Monday, 1 April 2013

Hemligt förvaringsutrymme

För drygt en månad sedan berättade jag om alla ogjorda projekt som låg i högar runt om huset. Sedan dess har en del hänt. Vissa saker var i form av domino så att när en sak väl hände gick det andra av bara farten. Ser ni den egyptiska skinpuffen som ligger där? Den är just en sådan dominoeffekt. Till att börja med har den inte varit användbar sedan den kom hit för det fanns ingen som kunde fylla den med "maddrasskum". Sedan fick jag tipset att fylla den med trasor. Nu har jag köpt en tjock hård "maddrassskumplastskiva" som ligger överst och resten är trasor.

Det första var alltså att köpa en cirkel av detta maddrass material. Jag hade också tänkt att jag skulle fylla den med flertalet gamla lakan och påsklakan. För att kunna göra detta behövde jag ett nytt täcke till vår större säng som vi inte kommit till skott med att köpa. Sagt och gjort iväg och köpa täcke så att det nya påslakanet (vi har större säng sedan flytten till nya huset) kunde tas i bruk. När det var gjort så kunde väl puffen börja fyllas.
Det visade sig att inget riktigt förslog. Jag gick igenom hela vårt linneförråd av saker och städade ut allt som var fult och gammalt plus lite till och ändå räckte det inte till att fylla puffen. Jag minns nu inte hur mycket exakt som är där i men runt fyra påslakan, sex handhandukar, ett antal gamla slitna t-shirts, gamla skruttiga handdukar, någon gammal duk, örngotten till påslakanen som jag ändå inte tänker använda.  
 Till och med ett gammalt trasigt överkast till en dubbelsäng fick jag ner men nu är den full. Så idag sydde jag äntligen ihop den med snöre och den är klar!

 Man sitter jättebra på den och den är inte så tung att man inte kan flytta på den. Här stälde jag den framför fönstret i TV-rummet.


Eller kanske framför den andra soffan lite sådär mitt på golvet?
 Men också helt perfekt att ha fötterna på när man sitter och tittar på TV!
Så nu förstår ni min rubrik på inlägget. Saknar man förvaringsutrymme kan man ju alltid skaffa sig en puff och fylla den med alla extra handdukar man har och lite till så är det löst. Jag lovar att man kan få loss flera hyllplan genom att fylla en normalstor puff.

Nej detta är och var absolut inget första aprilskämt. Det är så många lakan och handdukar i den!!

Ha en skön vecka!


9 comments:

tinajo said...

Haha, jag kommer ihåg när jag skulle fylla yngsta sonens puff med sådana där små frigolitkulor eller vad det nu är. Tog en EVIGHET och jag trodde aldrig jag skulle bli klar - men den håller fint fortfarande trots hård lek mellan varven. :-)

Fröken Tindra said...

Det är knepigt det där vad mycket som ibland krävs för att fylla ut ett hålrum. Man kan bli helt förvånad. Men du lyckades ju till slut och fick lite plats i skåpen på köpet. Bra jobbat!
Kram!

Bodil Brink Morse said...

Ha ha, du är för rolig du!
Ja, vad man kan fylla en puff med!?
Vad bra att du fick allt utrensat samtidigt.

Nej, jag ät ingen sill i påsk. Jag hade ingen för vi har inte varit på Ikea på jätte länge. Vi har tyvärr långt dit.

Hoppas din påsk var fin.

Kram Bodil.

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Smart idé! Känner igen det där med lättnaden samt dominoeffekten när man tar tag i en del av de där projekten som står på väntlista. Jag har städat i gäst-/arbetsrummet i helgen samt fått upp en fototavla där samt en spegel i vardagsrummet. Så skönt när det är klart och blir fint också!
Önskar er en fin vecka!
Stor kram Anna

svart vitt och rött said...

Perfekt ju! Snygg puff som attan... klart att den ska användas och vara framme! Superfin! Ha en go kväll ( eller dag)!

Kia said...

Jamen vad skönt! Då fick du lite rensat i linneskåpen också! :)

Det där med barn och tidiga mornar. Vi ställde ju om klockan natten till söndagen och då blir det att de sovar längre fast ändå inte. :) Brukar vakna vid 6 men konstigt nog sov de till 8?? Alltså sov de 1 timme längre fast 2 med nya tiden. Alltid något! Fast nu är det skola igen och då ska de gå upp tidigare. Inte lätt.

Kul med påskäggsjakt. Vi har aldrig haft någon tradition av sånt. N fråga mig när påskharen kom? Eh, jag vet inte? Antagligen någon på dagis som pratat om det. Får kanske prova nästa år. Bättre sent än aldrig!

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Ewa`s Galleri said...

Vilket bra sätt att bli av med gamla trasor
Puffen är jättefin
Ha en bra vecka

Maria said...

Förstår att det krävdes en del för att fylla den.
Så snygg den är!!!
Vi hade en lägre, en gång, inte alls så snygg som din, som jag hade fått tipset att fylla med tidningspapper. Men det blev aldrig bra och sen slängde vi den. Det var inte riktigt min stil, då och inte med alla färger den hade... Men din är verkligen urfin!!!!
Converse-skorna som är dotterns... jo, hon har knatat runt med dem inne... ;) Jag vet inte om jag är så mycket för just converse, jag ;)
Ha det gott, vännen!
Kram /maria

Elin said...

Å vilken vacker puff, en sådan skulle jag verkligen vilja ha! Så smart att fylla den med diverse textilier du inte längre behövde. Visst är det underbart när man väl tar itu med något som man har skjutit upp länge. I veckan har vi städat både klädkammare och förråd, något vi borde ha gjort för länge, länge sedan. Känslan när det är gjort är oslagbar, och man får en massa energi till fler projekt.

Nu ska jag läsa vidare i din härliga blogg, det var ju ett tag sedan jag tittade in senast.

Ha det gott!
Kram Elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...