Friday, 19 April 2013

Långdragna blommor

God Jul! 
Julen vara in till påska....och lite till kan man väll säga i mitt fall.
Finns det några fler som lyckas med detta, att hålla julstjärnorna vid liv nästan till julen efter?
Ja så här har det alltid varit för mig. Mina julstjärnor vissnar aldrig utan börjar ganska snart skjuta nya gröna blad och det känns så svårt att slänga ut något som blommar och växer. Även en julblomma!
Ser ni alla de nya gröna blanden?

Fast nu börjar jag tröttna. Funderar på om jag skulle ta och plantera ut den men den brukar inte tåla frosten som vi faktiskt har under vintern. Kanske kan jag orka med att ha den inne tills det blir varmare och plantera ut den då. Eller så slänger jag den. Vad tycker du?
I dag upptäckte jag att den vita kamelian hade börjat blomma. Tre små vackra blommor i krispigt vitt och med en mängd knoppar som bara väntar på att slå ut.

Även den rosa kamelian är överlusad med knoppar som väntar på att slå ut och visa upp sin prakt. Ingen av dessa buskar har tidigare blommat, köpte dem ju för drygt 8 månader sedan. Trodde nog att de skulle blomma om kanske en månad eller lite mer.

Tror också det är dags att rensa lite. Krassen har börjat ta över denna hörna av rabatten, den växer okontrollerat och slingrar sig runt allt och alla just nu. Dessutom så gillar fjärilarna den och den är rätt full av larver som äter upp blad och blommor. 
Till höger om krassen så syns mitt magnolia träd, en åretrunt grön variant. Längst fram syns våra paprikor och de röda blommorna i bakgrunde är några röda pelargonier som håller på att kvävas utav krassen.

Ja som ni ser så finns här lite att ta tag i men det får vänta tills på söndag. Nu är det fredagkväll hos oss och imorgon är det arbetsdag och skola för tre av fyra i vår familj. Svenska skolan drar igång sin andra termin.

Trevlig helg!

7 comments:

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

oj vad den vuxit din julstjärna! har aldrig någon tur med dom så brukar oftast inte köpa några längre;) så fint det är i ditt land och vilka härliga kamelior.
Ha den så gott.
Kram Jennie

Lotta i USA said...

Verkligen stor! Mina julstjärnor blir jag aldrig av med ;)


Å, så mycket härligt ni har i trädgården. Mysigt att pyssla. Ha en fin lördag, rolig med svenska skolan igen kan jag tänka mig!

KRAM och trevlig helg

Lotta

Maria said...

Oj vilken stor julstjärna!!!! Så fin!
Kram /Maria

fianathome said...

Julsjärnor skall bevaras!
haha..jamen du kan väl ha dom som ett träd. Förr kunde jag bevara mina julstjärnor och alla röda blad föll medan de gröna ljusa fina bladen fyllde upp och stammen blev tjock. Urfint!
Men numera tappar alla julstjärnorna sina blad och det ser ut som öken.
så spara en å se hur stor den kan bli vettja!
Så fin krasse du har. Blir helt avis. Man kan ju äta krasse på macka bland annat! Sen om det är gott vet jag inte haha..
Ha en skön helg
kramelikram
Fia

OddStyle.dk said...

Hahahaaaha jeg kiggede lige en ekstra gang, både på overskriften og dine billeder :o) hvor skønt og smuk den er julestjernen.

Håber du nyder det dejlige forår!
Stort solskins Kram fra OddStyle

Sirpa said...

Hej! Vad fin din Julstjärna är!
Och så mycket andra fina blommor också, härligt!
Hur går skolans terminer där?
Nu sover du säkert! Hoppas du drömmer söt!
Önskar dig en skön söndag!
Kram Sirpa♥

Bodil Brink Morse said...

Vilken stor julstjärna!
Jag slänger mina har inte tålamodet att ha kvar dem.
Behöver köpa lite blommor men väntar tills pelargonierna kommer.
Vad vackra blommor du har och vad fint det är i rabatten även om krassen håller på att ta över.
Kram Bodil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...