Wednesday, 3 April 2013

Toffelväder!

 Ombytlig, ja det får man minsann vara. Marsmånad inleddes med värmebölja som varade i 14 dagar och temperaturen höll sig runt +35 halvvägs genom mars. Det var då jag slog till och äntligen beställde de nya sandalerna jag gått och funderat på, nya sköna birkenstock. För vad annat kan man göra när man bara är inne på grund av att går man ut får man värmeslag, än att shoppa on-line? Men så skulle de komma hela vägen från Tyskland så de tog sin tid. Hade gärna haft dem förra onsdagen när vi var på Springsteenkonserten i 35 gradig värme.
Men så på Skärtorsdagen dök de upp  och i hällande regn hämtade jag ut paketet på posten. Enda stället som jag kunde ha dem var inne fast till och med det blev för kallt om tårna. Så för första gången sedan jag flyttade hit till Melbourne så hade vi en kall påsk vilket innebär för mig att jag vill ha strumpor i skorna. Inga nya sandaler blev det. I stället blev det till att plocka fram ett par gamla godingar som jag helt plötsligt kom ihåg att jag hade i garderoben.
Det blev helt enkelt bruna mockastövlar till kjolen med strumpbyxor därtill. 

Så nu har jag gått här i snart en vecka exakt och frusit och längtat efter mina nya sandaler. Gissa vilken tur jag har att det faktiskt är april månad och det precis som i Sverige är "aprilväder" här i Melbourne också. För med början i morgon och över hela helgen har det utlovats att sommaren är tillbaka, ja om än lite mera milt runt 26-28, men ändå. 
Det är helt klart toffelväder på G!

Tänk vad det är relativt med väder, det någon tycker är kallt tycker någon annan är varmt. Men visst är det så att när man går från varmare årstid så känns temperaturnedgången alltid kallare än den egentligen är? För på våren tar man ju nästan på sig bikinin när termometern visar +10, så glad är man medans man på hösten tycker det är fruktansvärt kallt då.

Tjingeling på er alla!


5 comments:

Jenny said...

Åh, så fina!! Haha, förstår din frustration, men nu kan du ju vara lugn när värmen kommer!
Kul att gå på konsert, jag har inte varit på Brucan, men väl på Madonna, Pink m.fl. Alltid kul med live!
Ha det så bra, kram Jenny

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

så fina de var och så typiskt att det just blev lite kallare och regnigt!
Hoppas ni får tillbaka värmen i veckan då:) Skicka gärna lite till oss stelfrusna här hemma hihi.
Ha det så gott.
Kram Jennie

Lisa said...

Snygga sandaler, hoppas vädret blivit bättre så du kan gå in dom:)
Kram Lisa

Maria said...

Hihi... vad växlande värme, du!
De absolut snyggaste Birkenstokk, jag sett!!!!
Kram på dig, vännen!
/Maria

Fröken Tindra said...

Fina tofflor! Ja, här längtar vi ju som skam efter toffelväder som du redan förstått. Får trösta mig att jag skall iväg till värmen så småningom för här lär det väl dröja.
Hoppas nu att du kan använda dina nya fina till helgen!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...