Sunday, 14 April 2013

Musjakt

I dag blir det inget glammoröst inlägg. Inga nya fina inköp. Inga projekt som blivit klara att visa upp. Inget sådant som är kul och roligt att skriva om. I dag blir det verkligheten som jag skriver om, den som helt plötsligt kom på besök, in i mitt hus, oinbjuden!!
Vi har möss!!
Ja tydligen sådanna här. Det hela började förra helgen då jag kom in i  vårt sovrum och min man sa att han trott sig se en mus som sprang undan bakom något. När jag kom dit hade han letat och kollat överallt men inga spår. Så i måndags när han kom ut i köket på morognen för att göra frukost såg han en mus som kom ut från under vår diskbänk och snabbt sprang mot skafferiet. Han leta och kolla överallt men ingen mus och inga spår alls. Ja jag har ifrågasatt hans syn! Efter detta har vi inte sett någon mer.


Så i måndagskväll satte vi ut gift, gillar inte fällor då man måste ta hand om dem, under diskbänken och på morgonen efter var enda spåret ett halvätet "pellets" som låg en bra bit bort från lådan vi ställt dit samt en lite bajs. Detta upprepade sig sedan under några dagar men inte varje. Vi har också hört att grannarna haft besök både inne och ute. Så igår lördag fanns det tid att börja titta sig runt.
Bakom kylskåpet har de varit och verkar ha trivts. Dessutom har de snärjt ihop dammet under kylskåpet till små...just det dammråttor när de ilat runt där. Samt lämnat små svarta prickar efter sig, avföring. Så nu är där nystädat och det står dessutom en låda med "musgodis" där.
.De gillade också att vara bakom tvättmaskinen upptäckte vi så nu är där rent och det står en låda med "musgodis" även där. Så även i garaget och ute i förrådet och uppe i vårt tak.
Bilden nedan är inget vidare men den visar på ett hål upp till takutrymmet som byggarna glömt sätta för. De finns bakom kylskåpet. Så våra besökare har inte behövt tränga sig genom några små hål inte utan har enkelt och lätt kunnat ta sig in. I morgon ska vi ringa till byggfirma som ska komma ut och spika igen hålet. Slarvigt är väll det minsta man kan säga eller hur?
I morse syntes inga spår av att vi haft objudna gäster på besök under natten så man kan ju alltid hoppas att vi fått bukt med dem så snabbt men vi får nog vänta och se. 

Ja roligare lördagsnöje kan man definitivt ha kan jag lova. Jag har till och med funderat på att köpa katt!
Hoppas eran lördag var trevligare än min vilket ju inte kan ha varit allt för svårt.

Förresten tack för alla rara ord om min fina lilla sjöjungfrustaty. Ja allt i lagom doser är ju bra.

Ha en fortsatt fin helg!


9 comments:

Kia said...

Åh, har ni fått husdjur. Så spännande. Hoppas de flyttar snabbt!
Ha en toppen dag!
Kram Kia

tinajo said...

Åh, vi får också in möss i väggarna vissa år - så himla irriterande! De första åren vi bodde här så kom de inte, men en natt så hörde jag dem mellan våningarna... Pratade med grannarna och då sade de att det brukar vara "möss-år" då de kommer in, som tur är så kommer de i alla fall inte varje år. Inte så lätt att komma åt de rackarna, men jag hoppas ni får bukt med era!

Anonymous said...

åhhhh nej : ( styrke kramar från Hjo de kommer in här med då och då, senast i vintras bodde en i Zimons rum. Han blev inte långlivad!!!! kram Sofia

fianathome said...

Uärk! Är det några djur jag inte vill ha här, så är det råttor och möss. De sabbar ju allt. Hoppas ni fångar dom där luringarna. <3
kramelikram
Fia

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Usch ja så hemska de är!
det är några år sedan vi hade nu men den var så äcklig, sprang i sovrummet fast jag trodde den var i väggen och gnagde men så var den inne i rummet!! Fick panik.
Hoppas den försvinner nu av "godiset" den får hihi.
Kramar Jennie

Lotta i USA said...

Yikes!!! Inte roligt. Men det händer så lätt. De små rackarna tar sig in, även i små utrymmen.

Hoppas det fixar sig snart och att de inte återkommer. Det är en obehaglig känsla och man vill inte lyssna efter ljud eller spår hur länge som helst.

KRAM!!

Anonymous said...

Hur går det med mössen kära bloggvän? kram från Hjo Sofia

A House With A View said...

Ja usch vad tråkigt! Ett år hade vi möss i väggarna och vid ett tillfälle under en renovering av en vägg så såg vi en mus inne, wiiieee, superläbbigt!!!!

Lycka till med musjakten!

Kraaaaaam aka

Min plats i solen said...

Jag har bot på landsbygden i många år nu och är det något jag aldrig kommer att vänja mig vid så är det just möss och råttor. Jo, för vi här på landet har även råttor. Ett år hade vi fått en el drös med chokladkartonger i julklapp och satte ner dem i matkällaren för att spara till senare. Det blev inget senare. En råtta hade tagit sig in och rensat varenda chokladkartong. Jösses, vilken fest han/hon hade haft (och magknip kan jag tänka mig)! Så får ni någonsin problem med råttor är mitt tips att lägga choklad i fällan.

Jag hoppas att mössen är fångade nu eller att de har gett sig vidare så ni slipper ha oinbjudna gäster i köket.

Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...