Tuesday, 30 April 2013

Hösten kom lagom till Valborg

 Ja idag kom hösten till oss på riktigt, sista april det är bra planerat. Tjock dimma i morse täckte vår omgivning och helt plötsligt hade träden bara ändrat färg. Dimman låg tät ett par timmar in på förmiddagen för att sedan "brännas bort" som man säger här, av solen. Vi hade en sådan där härlig höstdag, klar och hög luft trots att termometern faktiskt nådde upp till +18 till sist. Men när vi skulle iväg imorse var det bara bistra +7.

 Fåglar hör också hösten till hos oss. Det är då de kommer på besök i massor. Varje morgon nu framöver brukar de komma och sitta på staketet och TV antennerna runtom. Favoriten är de färgglada rosellorna.

Älvorna dansar även här!
Fönstren har "dagg" på insidan av glaset. Neddragna rullgardiner och så kommer värmen på fram på morgonkvisten och den varma luften gör att det blir kondens på våra enkelglasfönster. Höst!
Vår vackra japanska lönn har fått röda blad och nästan brinner i sin härliga färgprakt.

Nej vi firar inte Valborg här hos oss. Det är ju en tradition som firas för att välkomna våren och här är det höst. Jag önskar er alla en härlig dag och en fin Valborgsmässoafton.

Tjingeling från andra sidan!17 comments:

Sirpa said...

Hej! Härliga bilder du visar! Vilka vackra fåglar!
Här är just vädret att man vet inte ska det regna eller ska solen komma fram, den provar titta fram lite blygt:) +15!
Har det bra!
Kram Sirpa♥

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilka vackra höstbilder från er del av världen! Det känns närmast svårt att föreställa sig höst nu när vi här hemma äntligen (!) fått vår och det med besked. Njuter just nu av en massa vitsippor!
Vi hoppar eld ikväll men ska njuta av god middag.
Sköt om dig!
Kram Anna

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

så härliga bilder. Ja tänk vilken skillnad vi har egentligen, här försvinner ju alla fåglar på hösten och hos er kommer de. Här blåser höststorm kan man säga så jag undrar om det blir någon brasa här hos oss.. kallt och trist och det är inte många gånger det varit riktigt varmt och fint på valborg.
Ha det så fint.
Kramar Jennie

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette,

Vilka fantastiska färger på rosellorna. Inte för att jag längtar till hösten, men en sån dag som du beskriver vore härligt att få här när den tiden kommer. Här är det idag vårvindar friska och inte särskilt varmt, typiskt Valborgsväder skulle man kunna säga. Tyvärr blir det ingen brasa för mig ikväll då jag gjort illa mig i foten och haltar omkring så gott det går.

Ha en bra dag!
Kram Sanna

Gillar dina "dimmiga" bilder :)

tinajo said...

Gudars vilka vackra fåglar, de färggranna! :-)

Lisa said...

Så fina bilder men här längtar vi förtvivlat efter våren :)
Ha en härlig dag du också.
Kram Lisa

Anonymous said...

UNDERBARA bilder ha nu en fin valborg : ) kram Sofia

A House With A View said...

Vad himla konstigt det är att nu när vi får vår här så är hösten på gång hos dig!! Jättefina rosellor, wow!!!! Kul att få ta del av din värld :)

Kraaaaam aka

fianathome said...

Åh vilka stämningsbilder. Blir helt salig och vill åka "ner" och uppleva både fåglar och höstluft och sol. Är så imponerad av de där fåglarna. Vet du fotat dom förr och jag blir lika häpen varje gång jag ser de underbart färgglada fåglarna. Tänk att få se så fina djur på tomten.
Ha en riktigt skön 1 maj. Här är fortfarande kallt men lite sol får vi nog.
Dags för utfodring av småfötter här.
kram
Fia

Åse said...

Härliga höstbilder, rosellorna vilken färgprakt. Önskar dig en härlig 1 maj. Kram

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

God morgon från andra sidan jorden!!

Inom dig för o vara lite nyfiken, det sker mkt på ngr månader, o hösten har kommit till er! Härgör midnattsolen sig mer o mer påmind, nästan inte mörkt at all nu, en underbar tid går vi i möte!

Ônskar dig en finfin höst, Klem Anna

Elin said...

Vilka vackra höstbilder, jag njuter av att se dom trots att det är vår här. För hösten är ganska härlig på nåt sätt, när man får börjar kura inomhus lite mer och tända ljus.

Vilka fina fåglar ni har på besök, dom lyser verkligen upp!

Ha en fin start på hösten!
Kram Elin

Fröken Tindra said...

Vilka fina fåglar! Ja, de färgglada då vad klart. =0) De andra var mer "vanliga".
Hösten har kommit nu alltså? Fina foton. Här har varit kallt i vinden idag men ca. 10 grader. Har visst missat penséerna kunde jag konstatera i blomsterbutiken. Trist! De är ju så söta!
Kram!

Bara Sara said...

Årstid tvärtom där du bor! Här har det varit en underbar och efterlängtad vårdag idag! Kram Sara

TIDSOPTIMISTEN said...

+7 grader, ja då hade vi det varmare än ni idag ;) he he äntligen!!! Gud så läckra och färgglada pippisar som hälsade på såg ut som en variant av undulater.

Kram Ullis

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Hösten känns långt borta..typ på andra sidan jordklotet !

Kram

Snäckskalsdalen. said...

Det är precis som jag tycker, hösten är den absolut finaste årstiden och då är vår och sommar inräknade, jag är höst och vintermänniska. Eller har i alla falla varit. De sista 1½ åren här i det gamla riket har inte vart varken det ena eller det andra och då längtar jag som alla andra efter vår och sommar.....!!!

Jo, vår Golden Retriever heter Leia och hon är numera en mönsterhund (!!!) men var en riktigt monstervalp en gång och ibland hittar hon på bus nu också.

När man inte vet så går det inte att se, men om du tittar mitt i sista bilden på mitt senaste inlägg så ligger det nåt beigt lurvigt långt bort i bild, det är Leia under altanen och hon lockas lättast ut med en stor falukorv el likn!!!!

Kramar
Agneta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...