och för mycket skämmer allt!
Hallelueja <3
kramelikram
Fia

Min plats i solen said...

Hej Anette!

Så fina. Jag har precis som du ett känsligt luktsinne och klarar inte riktigt av doftljus och liknande. Åtminstone inte sådana som luktar starkt. Jag blir illamående så jag har fått hålla mig ifrån dem. Men kanske jag ska hålla utkik efter milda varianter och göra ett nytt försök.

Jag hoppas att svärmor får en fin födelsedag och att ni båda får en härlig mors dag på söndag.

Kram på dig

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

så fina de var och jag har oxå köpt något sådant med pinnar i, luktade jätte gott och jag tog citron lukt tror jag de var:)
Fin morsdag present!
Ha det så fint, kram Jennie

Bodil Morse said...

Jag gillar doftljus jätte mycket men det får inte vara för starka dofter, det klarar jag inte av.
Yanke candle ligger här i Vermont inte så långt ifrån där vi bor.
Fina förpackningar!
Kram Bodil.

åse said...

Vilka läckra förpackningar, jag har haft något liknande men det blev för mycket av det goda så de fick tyvärr åka ut i garaget. Ha en fin dag och kram till dig

Fröken Tindra said...

Jag gillar doftljus i lagom mängd. Känns lite lyxigt att tända dem. Mannen i Mitt Liv kan väl klaga ibland men det brukar inte vara så farligt som väl är. Däremot kommenterar han ofta butiker där det doftar mycket. Jag har några Yankee Candle som jag inte tänt än. Hade ju varit käck att kunnat köpa dem billigt nu när vi var i USA men de väger ju en del med sin glasburk. Så tyvärr...
Kram!

TIDSOPTIMISTEN said...

Jag älskar dofter och doftljus men min dotter är väldigt doftkänslig så det är hon som sätter gränserna och avgör vad som får stanna eller inte ;) Guud måste bara tillägga också att ni har så snygga badrum värsta hotellstilen ;)

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...