Tuesday, 14 May 2013

Morsdag hela veckan lång

I söndags firade vi morsdag här i Australien. Men varför nöja sig med bara en dag när man kan fira i en hel vecka? Barnens förberedelser har säkert pågått ännu längre. Men förra tisdagen var det dags för mig att bege mig till Sofias Kinder för att delta i deras morsdagsfirande. Det började runt 17.30 tiden och då fanns en massa lek och pysselstationer där barnen lekte och visade oss mammor vad de gör på dagarna.
Därefter blev det sångstund där de sjöng sina favoritsånger för oss, så underbart och alla sjöng för en gångs skull med och satt där de skulle! Efteråt blev det utdelning av presenter som de tillverkat själva och slagit in. En mycket stolt Sofia med sina egenhändigt tillverkade gåvor. Vi avslutade med pizzamiddag.
Alla mammor fick också varsin vacker ros.
I fredags hade äldsta tjejen en liten tillställning i kyrkan där de sjöng och delade ut sina egentillverkade gåvor till oss inbjudna mammor. 
Men så i söndags var det dags. 
Kan man ana att dessa två var fulla av förväntan?
 Däremot fanns det andra som sov helt ovetandes och njöt sin sovmorgon. Tycker jag ser mer död ut än levande!
 För att något försköna denna tidiga morgonbild fick den gå i svartvitt. För när det är morsdag finns inget som heter "vakna långsamt" inte. Det är bara att gnugga sig i ögonen och ge gärnet. Fast man ser i kors.

 Här syns lite av de underbara presenter de gjort och köpt själva. Skola & Kinder här i Australien håller lite marknad där de säljer saker till barnen att ge bort och pengarna går till "välgörande ändamål". Det var armband och den egengjorda solfjädern från Sofia, handduk med doftande tvål och ett par örhängen från Emily. I skolan hade hon också gjort en fyndig present med text om att kärleken bor i lådan och att den alltid finns där och därmed aldrig behöver öppnas.
 Massor av teckningar, brev, och kort på engelska, svenska och italienska.
Samt ett konstverk som stora tjejen gjort på bildlektionen. Deras bildlärare är helt underbar och det är mycket fint som kommer hem därifrån. Härliga färgstarka bilder där det är väldigt lite vittpapper kvar. Sånt gillar jag.

Så med andra ord en helt underbar morsdagsvecka har jag haft. Inte bara en massa fina gåvor utan också så där snälla barn som man ibland som förälder ofta önskar sig.
Nu ska jag börja ladda upp inför den svenska morsdag om två veckor. För man kan väll aldrig fira och festa för mycket eller hur?!

Ha den härlig dag!10 comments:

Kia said...

Jag har varit lite smått förvirrad då jag sett att det är flera länder som firat morsdag i söndags. Trodde nästan jag missat nått, kolla kalendern men där stod det inget om det. Vi firar inte det men jag brukar ringa min mamma och säga grattis. :)

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Sirpa said...

Hej Anette! Vilken härlig vecka du har haft! Ni ser alla så söta ut!!! Att får nått som barnen har gjort själva är 1000 gånger bättre än den som man kan köpa från affären!
När mina döttrar var små så kom de hem från skolan alltid med sig nån täckning eller nått annat och om de sa "Mamma, det här har jag gjort till dig"...man bra smälter!
Hello Kitty-pyjamas jag känner igen!:) Anabelle har likadan!
Hoppas du får en fin onsdag!
Kram Sirpa♥

tinajo said...

Finns inget bättre än omtänksamma barn, banne mig! :-)

Anonymous said...

NI ÄR SÅ FINA ALLA TRE : ) ursöta som tre sockerbitar : ) kram Sofia

Anonymous said...

NI ÄR SÅ FINA ALLA TRE : ) ursöta som tre sockerbitar : ) kram Sofia

åse said...

Vilka underbara morsdags bilder på tre fina tjejer. Kram till dig

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Åh så gulliga små tjejer vad de hittat på mycket fint till dig:) visst är det väl lite skönt att vi får ha en alldeles egen dag att fira:)
Klart du kan fira en morsdag till hihi.
Kram Jennie

Bokcaféet i byn said...

Så fint du firats Anette! Underbart att se dina förväntansfulla flickor och vilket morsdag firande som gäller i Australien!
Önskar dig en fin onsdag!
Kram Anna

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette,

Men åååh vad gulliga dina tjejer är! Trevligt att bli hyllad en hel vecka och fira Mors dag sådär. Här uppmärksammas den inte alls i skolorna vad jag vet. Fina presenter du fick! Värmer i ett mammahjärta :)

Läste om doftljusen och jag har precis samma problem! Vill gärna ha doftljus men står inte ut med den ofta så starka doften de avger. Får snuva och huvudvärk direkt. Jättetråkigt!

Spännande med ert verandabygge. Ser fram emot att se mer av det. Bra med stort golv ifall det nu skulle bli dans framöver, eller hur?! Man vet aldrig när andan faller på ;))

Ha en fin vecka!
Kram SannaSnäckskalsdalen. said...

Dina döttrar är sötare än socker, och vilka gullungar som gjort så fint till mamma! Och ja, det är klart ni ska fira så mycket som det går! Och ännu fler fina presenter kommer du väl att få!!!
Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...