Sunday 21 April 2013

Receptet på mina kanelbullar

Här kommer det utlovade och önskade receptet på mina kanelbullar som jag bakade förra helgen. Inte många kvar nu då halva satsen följde med till jobbet i måndags. Receptet är hämtat ur min "bibel", Vår kokbok. Den är och har varit toppen att ha som baskokbok när man som jag är utvandrare. Här hittar man allt man behöver och lite till. Visst anävnder jag mig mycket av internet men denna innehåller mycket bra tips vid sidan av. 
Kanelbullar
150 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1/2 - 1 tsk salt
1dl socker
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
smör eller bredbart bordsmargarin, kanel, socker

Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen (jag använder elvisp) tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk i 30-40 minuter. 

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig, dela i två delar. Använd kavel för att rulla ut den ena till en stor rektangel. Bred smör ovanpå och strö sedan genneröst med kanel över degen och därefter socker. Rulla ihop degen, skär i lagom stora bita och lägg på plåt. Täck med bakduk för att jäsa i ytterligare ca 30 minuter.
Sätt på ugnen 225 - 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 
Grädda i 5-10 minuter. Låt kallna under bakduk.

Kanske något att prova nu i helgen?
Lycka till med bullbaket. Skriv gärna och berätta om hur det gick med bakandet.

Tjingeling!


13 comments:

Maria - Wikers Liv said...

Låter som mitt bullrecept! :) Mammas gamla ;) Säkerligen från samma kokbok! :) Fast mina blir inte så fina som dina ;)
Och du.... visst minns jag ringarna som man petade ner tygbitar i! ;) :)
Ha det bäst fina vän!
Kram /maria

Anonymous said...

låter toppen gott. vackra är de också kram på dig / sofia

tinajo said...

Mums med bullar! Kikar in från Paris nu innan vi ska äta frukost, i kväll bär det av hemåt och det ska bli skönt att krama pojkarna även om det är underbart här i denna vackra stad! :-)

Åse said...

Mmm ser riktigt smarrigt ut, tur du hittade tillbaka till mig för på så vis hittade jag tillbaka hit, efter dator byte försvann du,men nu ligger du med i min blogglista. Toppen ! Kram

Melody and M.E said...

Ser gott ut med en kanelbulle, men väntar med att baka några till jag är tillbaka i Sverige. Bakade bullar en gång här i Spanien och de blev verkligen inte som hemma!
Kanske berodde på mjölet eller att smöret!
Svar: Inom Eu inga problem ta med hunden, krävs dock pass och giltig rabiesvaccination. När vi åkte hit var det ingen kontroll vid gränserna, men när vi kommer tillbaka till Sverige måste vi visa upp hund och pass!
De flesta hotell accepterar att man har med hund, så ännu inte varit några problem med att resa med hundarna!
Kram
Melodys matte

A House With A View said...

Riktigt gott med kanelbullar!! Nu var det länge sedan jag bakade sådana, måste bli ändring på det :) Tack för receptet!!

Kraaaaaam aka

Bokcaféet i byn said...

Hallå Anette!
Ännu ett recept som inspirerar till att baka och kalasa....!
Vi bakade baguetterna igår em och festade på dem tillsammans med fisksoppa med saffran i. Himmelskt gott! Idag bjöd jag en granne på sallad i växthuset med brödet till. Hon älskade det också!
Så STORT tack!!!
Önskar dig en fin start på nya veckan!
Kram Anna

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

goda bullar, tänkte bakat i helgen men ville inte stå inne när det var såå fint väder i helgen. Men oj vad det det växer fort hos dig, pärlhyacinterna som du planterat och som redan kommit upp! Härligt när det växer så snabbt:)
Ha det så gott.
Kram Jennie

Charlie sa ... said...

Jag smäller av!!!! Älskar nej ÄLSKAR bullar.

Ska skriva av ditt recept.

När jag var riktigt nykär bakade jag bullar till min man och skickade dem nybakade express från Stockholm till New York ;)


KRAM

Sirpa said...

Hej Anette!
Ny bakad bulle är så gott, lite kaffe till eller kall mjölk, nam! Jag bakade mycket tidigare men nu är det länge sen jag gjorde det sist! Kanske dags:)
Hoppas din vecka har börjat bra!
Vi är på väg att starta det nu:)
Har det bra!
Kram Sirpa♥

Snäckskalsdalen. said...

Dina kanelbullar är så snygga, jag bakar ofta men jag får aldrig till dom så där snyggt krullade, eller vad man skall kalla det!
Agneta kram

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette,

Mmm! Kanelbullar! Det godaste som finns. Vilken fin snits du har på dina bullar. Jättefina! Jag är tråkig och kör den hederliga skivade rullen jag ;)

Vad roligt att du hälsat på hos mig. Har sett ditt namn ibland kommentarerna hos andra bloggare så jag kände igen det direkt :) Jätteroligt med nya bekantskaper och utvidga vyerna lite.. och till självaste Australien! Jag blev genast nyfiken och har surrat runt ett tag här nu och läst om ert husbygge med mera. Så spännande det ska bli att följa dig!

Kram Sanna

Nilla Q said...

Mmmm, vad gott! Har precis ätit en bulle, så jag borde vara nöjd. Men när jag ser dina bilder blir jag genast sugen på mer!

Kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...