Friday, 26 April 2013

Inte mycket kvar nu

Så här såg det ut i mitt fönster för någon månad sedan och vi visste knapt vad vi skulle göra med alla tomater. Nu är denna skål tom. Ja den står inte längre i fönstret utan har fått återgå till sin plats i skåpet. I måndags köpte jag mina första tomater för i år. Nu har vi bara några enstaka gula pärontomater kvar.
Några gröna hänger fortfarande där men frågan är om de kommer att mogna. Kommer solen att nå dem tillräckligt länge så att de börjar skifta färg? Tveksamt.
Inte mycket liv kvar nu inte. Mest bruna fnasiga och torra blad och grenar.
Och en enstaka tomat lite här och var.
Ännu ett tecken på att vi går längre och längre in på vår höst. Det är nästan som en chock för smaklökarna när man "måste" äta köpetomater, de smakar ju nästan inget alls. Min äldsta tjej som äter körsbärstomater som om det vore godis (fast det är det ju!) hon slutar äta körsbärstomater på vintern dör hon tycker inte om dem. Under sommarhalvåret så fullkomligt trycker hon i sig små tomater så nu är det slut. Undrar om hon kan näja sig med en morot?
Jag gör det inte!

Snart stundar en ny härlig helg!

Njut!


11 comments:

Maria said...

Vilken otrolig lyx!!!! =)
Kram /Maria

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Ja det må jag säga...riktigt så mkt tomater har inte jag..verkar riktigt gott o lyxigt !!!

En fin helg till dej..kraaam

Sirpa said...

Hej! Vad roligt och lyx! Tomaterna är ju så goa!
Önskar dig en mysig helg!
Kram Sirpa♥

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

så härligt att ha så lång odlingsperiod och ha egna grönsaker så länge!
Härlig bild på alla fina goda tomater:)
Kram Jennie

Fröken Tindra said...

Vilket otroligt sött kort på dina flickor i det tidigare inlägget! Det skall väl upp på väggen?!
Så nu är era tomater slut? Goda tomater är urgott! Köpetomater smakar nästan kemiskt ibland kan jag tycka. Iallafall de vanliga. Körsbärstomater och andra små smakar oftast bättre.
Här börjar bli lite, lite grönt på vissa buskar, som spirea.
Japp, vi har varit iväg igen. Så himla skönt! Och helg efter två arbetsdagar är inte fel.
Ha en skön helg!
Kram!

Min plats i solen said...

Hej Anette!

Sedan vi började odla egna tomater har min man slutat äta tomater övrig tid på året. Precis som din dotter så tycker han inte att "köpetomater" är värt besväret. ;) Och visst är det som godis att plocka solvarma körsbärstomater och bara njuta. :)

De där sista gröna tomaterna brukar jag ta in och lägga i en skål i ett soligt fönster och då brukar de mogna.

Tack snälla rara Anette för dina fina och omtänksamma ord om min blogg. Ord som värmer gott och som jag ska spara och plocka fram de dagar jag tvivlar. Tack snälla!♥

Ha det så gott med familjen och njut av er helg.

Kram Lotta

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Jag håller med dottern, små söta tomater är som godis. Här börjar det dyka upp lite tomater med mer smak på nu, annars smakar det bara vatten under vintern. Då är det godare med cocktailtomater på burk.
Kramar
AnnaMaria

TIDSOPTIMISTEN said...

Ja och nu är det våran tur att få egen odlade tomater i trädgården - fast det är inte alltid det lyckas så bra helst ska man ju ha ett växthus i sverige för att få till de optimalaste odlingarna ;)

Kram Ullis

Husfrun said...

Håller tummarna att tomaterna hinner mogna.

Missa inte chansen att vara med och tävla om en valfri sport-bh från Timarco. Tävla gör du här:
http://villafreja.blogspot.se/2013/04/timarco-tavla-om-en-sportbh.html

Kram.

Lotta i USA said...

Vad härligt att ha så mycket tomater. Jag skulle också vilja ha egen odling! Det smakar säkert så mycket bättre! Vi har en bonde ganska nära och han odlar och säljer tomater som man kan plocka själv. I brist på egna plantor känns det fint att ha hans tomater nära :-)

Nu längtar jag!

Ha en trevlig helg vännen!

KRAM
Lotta

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Ja inget smakar som egenodlade tomater. Fast nära mina svärföräldrar finns det en kvinna med gigantiskt växthus som odlar de allra smarrigaste av tomater, helt ekologiskt. Det var nog hon som inspirerade oss att börja odla tomater när vi blev med eget växthus. Innan brukade vi köpa mängder med tomater med oss hem från Östergötland och frossa i några dagar... Nu har vi egna sommartid som räcker några guldkantade veckor. Jag förstår din dotter! De man köper är verkligen smaklösa.
Kul med din kommentar om vespan, jag log stort och rannsakade mitt minne. Men jag kvarstår nog i bin bedömning att på Mallorca susar de fram stillsamt på sina vespor!!
Njut söndagen!
Stor kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...